“Σόου” Κασσελάκη στο Σύνταγμα με θεατή τον Τσίπρα

Διαβάζεται σε 4'
Ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία Στέφανου Κασσελάκη στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του κόμματος
Ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία Στέφανου Κασσελάκη στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του κόμματος Eurokinissi

Με συνθήματα του είδους «να ξεβρωμίσει η χώρα» η τελευταία προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ πριν την κάλπη.

Τα (συνήθη πλέον) στοιχεία «show», έντονα «τραμπικό» στιγμα με συνθήματα του είδους «Στέφανε προχώρα να ξεβρωμίσει η χώρα» αλλά και τον Αλέξη Τσίπρα στο κοινό (και όχι στην εξέδρα) είχε η προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στο Συνταγμα με ομιλητή τον Στέφανο Κασσελάκη.

Ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης κινήθηκε στα γνωστά μοτίβα των προεκλογικών του συγκεντρώσεων. Επιλέγοντας αυτή την φορά μια στρογγυλή πλατφόρμα στο κέντρο της πλατείας Συντάγματος, που βοηθούσε στην κάλυψη του χώρου και μικρόφωνο με ασύρματη καλωδίωση στο αυτί.

Ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία Στέφανου Κασσελάκη στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του κόμματος
Ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία Στέφανου Κασσελάκη στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του κόμματος Eurokinissi

Στην ομιλία του επέλεξε ξανά μία αυτοαναφορική προσέγγιση με εμφανή στόχο να διασκεδάσει τις εντυπώσεις από την υπόθεση για το «Πόθεν Έσχες» του καλλιεργώντας παράλληλα το προφίλ του «μη πολιτικού». Μεταξύ άλλων ανέφερε πως «από τα πρώτα χρόνια στην Αμερική, ανάμεσα σε διαβάσματα, πτυχία και σκληρή δουλειά στην πιο ανταγωνιστική αγορά του κόσμου, εγώ κοίταζα στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Με τον κρυφό πόθο να γυρίσω στην πατρίδα μου. Και να προσφέρω ό,τι μπορώ στους συμπατριώτες μου. Δεν ήξερα το πώς. Δεν ήμουν πολιτικός. Ήξερα όμως το γιατί. Γιατί εδώ είναι τα πιο καθαρά βλέμματα που έχω δει στη ζωή μου».

Παράλληλα ο Στέφανος Κασσελάκης ήταν εμφανές ότι θέλησε να εκμεταλλευθεί την παρουσία του Αλέξη Τσίπρα στην συγκέντρωση. Επιδιώκωντας την πολιτική ταύτιση και για τα ζητήματα που αφορούν την περιουσιακή του κατάσταση. Ανέφερε πως «ο Αλέξης είναι σήμερα εδώ» δηλώνοντας πως «τον πήρα τηλέφωνο για να το καλέσω στην σημερινή συγκέντρωση και με αποστόμωσε: Πώς είναι δυνατόν να λείπω;» Πως είναι δυνατόν να λείπει η καρδιά από την θέση της». Συνέχισε λέγοντας πως «δολοφονούν χαρακτήρες όπως έκαναν χρόνια με τον Αλέξη και επιχειρούν να κάνουν τώρα με εμένα».

 Ο Αλέξης Τσίπρας στην προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ
Ο Αλέξης Τσίπρας στην προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ Eurokinissi

Την ίδια στιγμή διατήρησε όμως την «κόντρα για τα Πόθεν Έσχες» με τον Κυριάκο Μητσοτάκη αναφέροντας ότι πρόκειται για έναν «άνθρωπο που σπούδασε με μέσον, δούλεψε στην εθνική τράπεζα με μέσον» και «έχει 39 ακίνητα με τον μισθό του βουλευτή» την ίδια στιγμή που «κρατάει κλειστή την ηλεκτρονική πλατφόρμα» για την κατάθεση των Πόθεν Έσχες. Άφησε μάλιστα αιχμές και για τον Νίκο Ανδρουλάκη λέγοντας πως ο πρωθυπουργός «θέλει να κρατάει δέσμιο τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης» αλλά «εγώ δεν είμαι Ανδρουλάκης να με κρατάτε με τις παρακολουθήσεις».

Είπε επίσης αναφορικά με την υπόθεση του Πόθεν Έσχες πως ήταν «αμέλεια μου γιατί δεν γνώριζα τον ελληνικό νόμο» και «μόλις τον έμαθα μεταβίβασα την εταιρία μου» έτσι «δεν έχω καμία συμμετοχή σε εταιρίες του εξωτερικού» οπότε «είμαι στην διάθεση της ελληνικής δικαιοσύνης».

Τέλος, ο Στέφανος Κασσελάκης κατέδειξε ότι φοβάται την αποχή των ψηφοφόρων λέγοντας πως «η κυβέρνηση θέλει να πείτε “όλοι ίδιοι είναι”, να μην ψηφίσετε κανέναν και να κυβερνάει εκείνη. Με ακόμα μεγαλύτερη αλαζονεία. Μόνο η ψήφος την Κυριακή στέλνει το μήνυμα. Γι’ αυτό είναι η ώρα να δώσουμε μισή ώρα από την Κυριακή μας στην κάλπη».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα