“Τι Βενιζέλος τι Παπανδρέου”, λένε στον ΣΥΡΙΖΑ

“Τι Βενιζέλος τι Παπανδρέου”, λένε στον ΣΥΡΙΖΑ
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος με τον τέως πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Γιώργο Παπανδρέου, στην συνάντησή τους την Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014, στο υπουργείο Εξωτερικών. (EUROKINISSI/ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ) eurokinissi

Ποιες είναι οι πρώτες αντιδράσεις της Κουμουνδούρου για το νέο κόμμα του πρώην πρωθυπουργού

Στον ΣΥΡΙΖΑ το εγχείρημα του Γιώργου Παπανδρέου για δημιουργία νέου κόμματος, προς στιγμήν τουλάχιστον, προκαλεί περισσότερο έκπληξη παρά ανησυχία. Οι εξελίξεις άλλωστε  είναι καταιγιστικές και παρά το γεγονός ότι τα όργανα συνεδριάζουν σε καθημερινή βάση, η πρωτοβουλία του Γιώργου Παπανδρέου δεν πρόλαβε να μπει σε καμία ημερήσια διάταξη.

Επειδή όμως στους διαδρόμους όλα συζητιούνται, κορυφαίο στέλεχος τόνιζε πως κανείς δεν πρέπει να υποτιμά τον Ελληνικό λαό, ο οποίος δεν μπορεί να ξεχάσει ποιος έβαλε τη χώρα στο μνημόνιο και του επέβαλε το καθεστώς της τρόικας. Αυτό που σχολιάζουν με νόημα είναι ότι «μπορεί τα τελευταία χρόνια ουσιαστικά να απείχε από την κεντρική πολιτική σκηνή, όμως ψήφισε όλους τους μνημονιακούς νόμους».

«Ο κόσμος έχει μνήμη και δεν τρώει κουτόχορτο», ήταν η τοποθέτηση του εκπρόσωπου τύπου του κόμματος Πάνου Σκουρλέτη στον ΣΚΑΪ.

Βασισμένοι πάνω σε αυτά τα επιχειρήματα στην Κουμουνδούρου πιστεύουν πως η αποδόμηση της σημερινής κίνησης του Γιώργου Παπανδρέου δεν θα είναι δύσκολη υπόθεση. Θα παρακολουθούν, βέβαια, όπως οφείλουν, την πορεία του κινήματος από τη στιγμή που θα γεννηθεί.

Όσον αφορά μια ενδεχόμενη διαρροή ψηφοφόρων από την Κουμουνδούρου προς την Πειραιώς, επισημαίνουν πως αυτό είναι «καθαρά εσωτερικό θέμα του ΠΑΣΟΚ».  Μάλιστα εκτιμούν πως για αυτό το λόγο «θα συνεχιστεί ακόμα πιο εύκολα η ροή πρώην ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ προς τον ΣΥΡΙΖΑ».

Ενδεικτική ήταν και η τοποθέτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαδημούλη στο MEGA: «Δεν θα χάσουμε ούτε μια ψήφο από τον άνθρωπο που έβαλε την Ελλάδα στα μνημόνια».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα