Σαμαράς: “Θα κάνω τα πάντα για να υπάρξει κυβέρνηση”

Σαμαράς: “Θα κάνω τα πάντα για να υπάρξει κυβέρνηση”
Φωτογραφία αρχείου Eurokinissi

Διαβάστε τι δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, στη διακαναλική συνέντευξη που παραχώρησε λίγο πριν τις εκλογές της 17ης Ιουνίου (Vids)

“Θα κάνω τα πάντα για να υπάρξει κυβέρνηση. Το έκανα πριν θα το κάνω και τώρα”, δήλωσε ο Αντώνης Σαμαράς.

“Πιστεύουμε το πρόγραμμά μας και το πρόγραμμά μας είναι κοστολογημένο, σε αντίθεση με άλλα που είτε δεν έχουν κατατεθεί είτε είναι σε ευρώ αλλά στην πραγματικότητα είναι σε δραχμές”, δήλωσε αναφερόμενος στο πρόγραμμα του κόμματός του, ενώ επανέλαβε την ανάγκη  παραμονής της χώρας στην Ευρωζώνη.

“Εκ των ων ουκ άνευ η παραμονή μας στο ευρώ”, είπε χαρακτηριστικά.

“Λέει ο κ. Βενιζέλος ‘κυβέρνηση συνευθύνης’. Τι θα γίνει εάν κάποιος δεν θέλει να μπει; Ο κ. Τσίπρας λέει για αριστερή κυβέρνηση, αλλά οι άλλοι δεν δέχονται. Εμείς λέμε οπωσδήποτε κυβέρνηση. Εμείς δεχθήκαμε ακόμη και να δώσουμε ανοχή. Να μην ρίξουμε την ευθύνη ο ένας απέναντι στον άλλον κι εμείς αυτήν την κυβέρνηση την ονομάζουμε κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας. Είναι ανάγκη να υπάρξει κυβέρνηση”, είπε ερωτηθείς για την επόμενη μέρα των εκλογών.

“Εμείς θα κάνουμε το παν για να γίνει κυβέρνηση. Το κάναμε και πριν. Θα το κάνουμε και τώρα. Το ζητούμενο είναι να παραμείνει η χώρα στο ευρώ”, πρόσθεσε.

“Πιστεύω ότι μέσα από συμμαχίες με χώρες που έχουν προβλήματα, μέσα από φιλίες με άτομα που παίζουν ρόλο, μπορούμε να κερδίσουμε από το ότι η Ευρώπη αλλάζει και ακολουθεί μία νέα πολιτική. Δίνεται μία ευκαιρία στην Ελλάδα να πετύχει το ίδιο. Αν πάμε σε καταγγελία, η Ελλάδα θα γίνει το μαύρο πρόβατο, και κάποιοι θέλουν να γίνει αυτό, να βγει το μαύρο πρόβατο να το φάει ο λύκος για παραδειγματισμό”, πρόσθεσε.

“Η λέξη τροποποίηση βρισκόταν και στην επιστολή μου”

“Όταν έστειλα την επιστολή μου, μέσα εκεί έχω τη λέξη τροποποίηση. Την έχουν δεχτεί. Είναι σημαντικό. Έχει να κάνει με την πλευρά της ανάπτυξης”, είπε ο πρόεδρος της ΝΔ, αναφορικά με τις δυνατότητες επαναδιαπραγμάτευσης του Μνημονίου.

“Με την καταγγελία που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα κάνουν καμία διαπραγμάτευση, θα μας βγάλουν έξω. Για να εκβιάσεις κάποιον πρέπει αυτός να φοβηθεί ώστε να βρεθείς εσύ μετά σε καλύτερη θέση. Εγώ δεν βλέπω κανέναν να φοβάται, αντίθετα κάποιοι το θέλουν για να μας κάνουν μαύρο πρόβατο. Θα ήταν συνταγή καταστροφής η καταγγελία”.

“Τα πράγματα είναι ξεκάθαρα, το θέμα είναι ποιοι είναι εκείνοι που τρομάζουν τον κόσμο; Είναι εκείνοι που δεν έχουν πρόγραμμα, εκείνοι που έχουν συνιστώσες που αλληλοαναιρούνται, εκείνοι που λένε ότι θα φορολογήσουν τις καταθέσεις, εκείνοι που λένε ότι θα βάλουν φόρο 1% στον τζίρο των επιχειρήσεων”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

“Η ΑΟΖ από όλα τα όνειρα που μπορούν να κάνουν οι Έλληνες το πιο χειροπιαστό”

Ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε στο θέμα της ΑΟΖ, σημειώνοντας πως “το έκανε παρακάτω η μικρότερη δική μας Κύπρος”, και διερωτήθηκε γιατί να μην το κάνει και η Ελλάδα.

Εν συνεχεία, όπως είπε, “όσα χρήματα διαπραγματευτούμε, θα προκύπτουν από το σπάταλο κράτος”, προσθέτοντας “κατά την άποψή μας, οι περικοπές πρέπει να γίνουν σε τέσσερα χρόνια. Πρέπει να καταργηθεί το χαράτσι και να μπει ένας νέος ΕΤΑΚ”.

“Δεν πιστεύω και δεν θέλω άλλη μείωση  μισθού και άλλον φόρο”, πρόσθεσε.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα