Τάσος Αβραντίνης στο NEWS 247: Ο Σαμαράς απευθύνεται σε ανθρώπους που δεν σκέφτονται

Τάσος Αβραντίνης στο NEWS 247: Ο Σαμαράς απευθύνεται σε ανθρώπους που δεν σκέφτονται

Διαβάστε τι δήλωσε στο Live Video Chat του NEWS 247 ο υποψήφιος βουλευτής του συνδυασμού Δράση - Φιλελεύθερη Συμμαχία στην Α' εκλογική περιφέρεια Αθηνών Τάσος Αβραντίνης για το μεταναστευτικό, τη φορολογία και τα ναρκωτικά (Vids)

Λίγες μόλις ημέρες πριν τις κρίσιμες εκλογές της 6ης Μαΐου, το NEWS 247 καλύπτει τις πολιτικές εξελίξεις με νηφαλιότητα και απώτερο στόχο, την ενημέρωση των ψηφοφόρων για τις θέσεις των κομμάτων.

Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας, το NEWS 247 ανοίγει την επικοινωνία , έχοντας απευθύνει πρόσκληση προς όλα τα κόμματα, να συμμετάσχουν σε live συνέντευξη, όπου θα κληθούν να απαντήσουν σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων του μέσου και αναγνωστών.

Ακόμη, το NEWS 247 σας μεταδίδει λεπτό προς λεπτό πώς εξελίσσεται η προεκλογική διαδικασία, με συνεχή ενημέρωση μέσω της νέας Live Blogging πλατφόρμας του.

Στο πλαίσιο των live συνεντεύξεων, την Παρασκυεή φιλοξενήθηκε ο υποψήφιος του συνδυασμού Δράση – Φιλελεύθερη Συμμαχία στην Α’ εκλογική περιφέρεια Αθηνών Τάσος Αβραντίνης.

Σε ό,τι αφορά τις “τολμηρές” προτάσεις του συνδυασμού Δράση – Φιλελεύθερη Συμμαχία, ο υποψήφιος βουλευτής στην Α’ εκλογική περιφέρεια της Αθήνας, Τάσος Αβραντίνης, επισήμανε ότι δεν επιλέγουν να λένε ψέμματα και πράγματα που είναι ευχάριστα στο άκουσμα.

“Δεν μπορούμε να λέμε ψέμματα. Δεν το κάναμε ποτέ. Λέγαμε πράγματα που δεν είναι συμπαθή. Αν είχαν εφαρμοστεί αυτά που λέγαμε πριν από 15 χρόνια τα πράγματα δεν θα είχαν φτάσει στο σημείο αυτό και να είμαστε στην εντατική. Η κατάσταση είναι δραματική. Αν δεν ληφθούν σοβαρές αποφάσεις, η χώρα θα οδηγηθεί σε αδιέξοδο.

Απαραίτητες οι απολύσεις στο Δημόσιο

Επισήμανε ότι οι απολύσεις στο Δημόσιο είναι απαραίτητες, καθώς δεν μπορεί το κράτος να ανταποκριθεί στις οικονομικές επιβαρύνσεις.

“Το θέμα είναι αν μπορούμε να πληρώσουμε τους δημοσίους υπαλλήλους. Έχουμε περίπου ένα εκατομμύριο στο Δημόσιο και τρία εκατομμύρια στον ιδιωτικό τομέα και πάνω από ένα εκατομμύριο ανέργους. Κάθε δημόσιος υπάλληλος που είναι περιττός οδηγεί στην ανεργία τρεις εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα. Η ανεργία φουντώνει εξαιτίας του τεράστιου κράτους”.

Σύνταξη 700 ευρώ στα 67

Λέμε ότι θα καταργηθούν όλες οι εισφορές και οι πολίτες θα συνταξιοδοτούνται με 700 ευρώ στα 67 τους χρόνια. Πώς θα καλυφθεί το χρέος; Έχουμε εκατοντάδες χιλιάδες μαϊμού συνταξιούχους. Τα ταμεία έχουν μία περιουσία που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να καλυφθεί μέρος του χρέους. Για το 70% των συνταξιούχων αυξάνεται η σύνταξή τους. Δίνουμε στην αγορά ένα τεράστιο ποσό που είναι η κατάργηση των ασφαλιστικών εισφορών. Είναι μια πρόσθετη οικονομική ενίσχυση που θα δώσει τεράστια ώθηση στην επιχειρηματικότητα, θα οδηγήσει στην αύξηση των μισθών. Έτσι τελειώνουμε και με το θέμα της εισφοροδιαφυγής. Είναι μια επαναστατική πρόταση της Δράσης.

Πρόταση για ενιαίο φόρο

Αναφορικά με τη φοροδιαφυγή που αποτελεί μεγάλο πλήγμα για την ελληνική οικονομία, επισήμανε ότι αποτελεί σύμπτωμα μιας κοινωνίας.

“Η λογική του φόρου είναι η ανακατανομή του πλούτου για να έχουν οι αδύναμες ομάδες κάποια προστασία. Αυτό δεν ισχύει σήμερα. Δεν υπάρχει φορολογική συνείδηση στους πολίτες γιατί το κράτος δεν έχει δώσει το καλό παράδειγμα. Η πρότασή μας είναι να μειώσουμε τους φόρους και έτσι θα αυξηθούν τα έσοδα. Μιλάμε για ενιαίο φόρο 20% όταν σήμερα είναι 45%”.

Αναφορικά με το ερώτημα Μνημόνιο ή όχι Μνημόνιο επισήμανε ότι είναι ψευτοδίλημμα. “Ποιος δεν συμφωνεί ότι πρέπει να μειωθεί η σπατάλη του κράτους και η γραφειοκρατία; Η γραφειοκρατία είναι η γάγγραινα που καταστρέφει την επιχειρηματικότητα. Η πολυνομία είναι μια ακόμα γάγγραινα του συστήματος. Δεν γνωρίζουν τι εφαρμόζεται που”.

Οι πολίτες έφτασαν στο αδιέξοδο, σημείωσε, τονίζοντας ότι έχουμε βάλει και εμείς το δικό μας λιθαράκι και έχουμε φτάσει σε αυτή την κατάσταση. “Είναι εύλογη η στεναχώρια των πολιτών και σε αυτό φταίνε τα δύο μεγάλα κόμματα.

Μισθοί έξι μηνών για τους φόρους

“Θα μειώσουμε τη γραφειοκρατία, θα μειώσουμε τους φόρους. Οι πολίτες εργάζονται έξι μήνες τον χρόνο για να πληρώσουν το κράτος”, σημείωσε ερωτηθείς πώς θα μπορέσει η Δράση να ενισχύσει την οικονομία.

Σε ό,τι αφορά τη διάσταση της Δράσης με τη Δημοκρατική Συμμαχία για το μεταναστευτικό, επισήμανε ότι δεν συμφωνούν με την πρόταση της Δημοκρατικής Συμμαχίας για απέλαση των μεταναστών.

“Δεν επιτρέπεται να απελάσεις τους μετανάστες από Συνθήκη του 1951. Το πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης αποτελεί πρόβλημα εξωτερικής πολιτικής. Η Ελλάδα δεν έβαλε ποτέ ένα βέτο σε χώρες όπως το Πακιστάν ώστε να γυρίζουν οι μετανάστες πίσω στις χώρες τους”, τόνισε.

Μετεκλογική συνεργασία με όρους

Αναφορικά με το ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεργασίας, επισήμανε ότι η Δράση έχει πρόθεση συνεργασίας. “Μετά τις εκλογές θα χρειαστεί να ληφθούν νέα μέτρα γιατί δεν μπορούμε ακόμα και σήμερα να πληρώσουμε τις υποχρεώσεις μας. Είμαστε έτοιμοι να συνεργαστούμε είτε μπούμε στη Βουλή είτε όχι. Με μια κυβέρνηση Αριστεράς δεν θα μπορούσαμε να συνεργαστούμε. Στην πράξη, η Δράση θα μπορούσε να συμμετέχει σε έναν εκλογικό συνασπισμό υπό όρους”. 

Βολές κατά της πολιτικής Σαμαρά

Οξύτατη ήταν η κριτική του στις πράξεις και όχι στο πρόσωπο, όπως επισήμανε, του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά.

“Έχω ασκήσει κριτική στις πράξεις του κυρίου Σαμαρά γιατί είναι κατά τη γνώμη μου αρνητικές. Ο κύριος Σαμαράς απευθύνεται σε ανθρώπους που δεν σκέφτονται και δεν διαβάζουν. Λυπάμαι που το λέω αυτό”, υπογράμμισε αναφερόμενος στις εξαγγελίες στο Ζάππειο.

Ναρκωτικά από τα φαρμακεία

Αναφορικά με το πρόβλημα ναρκωτικών στην Ελλάδα επισήμανε ότι η απαγόρευση δεν λύνει το πρόβλημα. “Υπάρχουν 50.000 ηρωινομανείς που απευθύνονται στη μαύρη αγορά.

“Οι έμποροι ναρκωτικών αποκτούν τεράστια δύναμη λόγω μαύρου χρήματος. Θα πρέπει να συνταγογραφείται η ηρωίνη νόμιμα από γιατρούς. Κανένα πρόβλημα δεν θα είχαμε αν τα ναρκωτικά διακινούνταν νόμιμα από τα φαρμακεία”, υπογράμμισε.

Tο NEWS 247 σας μεταδίδει λεπτό προς λεπτό πώς εξελίσσεται η προεκλογική διαδικασία, με συνεχή ενημέρωση μέσω της νέας Live Blogging πλατφόρμας του. Μείνετε συντονισμένοι!

* Διαβάστε τι δήλωσε η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Ντόρα Μπακογιάννη, στη live συνέντευξή της στο NEWS 247.

* Διαβάστε ακόμη, τι δήλωσε ο υποψήφιος βουλευτής της Δημοκρατικής Αριστεράς στην περιφέρεια Β’ Αθήνας Γρηγόρης Ψαριανός στη Live συνέντευξή του στο NEWS 247.

* Διαβάστε ακόμη, τι δήλωσε ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ στην περιφέρεια Β’ Αθήνας Άδωνις Γεωργιάδης στη live συνέντευξή του στο NEWS 247.

* Διαβάστε ακόμη, τι δήλωσε ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ στην περιφέρεια Α’ Αθήνας Βασίλης Κικίλιας στη live συνέντευξή του στο NEWS 247.

* Διαβάστε τι δήλωσε ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στην περιφέρεια Β’ Αθήνας Γιάννης Ραγκούσης στη live συνέντευξή του στο NEWS 247.

* Διαβάστε τι δήλωσε η υποψήφια βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στην περιφέρεια Β’ Αθήνας Μιλένα Αποστολάκη στη live συνέντευξή της στο NEWS 247.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα