Τσίπρας σε Λαφαζάνη: Μόλις παραδώσεις την εντολή να έρθεις να σε κεράσω καφέ

Τσίπρας σε Λαφαζάνη: Μόλις παραδώσεις την εντολή να έρθεις να σε κεράσω καφέ
Meeting between Greek Prime Minister Alexis Tsipras and the Iranian Foreign Minister Mohammad Javad Zarif Konsari in Maximos Mansion, Athens, on 28 May, 2015 / , , 28 , 2015 Nick Paleologos / SOOC

Ολόκληρος ο διάλογος που είχε ο Αλέξης Τσίπρας με τον Παναγιώτη Λαφαζάνη, στο πλαισιο των διερευνητικών εντολών

Τον ακριβή διάλογο που είχε ο παραιτηθείς πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τον τέως συνεργάτη του στον ΣΥΡΙΖΑ, επικεφαλής πλέον του νεοσύστατου κόμματος ΛαΪκή Ενότητα, Παναγιώτη Λαφαζάνη, μεταφέρουν πηγές του μεγάρου Μαξίμου ως εξής:

Α. Τσίπρας :​ Γειά σου Παναγιώτη. Πώς να σε προσφωνώ τώρα;  Μήπως προτιμάς  το πρόεδρε;

Π. Λαφαζάνης: ​Όχι, όχι Παναγιώτη να με λες. Έχει γεμίσει η Ελλάδα προέδρους  άλλωστε.

Α. Τσίπρας :​Πες μου λοιπόν.

Π. Λαφαζάνης:​Θέλω να συναντηθούμε ενόψει διερευνητικών εντολών.

Α. Τσίπρας: ​Πιστεύεις ότι μπορούμε να σχηματίσουμε κυβέρνηση; Μέχρι χτες είχαμε και φύγατε, τι άλλαξε σήμερα;

Π. Λαφαζάνης: ​Όχι, αλλά μπορούμε να κουβεντιάσουμε. Έχω και κάποιες προτάσεις να καταθέσω πέρα από τον σχηματισμό κυβέρνησης.

Α. Τσίπρας: ​Οι συναντήσεις στο πλαίσιο των διερευνητικών εντολών γίνονται με αποκλειστικό σκοπό  το σχηματισμό κυβέρνησης. Μόλις παραδώσεις την εντολή, είμαι στη διάθεσή σου. Να έρθεις να σε κεράσω καφέ.

Υπενθυμίζεται ότι μετά την άρνηση του κ. Τσίπρα να συναντηθούν, ο κ. Λαφαζάνης, με δήλωσή του, ζήτησε να συζητηθεί άμεσα στη Βουλή και να ψηφισθεί τις επόμενες μέρες πρόταση για την κατάργηση στον εκλογικό νόμο του “απαράδεκτου μπόνους των 50 βουλευτικών εδρών” στο πρώτο κόμμα και η καθιέρωση της απλής αναλογικής.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα