ΣΥΡΙΖΑ: Συγκέντρωση νίκης στο Σύνταγμα με το… βλέμμα στο Θησείο

ΣΥΡΙΖΑ: Συγκέντρωση νίκης στο Σύνταγμα με το… βλέμμα στο Θησείο
H κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ INTIME NEWS

Εμφατική διάψευση των δημοσκοπικών οιωνών από την Αθήνα, εκτιμούν στην Κουμουνδούρου μετά τη συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος.

“Συγκέντρωση – παράσταση νίκης”! Ικανοποίηση και αισιοδοξία επικρατεί στον ΣΥΡΙΖΑ μετά την εντυπωσιακή προεκλογική συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε χθες στην Πλατεία Συντάγματος, με τον Αλέξη Τσίπρα να τονίζει ότι η μεγάλη προσέλευση του κόσμου εγγυάται την νίκη στην κάλπη της 21ης Μαΐου και μια προοδευτική κυβέρνηση την επόμενη των εκλογών. Μάλιστα η εμφατική συγκέντρωση αποκτά για τον ΣΥΡΙΖΑ μεγαλύτερη αξία, αφού ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν αποτόλμησε καν την πρόκληση να πραγματοποιήσει συγκέντρωση στην πλατεία αλλά επέλεξε το Θησείο.

Ο Αλέξης Τσίπρας άλλωστε δεν έκρυψε κατά την διάρκεια της ομιλίας του πώς η μεγάλη συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ αντικειμενικά μπαίνει σε απευθείας σύγκριση με την επιλογή της Νέας Δημοκρατίας να κάνει την δική της συγκέντρωση στην Αθήνα σε σημείο πολύ μικρότερων απαιτήσεων …χωρητικότητας. Θυμίζουμε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλά σήμερα σε συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στην οδο Αποστόλου Παύλου στο Θησείο. Χαρακτηριστική ήταν η αναφορά του Αλέξη Τσίπρας που ζήτησε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη «να μην κρυφτεί αύριο σε κάποιο μικρό δρόμο στο Θησείο. Εμείς είμαστε εδώ και στην κάλπη θα δείξουμε ότι είμαστε περισσότεροι που θέλουμε την αλλαγή»

Από την συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στην Πλατεία Συντάγματος

Παράλληλα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν έκρυψε την ικανοποίησή του για την προσέλευση του κόσμου, που έρχεται σε αμέσως μετά την συγκέντρωση της Θεσσαλονίκης όπου επίσης η ανταπόκριση ήταν υπεράνω των προσδοκιών. Όπως είπε ο Αλέξης Τσίπρας «Ο λαός της Αθήνας σήμερα έδωσε το δικό του μήνυμα. Η Αθήνα αποφάσισε. Νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, προοδευτική κυβέρνηση την Δευτέρα. Την Κυριακή ο ΣΥΡΙΖΑ θα είμαστε πρώτο κόμμα. Τη Δευτέρα θα έχουμε κυβέρνηση».

Σχολίασε εμμέσως πλην σαφώς τις δημοσκοπήσεις λέγοντας ότι «η σημερινή μας συγκέντρωσή κρίνει την παράσταση νίκης. Στο Σύνταγμα χτυπά η καρδιά της δικαιοσύνης, της δημοκρατίας και της αλλαγής. Το μήνυμα που στέλνουμε είναι ότι την Κυριακή η Ελλάδα γυρίζει σελίδα. Την Κυριακή μπαίνει τέλος στο καθεστώς της αδικίας, στο καθεστώς της αισχροκέρδειας στο καθεστώς των ανισοτήτων. Την Κυριακή επιστρέφει στην πατρίδα μας η δικαιοσύνη, την Κυριακή μιλάει ο λαός και ο λαός γράφει ιστορία».

Σύμβολαιο με τον λαό για την αλλαγή το πρόγραμμα διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας ABONETTI2023

Παράλληλα αναφέρθηκε εκτενώς στις προτάσεις διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, τις οποίες η αξιωματική αντιπολίτευση έχει ονομάσει “Συμβόλαιο για την Αλλαγή”. Όπως τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας “το Συμβόλαιο έχει την υπογραφή μας και ζητάμε τη δική σας υπογραφή την Κυριακή που έρχεται. Αυτό το Συμβόλαιο εγκρίνει και δίνει εντολή να εφαρμοστεί όποιος την Κυριακή ψηφίζει ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό το Συμβόλαιο αποτελεί την πρότασή μας για το πρόγραμμα της προοδευτικής κυβέρνησης”. Επανέλαβε μάλιστα τα πρώτα μέτρα της προοδευτικής κυβέρνησης που όπως έχει δεσμευθεί θα θεσμοθετηθούν άμεσα με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου. Τόνισε πως «το πρώτο αφορά αναστολή των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας έως ότου θεσμοθετηθεί και υλοποιηθεί η νομοθετική ρύθμιση των χρεών. Δεύτερο προβλέπει μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα και μηδενισμό του σε συγκεκριμένα είδη πρώτης ανάγκης, όπως επίσης τη μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα. Τρίτο, την κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής για αυτές τις εξετάσεις».

Τέλος ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε πως «ο ελληνικός λαός δεν είναι έτοιμος να ζήσει με τον εφιάλτη της ακρίβειας, της αισχροκέρδειας, του παρακράτους. Η ελπίδα έχει γίνει απόφαση γιατί ο λαός μας δεν αντέχει άλλα τέσσερα χρόνια αδικίας. Δεν αντέχει να ξεσπιτώνονται οικογένειες για μερικές χιλιάδες ευρώ από το κόμμα που χρωστάει 400 εκατομμύρια ευρώ. Δεν αντέχει να εξαϋλώνεται το εισόδημα την τρίτη εβδομάδα του μήνα.

Δεν αντέχει να μην φθάνει η σύνταξη του συνταξιούχου για να πάρει ένα δώρο στα εγγόνια. Δεν αντέχεται το έλλειμμα της αξιοπρέπειας, να μην μπορεί ο εργαζόμενος να έχει ωράριο και δικαιώματα, ο μικρομεσαίος να μην μπορεί να κρατήσει την επιχείρησή του. Δεν αντέχεται να πουλάνε κάθε δομή κοινωνικής προστασίας, δεν αντέχεται η διάλυση του ΕΣΥ , οι τεχνητοί φραγμοί που σας βάζει η κυβέρνηση στους νέους με 20.000 παιδιά εκτός ΑΕΙ για να έχουν πελατεία τα κολλέγια».

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα