Τσίπρας: Στόχος μια κυβέρνηση σταθερή και μακράς πνοής

Τσίπρας: Στόχος μια κυβέρνηση σταθερή και μακράς πνοής
Ο Αλέξης Τσίπρας με τη δημοσιογράφο Ράνια Τζίμα MEGATV

Να διαψεύσουν τις δημοσκοπήσεις κάλεσε τους ψηφοφόρους ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, σε συνέντευξή του στο MEGA. Είπε ότι στοχεύει σε προοδευτική διακυβέρνηση, ενώ ο Μητσοτάκης θα επιλέξει κυβέρνηση με Βελόπουλο και αποστάτες

Να διαψεύσουν τις δημοσκοπήσεις κάλεσε τους ψηφοφόρους ο Αλέξης Τσίπρας στην συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA λέγοντας ότι σε άλλη περίπτωση «θα έχουμε άλλα 4 χρόνια έναν πρωθυπουργό που δεν νοιώθει».

Μάλιστα επισήμανε ότι οι δημοσκοπήσεις ανατρέπονται σχολιάζοντας πως αν δεν ήταν έτσι στην Τουρκία «θα είχαμε τώρα πρόεδρο τον Κιλιτσντάρογλου». Τόνισε, δε, την αναγκαιότητα της πρωτιάς του ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζοντας πως σε εναλλακτική περίπτωση υπάρχει κίνδυνος για κυβέρνηση Μητσοτάκη – Βελόπουλου.

Όπως τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας «καλώ τους ψηφοφόρους, τους πολίτες, τους νέους, τους αναποφάσιστους, να πάνε στην κάλπη για να διαψεύσουν αυτό το αποτέλεσμα. Διότι εάν δεν διαψεύσουν αυτό το αποτέλεσμα, εάν δεν διαψεύσουν τις δημοσκοπήσεις, δεν έχει να κάνει με τον ΣΥΡΙΖΑ και με τον Τσίπρα. Θα έχουμε άλλα τέσσερα χρόνια έναν πρωθυπουργό που δεν νοιάζεται, δεν νιώθει. Είναι αλαζόνας.

Αναφερόμενος στο μετεκλογικό στόχο του ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε πως «εγώ αυτό το οποίο προσδοκώ, στοχεύω επιθυμώ είναι να έχουμε μια κυβέρνηση σταθερότητας και μακράς πνοής». Επισημαίνοντας και πάλι ότι αυτό εγγυάται η πρώτη θέση του ΣΥΡΙΖΑ στην εκλογική αναμέτρηση της ερχόμενης Κυριακής. Τόνισε επίσης πως «είναι εφικτό να έχουμε μια κυβέρνηση σταθερότητας στην βάση ενός προγράμματος».

Μιλώντας αναλυτικά για το μετεκλογικό σκηνικό ανέφερε ότι «στις εκλογές αυτές θα μιλήσει ο ελληνικός λαός και θα διαμορφώσει κάποιους συσχετισμούς αν οι συσχετισμοί δίνουν την δυνατότητα κυβέρνησης ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ αυτός που θα έχει λόγο να γίνει αυτή η κυβέρνηση θα είναι ο κ.Ανδρουλάκης» σημειώνοντας ότι σε άλλη περίπτωση θα έχουμε δεύτερες εκλογές οι οποίες «θα έχουν δημοψηφιστικό χαρακτήρα ανάμεσα στα κόμματα».

Όσον αφορά τα υπόλοιπα κόμματα ο Αλέξης Τσίπρας είπε για το Μέρα25 πως «ο κ.Βαρουφάκης είναι αυτός που αυτό-εξαιρέθηκε» επισημαίνοντας πως το θέμα του νομίσματος που τέθηκε από το Μέρα 25 λειτούργησε ενισχυτικά για τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Σχολίασε μάλιστα ότι στην θέση του πρωθυπουργού θα έστελνε ανθοδέσμη στον γραμματέα του Μέρα 25. Αναφερόμενος στο ΚΚΕ είπε ότι «έχει τον σεβασμό των περισσότερων πολιτικών δυνάμεων» όμως «οφείλει για πρώτη φορά μετά από πάρα πολλά χρόνια να τοποθετηθεί στο ερώτημα ποιος θέλει να μας κυβερνήσει τα επόμενα χρόνια». Επίσης ο Αλέξης Τσίπρας απαντώντας σε επίμονες δημοσιογραφικές ερωτήσεις δήλωσε ότι «αν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν καταφέρει να κερδίσει, δεν θα υπάρχουν οι όροι οι αριθμητικοί για να σχηματιστεί κυβέρνηση. Προφανώς και θα αξιοποιήσω τη δυνατότητα που μου δίνει το Σύνταγμα για να κουβεντιάσω με όλους τους αρχηγούς που θεωρώ ότι είμαστε πιο κοντά, αλλά νομίζω ότι θα πάμε σε δεύτερες κάλπες, αυτό θα γίνει».

Ειδική αναφορά έκανε ο Αλέξης Τσίπρας στην μετεκλογική τακτική του Κυριάκου Μητσοτάκη σημειώνοντας σκωπτικά πως την διερευνητική εντολή που έχει πει ότι θα παραλάβει «δεν θα την πάει βόλτα». Εκτίμησε πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης «θα επιχειρήσει να φτιάξει κυβέρνηση με το κόμμα του κ.Βελόπουλου» προσθέτοντας πως « ενδεχομένως να αναζητήσει και βουλευτές σε άλλα κόμματα».

Απαντώντας για τα σενάρια περί κυβέρνησης ειδικού σκοπού για τις υποκλοπές ο Αλέξης Τσίπρας είπε πως «ο ειδικός σκοπός της κάθαρσης μπορεί κάλλιστα να ενταχθεί μέσα στο γενικό σκοπό μιας κυβέρνησης σταθερότητας και μακράς πνοής» αποσαφηνίζοντας ότι μια τέτοια εκδοχή δεν βρίσκεται στους στόχους του. Μάλιστα αναφέρθηκε στον Νίκο Ανδρουλάκη επισημαίνοντας πως «αν θέλει κάθαρση, κάθαρση με Μητσοτάκη δεν μπορεί να υπάρχει».

Συνολικά για τις υποκλοπές ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ότι «αυτό το μεγάλο σκάνδαλο, που θεωρώ είναι από τα μεγαλύτερα που έχουμε ζήσει από τη Μεταπολίτευση και μετά, να μη συγκαλυφθεί. Διότι τούτη την ώρα που μιλάμε υπάρχουν χιλιάδες gigabytes, που είναι τα αποτελέσματα των παρακολουθήσεων αυτών». Σημείωσε πως « πρέπει να λάβουμε την πολιτική ευθύνη μια προοδευτική κοινοβουλευτική πλειοψηφία να συγκροτήσει Προανακριτική, με τους βασικούς υπεύθυνους του σκανδάλου αυτού, που είναι ο πρωθυπουργός και οι υπουργοί που διαχειρίστηκαν την υπόθεση αυτή».

Εκλογές 2023: Όλες οι εξελίξεις, για την εκλογική αναμέτρηση

Πού Ψηφίζω: Μάθε πού ψηφίζεις, βρες το εκλογικό σου διαμέρισμα

Αποτελέσματα Εκλογών 2023: Αναλυτικά τα αποτελέσματα με χάρτη επικράτειας και περιφερειών για τις εθνικές εκλογές 2023

Pollitics – Όλες οι δημοσκοπήσεις σε μία σελίδα με αναλυτικά γραφήματα

Live Εκπομπή εκλογών 2023: Δες τις εκλογές αλλιώς

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα