Πόλεμος μεταξύ ΠΑΣΟΚ και Ποταμιού με φόντο τον εμπνευστή των ΚΕΠ

Πόλεμος μεταξύ ΠΑΣΟΚ και Ποταμιού με φόντο τον εμπνευστή των ΚΕΠ

Η Χαριλάου Τρικούπη απαντά στο Ποτάμι που ισχυρίζεται πως ο επικεφαλής του Επικρατείας Παναγιώτης Καρκατσούλης ήταν και ο εμπνευστής των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών

Η κόντρα ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι δεν είναι νέα, με τον Ευάγγελο Βενιζέλο να αποκαλεί συχνά το κόμμα του Σταύρου Θεοδωράκη “ετερόκλητη συνέχεια της ΔΗΜΑΡ”. Άλλωστε στόχος και των δύο σχηματισμών είναι η τρίτη θέση που θα μπορεί να πάρει και την τρίτη διερευνητική εντολή σε περίπτωση που κανένα από τα δύο πρώτα κόμματα δεν καταφέρει να σχηματίσει κυβέρνηση.

Αυτή τη φορά ο λόγος της αντιπαράθεσης ήταν το πρόσωπο που επέλεξε το Ποτάμι ως επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας. Ο κύριος Παναγιώτης Καρκατσούλης, φέρεται στο σύντομο βιογραφικό που συνόδευε την υποψηφιότητά του ως εμπνευστής της ιδέας των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών. Η αντίδραση του ΠΑΣΟΚ ήταν άμεση. “Η έλλειψη έτερης σοβαρής πολιτικής αναφοράς εντός του Ποταμιού, φαίνεται ότι τους οδήγησε να χαρακτηρίσουν τον καλύτερο Δημόσιο Υπάλληλο και ως εμπνευστή των ΚΕΠ!”

Η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ ανέφερε η ιδέα γεννήθηκε σε διεθνές συνέδριο του 1998 στους Δελφούς, επί κυβερνήσεων Σημίτη. Μάλιστα παραθέτουν συνέντευξη του τότε υφυπουργού Εσωτερικών Σταύρου Μπένου που παρέθετε το χρονικό της ιδέας και της ίδρυσης των ΚΕΠ, επί υπουργείας Βάσως Παπανδρέου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα