Στρίβειν δια του debate με όλους για τον Μητσοτάκη

Στρίβειν δια του debate με όλους για τον Μητσοτάκη
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI

Ο πρωθυπουργός χθες απάντησε θετικά σε τηλεμαχία με όλους τους αρχηγούς, αποφεύγοντας τη μονομαχία με τον Αλ. Τσίπρα, ο οποίος του πέταξε ξανά το γάντι 

Θετικός στο ενδεχόμενο ενός debate ενόψει των εκλογών της 21ης Μαϊου, αλλά με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς, εμφανίστηκε χθες από τη Θεσσαλονίκη ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας απέφυγε έτσι εμμέσως μία “μονομαχία” από τηλεοράσεως με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος αποδέχθηκε την τηλεμαχία με όλους τους αρχηγούς, αλλά επέμεινε και στην πρόσκληση για τετ α τετ.

“Υπάρχουν κανόνες που διέπουν τα debate που γίνονται στην προεκλογική περίοδο, συμμετέχουν προφανώς όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί και βεβαίως κι εγώ είμαι διαθέσιμος ανά πάσα στιγμή να κάνουμε ένα debate, όπως το προβλέπει ο νόμος, για να μπορέσουν οι πολίτες να κατατοπιστούν πλήρως για τις θέσεις των κομμάτων”, δήλωσε ειδικότερα ο κ. Μητσοτάκης στον ραδιοφωνικό σταθμό FM100 στο πλαίσιο της περιοδείας του στη Θεσσαλονίκη.

“Από εκεί και πέρα όμως θέλω να σας θυμίσω, επειδή επιμένει ο κ. Τσίπρας πολύ σε debate, ότι έχουμε κάνει παραπάνω από 80 συζητήσεις στη Βουλή. Η Βουλή, εξάλλου, είναι ο χώρος στον οποίο διασταυρώνουμε, θα έλεγα, τα επιχειρήματά μας και τα πολιτικά μας ξίφη”, πρόσθεσε ο πρωθυπουργός και σχολίασε: “Δε νομίζω ότι οι πολίτες δε γνωρίζουν πια τις δικές μου θέσεις ή τις θέσεις του κ. Τσίπρα.”

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στη συνέντευξη του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star διερωτήθηκε γιατί ο πρωθυπουργός “που μιλάει για σύγκριση και λέει ότι το διακύβευμα των εκλογών είναι Μητσοτάκης η Τσίπρας, το αποφεύγει όπως ο διάολος το λιβάνι”. Σχολίασε μάλιστα πως “εγώ το 2015 ήμουν απέναντι στον κ. Μειμαράκη και κάναμε debate. Έχασε η Δημοκρατία;”

Υπενθυμίζεται ότι και το 2019 δεν είχε γίνει debate πολιτικών αρχηγών, ούτε προσωπική τηλεμαχία Τσίπρα- Μητσοτάκη, καθώς ο πρόεδρος της ΝΔ δεν ήταν θετικός σε αυτό το ενδεχόμενο και τα κόμματα τελικά δεν είχαν συμφωνήσει σε ημερομηνία για μία συζήτηση όλων.

Ως προς το γάντι που πέταξε πίσω στον κ. Μητσοτάκη χθες ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ναι σε debate με όλους τους αρχηγούς, αλλά επιμένοντας και σε τηλεμαχία των δύο τους, από την κυβέρνηση επικαλούνταν πάντως ότι ο πρωθυπουργός αποδέχεται μία συζήτηση με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς, στην οποία θα τους έχει όλους απέναντι του. Εφόσον φυσικά αυτή τη φορά δεν ναυαγήσουν οι σχετικές συζητήσεις.

Τα μικρότερα κόμματα φυσικά έχουν κάθε λόγο να θέλουν μία τηλεμαχία με τη συμμετοχή όλων. Ιδιαίτερα επιμένει σε αυτό το ενδεχόμενο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, καθώς θέλει να εμφανίζεται ως ο παράγοντας- κλειδί των εκλογών και της επόμενης ημέρας.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα