Πολιτική κόντρα για τρεις μέσω Σουδάν και Βρυξελλών 

Πολιτική κόντρα για τρεις μέσω Σουδάν και Βρυξελλών 

Το ερώτημα εξαγωγής του Predator στο Σουδάν και η καταγγελία παρενόχλησης από τον ευρωβουλευτή Αλ. Γεωργούλη οδηγούν σε σκληρή αντιπαράθεση ΝΔ- ΣΥΡΙΖΑ- ΠΑΣΟΚ 

Σε υψηλούς τόνους ξεκινά ξανά μετά την Πάσχα η πολιτική αντιπαράθεση εν όψει των εκλογών της 21ης Μαΐου, με αφορμή το ερώτημα εξαγωγής του Predator στο Σουδάν και την καταγγελία σεξουαλικής παρενόχλησης από την ευρωβουλευτή Αλέξη Γεωργούλη .

Ο ΣΥΡΙΖΑ ειδικότερα κάλεσε την κυβέρνηση να απαντήσει εάν έχει δοθεί άδεια εξαγωγής του κακόβουλου λογισμικού στο Σουδάν, κάνοντας λόγο για εμπλοκή της Ελλάδας στον αιματηρό εμφύλιο .

Το θέμα μάλιστα της ενδεχόμενης εξαγωγής του Predator από την Αθήνα στο Σουδάν φέρνει στην Κομισιόν η ευρωβουλευτής, μέλος της Επιτροπής Pega, Σοφί Ιν’τ Μπελντ .

Για θεωρίες συνωμοσίας κατηγόρησε πάντως το ΣΥΡΙΖΑ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

“Τώρα ούτε λίγο ούτε πολύ υποστηρίζουν ότι και για τον εμφύλιο στο Σουδάν ευθύνεται ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης”, σχολίασε ειδικότερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και πρόσθεσε:

“Την ώρα που η κυβέρνηση εργάζεται σκληρά για τους ελληνικής καταγωγής πολίτες που είναι εγκλωβισμένοι στο Σουδάν, εν μέσω αιματηρού εμφυλίου, ο ΣΥΡΙΖΑ αντιμετωπίζει με ασυγχώρητη ελαφρότητα σοβαρότατα διεθνή ζητήματα και προωθεί θεωρίες συνωμοσίας”.

Ο κ. Οικονόμου εν τω μεταξύ είχε βρεθεί στο στόχαστρο της Χαριλάου Τρικούπη τις ημέρες των εορτών εξαιτίας βίντεο στο οποίο εμφανιζόταν να αναφωνεί υβριστικά συνθήματα κατά του ΠΑΣΟΚ.

Η είδηση όμως ότι ο ευρωβουλευτής Αλέξης Γεωργούλης ετέθη εκτός της ευρωομάδας και του κόμματος του ΣΥΡΙΖΑ μετά από καταγγελία για σεξουαλική παρενόχληση στάθηκε αφορμή για νέο γύρο αντιπαράθεσης Νέας Δημοκρατίας – αξιωματικής αντιπολίτευσης, με το ΠΑΣΟΚ να επιτίθεται στη συνέχεια στην Κουμουνδούρου για διαρροή του ονόματος της καταγγέλουσας, η οποία φέρεται να ανήκει στον κύκλο έμπιστων στελεχών του Νίκου Ανδρουλάκη.

Η ΝΔ καταρχήν κάλεσε το ΣΥΡΙΖΑ να δώσει απαντήσεις σε τρία ερωτήματα:

“Σε τι ακριβώς αφορά η καταγγελία; Έγινε σήμερα για πρώτη φορά; Ο κ. Γεωργούλης παραιτήθηκε όπως λέει ο ίδιος ή αποπέμφθηκε όπως λέει ο ΣΥΡΙΖΑ;”

Καθώς δε ο ίδιος ο κ. Γεωργούλης έκανε λόγο για ψευδείς καταγγελίες, οι οποίες άφησε να εννοηθεί ότι συνδέονται με την προεκλογική περίοδο, αλλά και καθώς άρχισε να διακινείται το όνομα της καταγγέλουσας σε ορισμένα ΜΜΕ, το ΠΑΣΟΚ με τη σειρά του σχολίασε ότι η υπόθεση αφορά σοβαρά ποινικά αδικήματα.

Η Χαριλάου Τρικούπη επισήμανε δε ότι μόνο ο ίδιος ο ευρωβουλευτής δίνει πολιτικές προεκτάσεις στην υπόθεση, ενώ κάρφωσε το ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας ότι: “Οι διαδικασίες που ακολουθούν οι βελγικές αρχές, εναπόκεινται στη δική τους αρμοδιότητα και δεν «υπαγορεύονται» από τρίτους, όπως υπονοούν κάποιοι δήθεν δικαιωματιστές. Υπάρχει όμως πράγματι μια πολιτική διάσταση, που επισημαίνουμε: Είναι ντροπή στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, που κατά τ’ άλλα δηλώνουν υπέρμαχοι των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, να διαρρέουν ονόματα μη σεβόμενοι την ποινική προδικασία.”

Σημειωτέον ότι το αίτημα άρσης της ασυλίας του κ.Γεωργούλη είναι προϊόν έρευνας των βελγικών αρχών έπειτα από καταγγελία, που έγινε το 2020, από υπάλληλο της Ευρωβουλής, που πλέον ανήκει στη νομική υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Σήμερα εν τω μεταξύ οι πολιτικοί αρχηγοί ξεκινούν ξανά τις προεκλογικές εξορμήσεις, στις οποίες θα δοθεί συνέχεια και στα δύο αυτά θέματα. Ο πρωθυπουργός θα βρεθεί ειδικότερα στο Μεγάλο Πεύκο, ενώ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, θα επισκεφθεί το Λαύριο.

Αύριο ο κ. Ο Μητσοτάκης θα επισκεφθεί την Κέρκυρα και την Παρασκευή περιοδεύει σε Άργος και Καλαμάτα, ενώ το πρωί του Σαββάτου μπορεί να ζητήσει και επισήμως τη διάλυση της Βουλής από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου και στη συνέχεια να αναχωρήσει αμέσως για Κρήτη, όπου θα επισκεφθεί τα Χανιά και το Ρέθυμνο.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα