Πρόταση Κουβέλη στον Πικραμμένο για έκδοση ευρωομολόγου

Πρόταση Κουβέλη στον Πικραμμένο για έκδοση ευρωομολόγου
Συνάντηση του πρωθυπουργού Π. Πικραμμένου με τον πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτη Κουβέλη, Δευτέρα 21 Μαΐου 2012. (EUROKINISSI / ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ) Eurokinissi

Δείτε τι δήλωσε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης, μετά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό Παναγιώτη Πικραμμένο (vid)

Να προτείνει την έκδοση ευρωομολόγου ο Παναγιώτης Πικραμμένος, εισηγήθηκε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης, ο οποίος συναντήθηκε μαζί του ενόψει της άτυπης Συνόδου Κορυφής της ΕΕ τη Τετάρτη.

“Συναντήθηκα με τον πρωθυπουργό προκειμένου να με ενημερώσει αλλά και να ανταλλάξουμε απόψεις ενόψει της συνόδου κορυφής” δήλωσε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς ενώ τόνισε ότι “πρέπει ο πρωθυπουργός προτείνει την έκδοση ευρωομολόγου, όπως από την πρώτη στιγμή είχε ζητήσει η Δημοκρατική Αριστερά και είχαμε επιμείνει. Να ζητήσει να υπάρξει χαλάρωση της δημοσιονομικής προσαρμογής μέσα από την χρονική επιμήκυνση. Να διεκδικήσει την απευθείας χρηματοδότηση των κρατών – μελών από την ΕΚΤ και να επιμείνει στην ανάγκη ενίσχυσης των πόρων για την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων”.

Παράλληλα, σημείωσε ότι είναι αναγκαίο ένα πενταετές αναπτυξιακό πρόγραμμα με δανειοδότηση από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων σε συνεργασία με τα χρήματα, με τα κονδύλια του ΕΣΠΑ, το οποίος όπως είπε “βρίσκεται σε βαθιά ύπνωση και αυτά τα χρήματα δεν έχουν αξιοποιηθεί”.

“Σήμερα οι προτάσεις αυτές είναι περισσότερο από ποτέ ρεαλιστικές. Και είναι απολύτως αναγκαίο να προβληθούν και να διεκδικηθεί η αποδοχή τους στην Σύνοδο Κορυφής”.

Τέλος, ο κ. Κουβέλης ευχήθηκε καλή επιτυχία στις μαθήτριες και τους μαθητές που εξετάζονται, στην αρχή των δηλώσεών τους , λέγοντας ότι “το μέλλον της Ελλάδα είναι δικός τους και πρέπει αυτό το μέλλον να το κερδίσουμε”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα