Στη ΝΔ βλέπουν καθαρή νίκη με διαφορά, αλλά όχι συνεργασία με ΠΑΣΟΚ

Στη ΝΔ βλέπουν καθαρή νίκη με διαφορά, αλλά όχι συνεργασία με ΠΑΣΟΚ
Σημαντικό προβάδισμα της ΝΔ δίνουν τα exit poll Eurokinissi

Η πρώτη αντίδραση γαλάζιων στελεχών στα exit poll. Προς δεύτερες εκλογές η χώρα, αν και “βγαίνουν τα κουκιά” για γαλάζια- πράσινη κυβέρνηση.

Ικανοποίηση επικρατεί στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας μετά τα αποτελέσματα των exit poll, που δείχνουν ότι το κυβερνών κόμμα επιτυγχάνει τους στόχους που είχε θέσει στις πρώτες εκλογές.

Επισήμως βεβαίως από την Πειραιώς δεν έχουν κάνει κάποιο σχόλιο, αλλά στελέχη της ΝΔ με τα οποία συνομίλησε το News 24/7 έλεγαν: “Εμείς περιμένουμε τα επίσημα αποτελέσματα. Τα στοιχεία δείχνουν ότι αυτο που ζητούσαμε, για καθαρή νίκη με διαφορά, φαίνεται να επιτυγχάνεται.”

Τίθεται όμως και το ερώτημα σχηματισμού κυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ. Θεωρητικά “βγαίνουν τα κουκιά”, καθώς η ΝΔ σύμφωνα με τα exit poll αναμένεται να εκλέξει 121 -125 βουλευτές και το ΠΑΣΟΚ 35- 36 βουλευτές.

Παρόλα αυτά, η χώρα φαίνεται πως θα οδηγηθεί ξανά σε κάλπες. Γαλάζιο στέλεχος εκτιμούσε ότι ο λαός έδειξε ότι θέλει αυτοδυναμία της ΝΔ, σημειώνοντας ότι εάν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε φέρει την απλή αναλογική η ΝΔ θα ήταν αυτοδύναμη απόψε. Το ίδιο στέλεχος επικαλούνταν ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλακης, έχει ναρκοθετήσει κάθε συζήτηση για συνεργασία, επομένως η πιο λογική επιλογή είναι δεύτερες κάλπες.

Στις δεύτερες εκλογές όμως η ΝΔ αντιμετωπίζει τον κίνδυνο της χαλάρωσης, καθώς το υψηλό ποσοστό και η μεγάλη διαφορά με το ΣΥΡΙΖΑ “εξουδετερώνει” το δίλημμα περί κινδύνου επιστροφής του Αλέξη Τσίπρα στην εξουσία και το αφήγημα της σταθερότητας.

Θα πρέπει λοιπόν η ΝΔ να κινητοποιήσει ξανά αντίστοιχες δυνάμεις για να επιτύχει την αυτοδυναμία. Για αυτό και ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να συνεχίσει σε έντονους ρυθμούς την προεκλογική εκστρατεία μέχρι τις δεύτερες εκλογές, οι οποίες θα μπορούσαν να διεξαχθούν στις 25 Ιουνίου ή στις 2 Ιουλίου.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα