Στο 1,4 η διαφορά ΣΥΡΙΖΑ – Ν.Δ. Μάχη για την τρίτη θέση μεταξύ Χρυσής Αυγής και του Ποταμιού

Στο 1,4 η διαφορά ΣΥΡΙΖΑ – Ν.Δ. Μάχη για την τρίτη θέση μεταξύ Χρυσής Αυγής και του Ποταμιού

Διαβάστε αναλυτικά τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης της ALCO. Η πρόθεση ψήφου, η αποχή και η δημοφιλία των πολιτικών αρχηγών

Σε θρίλερ για γερά νεύρα εξελίσσονται τα δημοσκοπικά αποτελέσματα για τις ευρωεκλογές της 25ης Μαΐου.

Σε δημοσκόπηση της ALGO για λογαριασμό του “Πρώτου Θέματος”, ο ΣΥΡΙΖΑ  προηγείται κατά 1,4% στην πρόθεση ψήφου  της Ν.Δ.

Στην δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών την πρωτοκαθεδρία διατηρεί  ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς έναντι του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξη Τσίπρα, που πέφτει στην τρίτη θέση καθώς τον ξεπέρασε ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Αναλυτικά, στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ οδηγεί την κούρσα με 23,4%, καθώς αυξάνει τη συσπείρωση των ψηφοφόρων του κεδρίζει 1,1% σε σχέση με την ανάλογη επίδοση που είχε στην αμέσως προηγούμενη έρευνα της Alco. Η Νέα Δημοκρατία κατατάσσεται δεύτερη με 22% (+0,2%) ενώ στην τρίτη θέση επανέρχεται με 7,3% (+0,3%) η Χρυσή Αυγή, αφήνοντας οριακά τέταρτο «Το Ποτάμι» που σταθεροποιείται στο 7%. Η «Ελιά», με 5,1%, βελτιώνει κάπως τη θέση της (+0,3%), το ΚΚΕ είναι σταθερό στο 5%, ενώ ανοδικά κινούνται με 4,6% (+1,2%) οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και κάτω από τον οριακό πήχη του 3% κινείται η ΔΗΜΑΡ με 2,4% (+0,2%).

 

Στη δημοφιλία των πολιτικών αρχηγών προηγείται ο κ. Σαμαράς με ποσοστό 34% στις θετικές γνώμες για το πρόσωπό του. Στη δεύτερη θέση είναι με 29% βρίσκεται ο επικεφαλής του «Ποταμιού» Σταύρος Θεοδωράκης που είναι μια μονάδα πάνω από τον κ. Τσίπρα που φθάνει στο 28%. Ακολουθούν ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης με 23%, ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας 20%, ο πρόεδρο των Ανεξαρτήτων Ελλήνων με 16%, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος με 13% και ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος με 8%.

Πηγή: Protothema.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα