Τσίπρας: “Κατεβαίνω” στις Σέρρες για να μην ξεχαστεί το έγκλημα των Τεμπών – Η πολιτική δεν είναι υπόθεση γόνων

Τσίπρας: “Κατεβαίνω” στις Σέρρες για να μην ξεχαστεί το έγκλημα των Τεμπών – Η πολιτική δεν είναι υπόθεση γόνων
caption / Mega

Ο Αλέξης Τσίπρας κάλεσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Κώστα Καραμανλή να απαντήσουν ποιος έκανε το ρουσφέτι του σταθμάρχη στη Λάρισα. "Ο πρωθυπουργός το βάζει στα πόδια από debate" τόνισε.

Ισχυρή εντολή στις εκλογές της 21ης Μαίου για να μπορέσει να συγκροτηθεί ισχυρή προοδευτική κυβέρνηση μακράς πνοής, η οποία θα «βγάλει τη χώρα από το δράμα που ζούμε τα τελευταία 4 χρόνια» ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξη που παραχώρησε το πρωί της Κυριακής στο Mega.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ εξήγησε για ποιο λόγο θα είναι υποψήφιος στις εκλογές και στις Σέρρες, όπου κατεβαίνει ο πρώην υπουργός Μεταφορών Κώστας Αχ. Καραμανλής, ενώ σχολίασε την απόφαση της διακομματικής επιτροπής που γλίτωσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη από το μεταξύ τους debate, λέγοντας ότι «ο πρωθυπουργός εδώ και καιρό τα βάζει με τα πόδια».

«Δεν θέλω να το κρύψω, έχει έναν ιδιαίτερο συμβολισμό η επιλογή μου να κατέβω στις Σέρρες. Σε αυτό το στούντιο ήμουν 40 μέρες πριν όταν το πανελλήνιο ήταν συγκλονισμένο από την τραγωδία των Τεμπών. 57 συμπολίτες μας χάθηκαν άδικα. Και τώρα ο υπουργός των Τεμπών ο κ. Καραμανλής παραιτήθηκε με κλάματα από υπουργός. Φάνηκε ότι η παραίτηση ήταν υποκριτική. Φάνηκε ότι σε λίγες μόνο μέρες θα είναι ξανά υποψήφιος για να διεκδικήσει αν είναι ξανά υπουργός. Ο συμβολισμός της δικής μου παρουσίας εκεί είναι ότι η πολιτική δεν είναι μία υπόθεση οικογενειών, γόνων, τζακιών. Και στη ΝΔ επίσης υπάρχουν αξιόλογοι πολιτικοί που δεν τυγχάνει να είναι εκπρόσωποι μεγάλων οικογενειών. Δεν έχει κάποιο προσωπικό χαρακτήρα αυτό αλλά έχει την απόφαση τη δική μου να μην αφήσω να ξεχαστεί αυτή η υπόθεση» ανέφερε ο κ. Τσίπρας.

Επισήμανε ότι «την προηγούμενη εβδομάδα η δικαιοσύνη προχώρησε σε ποινική δίωξη σε βάρος του πρώην επικεφαλής του ΟΣΕ και 2 στελεχών του ΟΣΕ που είχαν την ευθύνη για τη μετάταξη του μοιραίου σταθμάρχη. Μητσοτάκης και Καραμανλής οφείλουν να απαντήσουν ποιος έκανε αυτό το ρουσφέτι. Ο κ. Καραμανλής λίγες μέρες μετά το ρουσφέτι του παράνομου διορισμού ήρθε να νομιμοποιήσει αυτό το ρουσφέτι. Χάθηκαν 57 συμπολίτες μας και πρέπει να δώσουμε απαντήσεις όχι για ρεβανσισμό αλλά για να μην βρεθούμε ποτέ ξανά μπροστά σε μία τέτοια τραγωδία. Δεν πρέπει να ξεχάσουμε», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας. «Τι θα πούμε στα παιδιά που διαδήλωναν; Δεν είναι η κακιά η χώρα, είναι οι κακές κυβερνήσεις που μας κυβερνάνε».

Για την ακρίβεια

Ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας για τα θέματα της ακρίβειας σημείωσε ότι «ο κ. Μητσοτάκης έχει επιλέξει να έχει και μια κρατική αισχροκέρδεια δίπλα στην αισχροκέρδεια των ιδιωτών», είπε σε σχέση με την ακρίβεια και τη μη απόφαση της κυβέρνησης να μειώσει το ΦΠΑ. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι η πρόταση της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι να πέσει το ΦΠΑ στο 6%.

«Ακριβότερη βενζίνη σε όλη την ΕΕ έχει η Ελλάδα, πώς γίνεται αυτό;», αναρωτήθηκε ο κ. Τσίπρας. Επέμεινε ότι δεν χρειάζεται να υπάρχουν «υπερέσοδα στα ταμεία με το ΦΠΑ και τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης» που πιέζουν στην καθημερινή ζωή τους πολίτες.

“Ο Βαρουφάκης ας μιλήσει με τον φίλο του τον Σόιμπλε”

Σκληρή ήταν η απάντηση του Αλέξη Τσίπρα σε σχέση με το πρόγραμμα «Δήμητρα» του ΜέΡΑ25. Ο κ. Τσίπρας είπε χαρακτηριστικά «Έχουμε αποκλείσει κάθε συζήτηση σε σχέδια που δεν έχει μπορούν να έχουν σχέση με την πραγματικότητα. Αν θέλει ο κ. Βαρουφάκης να τα συζητήσει να πάει να βρει τον Σόιμπλε που ήταν φίλοι», αναφερόμενος σε ενδεχόμενο κλείσιμο τραπεζών και σημειώνοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπήκε σε αυτή τη συζήτηση ούτε και το 2015.

Για τις μετεκλογικές συνεργασίες

Σχετικά με τις εκλογές της 21ης Μαΐου, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ σημείωσε ότι ζητά «ισχυρή εντολή σε αυτήν την κάλπη για να μπορέσει να συγκροτηθεί ισχυρή προοδευτική κυβέρνηση μακράς πνοής για να βγάλει τη χώρα από το δράμα που ζούμε τα τελευταία 4 χρόνια».

«Αυτές οι εκλογές της απλής αναλογικής δεν είναι χαλαρές, θα βγάλουν κυβέρνηση. Το πρώτο με το τρίτο κόμμα θα μπορούν να σχηματίσουν κυβέρνηση».

«Διεκδικώ μιας κυβέρνησης μακράς πνοής και σταθερότητας», είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

Για τις υποκλοπές

Σχετικά με το σκάνδαλο των υποκλοπών, ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε στην πρόσφατη δήλωση του Νίκου Δένδια που όπως είπε «έχει ιδιαίτερο βάρος. Δεν του ξέφυγε. Ο υπουργός Εξωτερικών είπε μετά το τυπικό ότι δεν μπορώ να πιστέψω ότι, που ήταν αυτονόητο, τη βεβαιότητα ότι έγινε αυτό το απονενοημένο ότι παρακολουθούσαν με Predator τον υπουργό Εξωτερικών γιατί μπορεί εδώ να το θεωρούν ελαφρύ, αλλά στο εξωτερικό το θεωρούν κακούργημα. Ο κύριος Μητσοτάκης κάποια στιγμή θα δώσει απαντήσεις. Απέφυγε έως τώρα, έστησε την εξεταστική στα μέτρα του, χειραγώγησε τη Δικαιοσύνη. Ήταν όμως άτυχος γιατί υπήρχαν λειτουργοί που έκαναν τη δουλειά τους όπως ο κύριος Ράμμος. Η ιστορία δεν τελείωσε εδώ, θα έχει μέλλον αυτή η υπόθεση.

«Είναι δυνατόν ο επικεφαλής του Αρείου Πάγου, αντί να προχωρήσει στη διαλεύκανση αυτής της υπόθεσης να θέτει εμπόδια στην ΑΔΑΕ για να βγάλει τα στοιχεία και να βγάζει γνωμοδότηση ότι δεν έχει την δυνατότητα η ανεξάρτητη αρχή που είναι συνταγματικά αρμόδια; Πέρα από το Predator μέσω της ΕΥΠ παρακολουθούσαν αρχηγό ενόπλων δυνάμεων, αρχηγό τρίτου κόμματος, υπουργό κύριο Χατζηδάκη. Αντί η ΕΥΠ να παρακολουθεί τους εγκληματίες παρακολουθούσε τους αντιπάλους του Μητσοτάκη και τους υπουργούς του».

Ο Αλέξης Τσίπρας αναρωτήθηκε αν «υπάρχει έστω ένας Έλληνας που δεν πιστεύει ότι ο κ. Μητσοτάκης ήταν ο ιθύνων νους των παρακολουθήσεων; Σε ποια ευρωπαϊκή χώρα θα μπορούσε να σταθεί ο κ. Μητσοτάκης;». Σημείωσε επίσης με νόημα ότι το υπουργείο Εξωτερικών έδωσε άδεια εξαγωγής του Predator.

Για αύξηση των μισθών

Η Ελλάδα είχε μείωση του πραγματικού μέσου μισθού 7,5% το 2022, σύμφωνα με τον ΟΟΣΑ, τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ λέει ότι από την πρώτη ημέρα ο κατώτατος μισθός θα πάει στα 880 ευρώ και θα έχουμε αύξηση 10% στους μισθούς των δημόσιων υπαλλήλων», τόνισε.

Για τον Άδωνι Γεωργιάδη

Σχετικό με το βίντεο της ντροπής, όπου ο CEO της NOS INSURANCE SERVICES απαιτούσε οι εργαζόμενοι να ψηφίσουν ΝΔ παρουσία του υπουργού Ανάπτυξης, ο κ. Τσίπρας ανέφερε: «Φοβέριζε και τρομοκρατούσε τους εργαζόμενους δήθεν για πλάκα. Να απειλεί ο εργοδότης τον εργαζόμενο να ψηφίσει ΝΔ γιατί θα χάσει τη δουλειά του. Γιατί; Για να παίρνει απευθείας αναθέσεις».

«Αυτό είναι ντροπή. Γυρνάμε στη δεκαετία του ’60».

Για τους πλειστηριασμούς

Επί ΣΥΡΙΖΑ δεν υπήρχαν πλειστηριασμοί σπιτιών λαϊκών οικογενειών, είπε ο Αλέξης Τσίπρας, ενώ τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα επιβάλει ένα ρυθμιστικό πλαίσιο για τη λειτουργία των funds.

«Επαναφέρουμε τη νομική προστασία της πρώτης κατοικίας», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Για το “φρένο” στο κόμμα Κασιδιάρη

«Είναι προφανές ότι δεν θέλουμε η Χρυσή Αυγή σε οποιαδήποτε νέα εκδοχή της να βρίσκεται στην επόμενη Βουλή και τον δημόσιο βίο. Αλλά ο κ. Μητσοτάκης επέλεξε να νομοθετήσει μια τροπολογία, η οποία υπερβαίνει το Σύνταγμα» είπε ο κ. Τσίπρας σε ερώτηση για τις εξελίξεις με το κόμμα Κασιδιάρη κι έκανε λόγω για ραδιουργίες από μεριάς του πρωθυπουργού, ο οποίος όπως τόνιας “επέλεξε” να προχωρήσει σε υπόγειες διαβουλεύσεις. «Δεν μπορείς στο όνομα της διαφύλαξης της δημοκρατίας να προχωράς σε πράξεις αντιδημοκρατικές. Μέσα από αυτή τη διαδικασία η κυβέρνηση έγινε χορηγός του κ. Κασιδιάρη – Τρία χρόνια τον άφησαν να κάνει πολιτική εκστρατεία μέσα από τις φυλακές

Ο Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι έχει σχέδιο να «ψαλιδίσει» τα ποσοστά των κομμάτων της δεξιάς πολυκατοικίας, κι αναφέρθηκε στο “φρένο” στο κόμμα Μπογδάνου και την “αθλιότητα” που συντελείται στο κόμμα Βελόπουλου με την έρευνα για μαύρο χρήμα.

Για το debate

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης «αρνείται όπως ο διάολος το λιβάνι» το debate μεταξύ των δύο αρχηγών, είπε ο Αλέξης Τσίπρας και τόνισε ότι «το βάζει στα πόδια». «Άν ήμουν στη θέση του κ. Μητσοτάκη θα ντρεπόμουν» σχολίασε.

«Ο κ. Μητσοτάκης λέει ότι το δίλημμα είναι Μητσοτάκης ή Τσίπρας. Γιατί αρνείται ένα debate με τους δύο μας; Αφού αυτό είναι το δίλημμα, ο ελληνικός λαός οφείλει να ενημερωθεί, να μας δει μαζί σε αναμέτρηση» είπε ο κ. Τσίπρας ενώ σε ερώτηση για το ποια ερώτηση θα έθετε στον πρωθυπουργό σε μια τηλεμαχία, απάντησε ότι θα τον ρωτούσε για τις υποκλοπές.

Απάντηση Σκέρτσου: Μήπως ο ΣΥΡΙΖΑ λειτουργεί ως δημοκρατική εξαίρεση;

«Ανάμεσα στα πολλά ψέματα που είπε για άλλη μια φορά ο κ. Τσίπρας σήμερα το πρωί, ξέχασε βολικά να αναφερθεί σε μια πολύ σημαντική για τη δημοκρατία και τις εκλογές υπόθεση: Ο ΣΥΡΙΖΑ ως δήθεν υπέρμαχος της δημοκρατίας και πολέμιος του φασισμού, κατέθεσε τελικά υπόμνημα στον ‘Αρειο Πάγο εναντίον του κόμματος Κασιδιάρη; Ή λειτουργεί πάλι ως δημοκρατική εξαίρεση, κλείνοντας το μάτι στους ψηφοφόρους ενός καταδικασμένου για εγκληματική οργάνωση που επιχειρεί να ξαναμπεί στη βουλή με τον μανδύα πολιτικού κόμματος;» τονίζει σε δήλωσή του ο υπουργός Επικρατείας και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, ‘Ακης Σκέρτσος, σχολιάζοντας τη συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα.

Διερωτάται μήπως τελικά ο κ. Τσίπρας είναι δημοκράτης μόνο στα λόγια και όχι στην πράξη κι αυτό που πραγματικα προσδοκά είναι κάποιες «ευπρόσδεκτες ψήφους» από αυτόν τον χώρο;

Ο κ. Σκέρτσος καλεί τον ΣΥΡΙΖΑ να δώσει σαφή απάντηση χωρίς «ναι μεν αλλά», υποσημειώσεις και αστερίσκους, όπως έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ όταν καταψήφισε τις σχετικές διατάξεις στη βουλή, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα