Σε εξέλιξη η Διάσκεψη των Προέδρων με απαρτία από ΛΑ.Ε.

Σε εξέλιξη η Διάσκεψη των Προέδρων με απαρτία από ΛΑ.Ε.

Ξεκίνησε λίγο μετά τις 20.00 η Διάσκεψη των Προέδρων, μετά τη χτεσινή αναβολή που πήρε για σήμερα, παρουσία μόνο της ΛΑ.Ε. Ποια η δήλωση της Ζωής Κωνσταντοπούλου για τον Αλέξη Τσίπρα που προκαλεί αίσθηση. Πυρά και κατά Προκόπη Παυλόπουλου

Με τη συμμετοχή του 1/4 των μελών πραγματοποιείται το βράδυ της Κυριακής η Διάσκεψη των Προέδρων, χωρίς τα κόμματα πλην των εκπροσώπων της Λαϊκής Ενότητας.

Αίσθηση προκάλεσε η δήλωση της κ. Κωνσταντοπούλου κατά την έναρξη της διαδικασίας ότι “όσοι υπέγραψαν τη συμφωνία, υπέγραψαν το συμβόλαιο του πολιτικού θανάτου του ΣΥΡΙΖΑ και της Δημοκρατίας”.

Πάντως, δεν εμφανίστηκε κανένας εκπρόσωπος από κανένα κόμμα, πλην της Λαϊκής Ενότητας. Σήμερα προστέθηκε και ο Μιχάλης Κριτσωτάκης, ανεβάζοντας τον αριθμό των συμμετεχόντων σε επτά από τους 22 που συμμετέχουν κανονικά.

Το μόνο κόμμα που προσήλθε και στη χθεσινή συνεδρίαση ήταν η Λαϊκή Ενότητα του Παναγιώτη Λαφαζάνη, παρουσία που μαρτυρά και την πολιτική συμπόρευση με την κ. Κωνσταντοπούλου.

ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, Χρυσή Αυγή, Ποτάμι, ΚΚΕ και ΠΑΣΟΚ δεν εμφανίστηκαν στη Διάσκεψη σημειώνοντας ότι από τη στιγμή που η κυβέρνηση έχει παραιτηθεί και έχουν προκηρυχθεί εκλογές δεν υπάρχει λόγος για την πραγματοποίηση της Διάσκεψης.

Μάλιστα, τέσσερις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που μετέχουν στη Διάσκεψη, οι κ.κ. Μπαλάφας, Τσουκαλάς, Βαρεμένος και Φίλης είχαν στείλει επιστολή αναφέροντας ότι δεν θα συμμετέχουν, καθώς “βρισκόμαστε πλέον σε προεκλογική περίοδο και ως εκ τούτου μόνο ως παρελκυστική τακτική μπορεί να εκληφθεί” μια τέτοια πρόσκληση.

“Είναι πρόδηλο ότι με την υπογραφή της συμφωνίας κάποιοι υπέγραψαν και συμβόλαιο πολιτικού θανάτου του ΣΥΡΙΖΑ κι όσων επιμένουν στο πρόγραμμα με το οποίο εξελέγη και συμβόλαιο πολιτικού θανάτου της Δημοκρατίας. Δεν εκτελούνται αυτά τα συμβόλαια χωρίς αντίδραση” ήταν η ακριβής δήλωση της κας Κωνσταντοπούλου.

ΔΕΙΤΕ LIVE EIKONA

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα