Σκέρτσος: Με ξεπερασμένα συνθήματα για τη δεξιά ο Ανδρουλάκης

Σκέρτσος: Με ξεπερασμένα συνθήματα για τη δεξιά ο Ανδρουλάκης
Άκης Σκέρτσος INTIME NEWS

“Δεν μπορεί να γίνει αξιόπιστος συνομιλητής ο Ανδρουλάκης”, υποστήριξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, αποφεύγοντας να απαντήσει εάν η ΝΔ θα μπορούσε να συνεργαστεί με το ΠΑΣΟΚ υπό άλλη ηγεσία.

Στη γραμμή των προσωπικών επιθέσεων κατά του Νίκου Ανδρουλάκη συνεχίζει το Μαξίμου, αποφεύγοντας όμως το ερώτημα εάν η Νέα Δημοκρατία θα μπορούσε να συνεργαστεί με το ΠΑΣΟΚ υπό άλλη ηγεσία και ξορκίζοντας σενάρια “αποστασίας”.

Σε σχετικά ερωτήματα στο πλαίσιο του briefing, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Άκης Σκέρτσος, υπενθύμισε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει δηλώσει ότι θα στηριχθεί αποκλειστικά σε ψήφων βουλευτών της ΝΔ. Επικαλέστηκε ότι ο κ. Ανδρουλάκης “έχει συγκεκριμένες αυστηρές κόκκινες γραμμές που απαγορεύουν τη συζήτηση με τον πρωθυπουργό τον ίδιο”, εκτίμησε όμως ότι “υπάρχει ένας κόσμος που πιστεύει το ΠΑΣΟΚ, αλλά θέλει ευρύτερες συναινέσεις” και εξέφρασε την πρόθεση της ΝΔ να απευθυνθεί σε αυτό το κοινό.

Στο ειδικότερο ερώτημα εάν η ΝΔ θα μπορούσε να συνεργαστεί με το ΠΑΣΟΚ χωρίς τον κ.Ανδρουλάκη, ο κ. Σκέρτσος απάντησε: “Η θέση μας είναι ότι επιδιώκουμε μία αυτοδύναμη κυβέρνηση, μία αυτοδύναμη ΝΔ. Η χώρα έχει ανάγκη από σταθερό χέρι στο τιμόνι”.

Ήδη κατά την εισαγωγική τοποθέτηση του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είχε επαναλάβει ότι δεν υπάρχει πιθανότητα συνεργασίας “με το ΠΑΣΟΚ του Ανδρουλάκη”, επιρρίπτοντας όμως για αυτό την ευθύνη στον ίδιο τον αρχηγό του Κινήματος.

“Σε ό,τι δε αφορά μια πιθανή συνεργασία της ΝΔ με το ΠΑΣΟΚ του κ. Ανδρουλάκη η θέση μας είναι ξεκάθαρη: Τη συνεργασία την έχει αποκλείσει ο ίδιος ο κ. Ανδρουλάκης με τις θέσεις του. Έχει κόψει κάθε γέφυρα συζήτησης και συνεννόησης με τον Πρωθυπουργό. Δυστυχώς, σε αντίθεση με άλλες στιγμές στη διαδρομή του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Ανδρουλάκης έχει το βλέμμα στραμμένο στο παρελθόν. Με ξεπερασμένα συνθήματα για μία Δεξιά που δεν υπάρχει. Ή με ανύπαρκτους κινδύνους που βλέπει, τάχα, να τον πολιορκούν. Και εκεί, ακριβώς, είναι που συναντιέται με τον κ. Τσίπρα”, δήλωσε ο κ. Σκέρτσος.

“Λένε βέβαια κάποιοι ότι ίσως μετά τις εκλογές ο κ. Ανδρουλάκης υποχωρήσει και δει διαφορετικά τα πράγματα”, πρόσθεσε, αλλά διερωτήθηκε: “Και τότε, δηλαδή, θα γίνει -αίφνης- αξιόπιστος ένας συνομιλητής που θα έχει αλλάξει τις βασικές θέσεις του μέσα σε 24 ώρες; Και ποια εγγύηση θα παρέχει ότι την επομένη δεν θα αλλάξει πάλι γνώμη; Ή, πόσο ενιαία μπορεί να προβλεφθεί στο μέλλον η στάση μιας Κοινοβουλευτικής Ομάδας η οποία άγεται και φέρεται σε διαφορετικές τοποθετήσεις κάθε τόσο;”

Ο κ. Σκέρτσος υποστήριξε ότι: “Όλα αυτά δείχνουν πως μία ευκαιριακή συνεργασία χωρίς πραγματική βούληση και ειλικρίνεια για ενιαίο μέτωπο κατά την διαρθρωτικών προβλημάτων του κράτους και της οικονομίας μπορεί να οδηγήσει τη μεταρρυθμιστική προσπάθεια της χώρας σε παραλυσία. Σε φρένο αντί για γκάζι.”

Έκανε δε νέο άνοιγμα στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ με αναφορές στο αντιΣΥΡΙΖΑ μέτωπο. “Γνωρίζουμε καλά πως με ένα σημαντικό μέρος ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ βρεθήκαμε μαζί στα χρόνια του λαϊκισμού και της ευρωπαϊκής απομόνωσης της χώρας. Ότι μαζί κρατήσαμε την Ελλάδα και Μείναμε Ευρώπη. Όπως και μαζί, το 2019, ενωθήκαμε σε ένα μεγάλο ρεύμα που γύρισε σελίδα στη χώρα”, είπε ο κ. Σκέρτσος και πρόσθεσε: “Τα χρόνια που μεσολάβησαν έδειξαν ότι οι κοινοί στόχοι μπορούν να γίνουν πράξη από μια αυτοδύναμη κυβέρνηση ανοιχτών οριζόντων που επιδιώκει την πρόοδο της χώρας. Όπως έδειξαν και λάθη που κάναμε εμείς και που πρώτη η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός αναγνώρισαν. Γι’ αυτό και απευθυνόμαστε στους πολίτες που μπορεί να αισθάνονται κοντά στο ΠΑΣΟΚ, αλλά ενδιαφέρονται ταυτόχρονα για μια Ελλάδα ισχυρή με δυναμική οικονομία ασφάλεια στα σύνορα και πολιτική σταθερότητα.”

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα