Στ. Θεοδωράκης: Αν δεν πάρουμε ποσοστό, δεν θα κατσικωθούμε στο σβέρκο κανενός

Στ. Θεοδωράκης: Αν δεν πάρουμε ποσοστό, δεν θα κατσικωθούμε στο σβέρκο κανενός
Διακαναλική συνέντευξη Τύπου του επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρου Θεοδωράκη, για τις ευρωεκλογές την Δευτέρα 19 Μαΐου 2014. (EUROKINISSI/ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ) Eurokinissi

Έκκληση στους νέους να προσέλθουν στην κάλπη των ευρωεκλογών από τον Στ.Θεοδωράκη. Τι είπε σε διακαναλική συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε (Vid)

“Θέλουμε το Ποτάμι τρίτη δύναμη”, είπε, σε διακαναλική συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, τονίζοντας ότι το κόμμα δεν ήρθε να γίνει δεκανίκι του Σαμαρά ή του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Θεοδωράκης κάλεσε τους νέους να προσέλθουν μαζικά στις κάλπες την ερχόμενη Κυριακή και να μην επιλέξουν την αποχή, σημειώνοντας “εάν δεν αποφασίσει ο άλλος, θα αποφασίσουν οι κομματικοί στρατοί”.

Εξέφρασε ακόμα τον προβληματισμό του για το ποσοστό της Χρυσής Αυγής, λέγοντας μάλιστα ότι θα επισκεφθεί περιοχές της Αθήνας όπου το ποσοστό της ΧΑ ήταν υψηλό, ώστε να πάρει απαντήσεις.

Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι δεν τον ενδιαφέρει να δημιουργηθούν “ποταμάκια” στην Τοπική Αυτοδιοίκηση ή στα πανεπιστήμια και έκανε λόγο για συνεργασίες, οι οποίες θα οικοδομηθούν πάνω σε συγκεκριμένα ζητήματα, όπως συμβαίνει στην Ευρώπη.

Άφησε, δε, ανοιχτό το ενδεχόμενο συμμετοχής του νέου κόμματος στις εθνικές εκλογές, επαναλαμβάνοντας ότι, εάν ο κόσμος του δώσει 5% στις ευρωεκλογές, θα είναι “σαν να μας λέει να πάμε σπίτι μας”.

Σε ερώτηση για το αν η χώρα μπορεί πλέον να διαπραγματευτεί καλύτερα στο θέμα της οικονομίας, σημείωσε ότι η διαπραγμάτευση δεν είναι ζήτημα προσωπικών ικανοτήτων.
“Η μέθοδος της ύπνωσης δεν πιάνει στις διεθνείς σχέσεις, ούτε του καλοπιάσματος, ούτε όμως του τσαμπουκά. Πρέπει αυτός που θα διαπραγματευθεί να ξέρει τι μπορεί να κάνει η χώρα. Η Ελλάδα πήγε στη διαπραγμάτευση σαν μαθητούδια. Οι Έλληνες πολιτικοί που ασχολήθηκαν με την κρίση δεν ήξεραν τι να κάνουν. Κρέμονταν από τα χείλη και τα πορτοφόλια των άλλων” σημείωσε.

Μεταξύ άλλων, ερωτηθείς για το τι θα κάνει σε περίπτωση που το Ποτάμι δεν πάει καλά στις εκλογές, ξεκαθάρισε ότι “δεν θα κατσικωθούμε στο σβέρκο των πολιτών, να είμαστε σε μια άκρη, να παίρνουμε την επιχορήγηση και να περιμένουμε ένα ιμάτιο της εξουσίας”.

Σε ερώτηση για τα ποσοστά του Ποταμιού στις δημοσκοπήσεις και με δεδομένη την αποτυχία των exit polls στην αναμέτρηση της Κυριακής, ο κ. Θεοδωράκης είπε ότι στη χώρα “παράγουμε περισσότερες δημοσκοπήσεις από όσες μπορούμε να καταναλώσουμε”.

Ξεκαθάρισε, όμως, ότι το κόμμα του δεν πιστεύει τις δημοσκοπήσεις. “Μπορεί να είμαστε πολύ πάνω αν πιστέψω την υποδοχή που έχουμε στις πλατείες και τους δρόμους, αλλά γνωρίζω ότι υπάρχει μια κοινωνία επιφυλακτική στο καινούργιο” τόνισε.

Σε ερώτηση για το αν θα συνεργαζόταν σε περίπτωση που τεθεί ζήτημα σταθερότητας μετά τις ευρωεκλογές, ο κ. Θεοδωράκης ξεκαθάρισε ότι “δεν ήρθαμε να γίνουμε δεκανίκι κανενός”.

Ολόκληρη η διακαναλική συνέντευξη του Στ. Θεοδωράκη

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα