Θεσσαλονίκη: Ακροδεξιοί προπηλάκισαν τον υποψήφιο δήμαρχο Βασίλη Τομπουλίδη

Διαβάζεται σε 3'
Βασίλης Τομπουλίδης
Βασίλης Τομπουλίδης ΜΟΤΙΟΝ ΤΕΑΜ ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ

Επίθεση από υποστηρικτές του Δημήτρη Ζιαμπάζη δέχτηκε ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης με τη “Λαϊκή Συσπείρωση”, Βασίλης Τομπουλίδης. Η δήλωση καταδίκης του Δημήτρη Κουτσούμπα.

Ένταση επικράτησε, το απόγευμα της Τετάρτης (04/10), έξω από την αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης μετά τη λήξη του debate υποψηφίων δημάρχων Θεσσαλονίκης, καθώς σημειώθηκε επεισόδιο μεταξύ του υποψήφιου δημάρχου με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», Βασίλη Τομπουλίδη, και του υποψήφιου δημάρχου με τον ακροδεξιό συνδυασμό «Ενωμένοι Μακεδόνες», Δημήτρη Ζιαμπάζη.

Όπως μεταδίδει το Makthess.gr, «αφορμή» για τη λεκτική αντιπαράθεση ήταν η αναφορά του κ. Τομπουλίδη ότι αυτή ήταν η πρώτη και τελευταία φορά που οι δυο τους θα συμμετείχαν σε κοινό τραπέζι συζήτησης, καθώς προηγουμένως άγνωστοι επιτέθηκαν στο περίπτερο του συνδυασμού στην Τούμπα, βανδαλίζοντάς το, και στο σημείο βρέθηκαν χαρτάκια με το λογότυπο των «Ενωμένων Μακεδόνων».

Μετά από την αναφορά του κ. Τομπουλίδη εξανέστησαν ο κ. Ζιαμπάζης και οι συν αυτώ, περίπου 40 άτομα, προπηλακίζοντας τον πρώτο και τους συνεργάτες του, αλλά και τη Μαρία Κέκη, την υποψήφια δήμαρχο με τον συνδυασμό «Πόλη Ανάποδα».

Στη συνέχεια, οι οπαδοί του Ζιαμπάζη τούς απέκλεισαν στην αίθουσα του Δ.Σ. με τα μέλη της ΕΣΗΕΜΘ, Γιάννη Κοτσυφό και άλλους να δρουν “πυροσβεστικά” και να τους χωρίζουν. Οι προσβολές και οι προκλήσεις έδιναν και έπαιρναν από τους συγκεντρωμένους, εν δυνάμει ψηφοφόρους, προς τον υποψήφιο δήμαρχο της «Λαϊκής Συσπείρωσης».

Απευθυνόμενος προς τους δημοσιογράφους της ΕΣΗΕΜΘ, ο κ. Τομπουλίδης τόνισε πως δεν θα έπρεπε να προσκληθεί στο debate ο κ. Ζιαμπάζης.

Η ένταση έληξε όταν οι υποστηρικτές των «Ενωμένων Μακεδόνων» αποχώρησαν προς το κυλικείο του δημαρχιακού μεγάρου, με προτροπή του επικεφαλής του συνδυασμού. Ο Ζιαμπάζης παρέμεινε στον χώρο και απευθυνόμενος προς τον κ. Τομπουλίδη δήλωσε ότι καταδικάζει κάθε βανδαλισμό των προεκλογικών περιπτέρων του ΚΚΕ και ισχυρίστηκε ότι η επίθεση σε αυτά δεν πραγματοποιήθηκε από μέλη του συνδυασμού του. Μάλιστα είπε πως πρόκειται για προβοκάτσια.

Η ανακοίνωση της «Λαϊκής Συσπείρωσης»

Σε ανακοίνωσή της η Λαϊκή Συσπείρωση αναφέρει:

«Η επίθεση αυτή δεν ήταν τυχαία. Τους ενόχλησε η ξεκάθαρη δήλωση του υποψηφίου μας στο debate απέναντι στο εθνικιστικό – φασιστικό μόρφωμα – συνδυασμό.

Συγκεκριμένα ο υποψήφιος Βασίλης Τομπουλίδης δήλωσε: «Είναι η τελευταία φορά που συμμετέχουμε στο ίδιο πάνελ με την εθνικιστική, αντικομουνιστική, ομοφοβική παράταξη του κ. Ζιαμπάζη. Οπαδοί του χθες το βράδυ μέσα στο σκοτάδι βανδάλισαν το εκλογικό περίπτερο της Λαϊκής Συσπείρωσης στην Τούμπα κολλώντας αυτοκόλλητα της παράταξης του. Καλούμε το λαό της πόλης να τους στείλει σπίτι τους ενισχύοντας τη λαϊκή συσπείρωση. Το ίδιο περιμένουμε και από τις υπόλοιπες παρατάξεις».

Η Λαϊκή Συσπείρωση και οι υποψήφιοι της δηλώνουν καθαρά: Ούτε σπιθαμή γης στα φασιστικά, εθνικιστικά, αντικομμουνιστικά, ρατσιστικά μορφώματα. Δεν χωράνε ούτε στη Θεσσαλονίκη, ούτε στο δημοτικό συμβούλιο. Θα μας βρίσκουν συνεχώς απέναντι τους. Τώρα μπλόκο στους φασίστες, με ισχυρή Λαϊκή Συσπείρωση παντού, ειδικά στο Δήμο Θεσσαλονίκης. Να τους στείλουμε σπίτι τους».

Κουτσούμπας: «Οι κομμουνιστές δεν λυγάνε»

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, από το βήμα της αποψινής συγκέντρωσης στη Νίκαια κατήγγειλε την «επίθεση φασιστοειδών στον υποψήφιο δήμαρχο της “Λαϊκής Συσπείρωσης” στην Θεσσαλονίκη, τον σύντροφο Βασίλη Τομπουλίδη».

«Του επιτέθηκαν, τον χτύπησαν, όμως οι κομμουνιστές δεν λυγάνε. Σηκώνονται, ορθώνουν το ανάστημά τους και παλεύουν» τόνισε.

Ο Δ. Κουτσούμπας είπε ότι η επίθεση «δείχνει πόσο μας φοβούνται, πόσο τους προβληματίζει η μεγάλη άνοδος της “Λαϊκής Συσπείρωσης”» και τόνισε ότι «και εδώ στην Κοκκινιά του αγώνα, της μνήμης, της θυσίας θα πάρουν την απαντήσή τους όλοι αυτοί, την Κυριακή και την επόμενη στον δεύτερο γύρο με Παναγιώτη Κατηφέ δήμαρχο Νίκαιας-Ρέντη και τον Γιάννη Πρωτούλη επικεφαλής της Περιφέρειας στις περιφερειακές εκλογές».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα