Βαρουφάκης: Βρισκόμαστε σε μια Ευρώπη την οποία την χρησιμοποιούμε για να στέλνουμε επιστολές

Διαβάζεται σε 3'
Βαρουφάκης: Βρισκόμαστε σε μια Ευρώπη την οποία την χρησιμοποιούμε για να στέλνουμε επιστολές
Γιάνης Βαρουφάκης SOOC Aris Oikonomou

Προεκλογική ομιλία του Γιάνη Βαρουφάκη στην τελική ευθεία προς τις κάλπες της 9ης Ιουνίου.

«Εμείς είμαστε εδώ. Είμαστε το μόνο συμμαχικό σχήμα που ξεπερνάμε διαφορές, όπως με τη ΛΑΕ και την ΑΡΑΣ με ανένταχτους αριστερούς που φυσικά δεν συμφωνούσαμε σε όλα αλλά βρήκαμε κοινό δρόμο και είμαστε πολύ περήφανοι για αυτό» ανέφερε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην προεκλογική συγκέντρωση στο Ηράκλειο ο επικεφαλής του ΜΕΡΑ25 και υποψήφιος ευρωβουλευτής Γιάνης Βαρουφάκης, ο οποίος κάλεσε τους πολίτες να συμμετέχουν στις εκλογές.

«Βρισκόμαστε σε μια Ευρώπη την οποία την χρησιμοποιούμε για να στέλνουμε… επιστολές. Εκτός από την επιστολή στην Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, στείλαμε άλλη μία, ο Μητσοτάκης μαζί με τον Τουσκ για να αγοράσουμε αντιπυραυλικό θόλο, δηλαδή για να πλουτίσει η αμερικανική πολεμική βιομηχανία. Δεν είναι πια μια ευρωπαϊκή ένωση αλλά μια “πολεμική” ένωση. Σε αυτές τις συνθήκες έχει σημασία να είμαστε η φωνή των λαών» πρόσθεσε ο Γιάνης Βαρουφάκης, που σχολίασε ότι «είναι τίτλος τιμής για μένα η απαγόρευσή μου στην Γερμανία. Ολόκληρο το πολιτικό σύστημα, ακόμα και το Die Linke πήρε θέση δίπλα στον Νετανιάχου».

Επιπρόσθετα ο Γιάνης Βαρουφάκης, στην προεκλογική συγκέντρωση, στην οποία συμμετείχαν συνυποψήφιοι της ενωτικής πρωτοβουλίας ΜέΡΑ25 | Ανατρεπτική Οικολογική Αριστερά, σχολίασε την επίσκεψη Κασσελάκη στην Παλαιστίνη.

«Μου λένε ότι πήγε ο Κασσελάκης στην Παλαιστίνη. Γιατί δεν πήγες και εσύ; Καταρχάς δεν πήγε στην Παλαιστίνη, στο Ισραήλ πήγε και από εκεί τον πήγαν με συνοδεία στα κατεχόμενα εδάφη. Αν πήγαινα εγώ θα με έκλειναν σε ένα μπουντρούμι και δεν θα με ξαναβλέπατε ποτέ. Τον κ. Κασσελάκη τον πήγαν εκεί αλλά κανείς δεν τον ρωτάει τι θα κάνει με τις συμφωνίες που έχει υπογράψει ο ΣΥΡΙΖΑ με το Ισραήλ. Τον ρωτώ λοιπον εγώ; Θα σκίσετε τις συμφωνίες που υπέγραψε ο Τσίπρας με τον Νετανιάχου; Θα απαντήσετε στο κάλεσμα για μποικοτάζ εναντίον του Ισραήλ; Τον προκαλώ να απαντήσει σε αυτά».

Μαζί με τον Γιάνη Βαρουφάκη στην συγκέντρωση μίλησαν οι υποψήφιοι/ες ευρωβουλευτές/ευτριες Αθηνά Γιαννουλάκη, Δημήτρης Ιωακειμίδης (Jo Di) και Μιχάλης Κριτσωτάκης, αλλά και η Μαριάνα Τσίχλη, συν-γραμματέας της Λαϊκής Ενότητας – Ανυπόταχτη Αριστερά.

Όπως ανέφερε η Αθηνά Γιαννουλάκη, «ζητάμε την ψήφο σας επειδή δεν βολευόμαστε να γεμίσουν τα βουνά μας ανεμογεννήτριες και οι νέοι εργαζόμενοι να περνάνε τον μισό χρόνο στην ανεργία και τον άλλο μισό να δουλεύουν 12ωρα στα ξενοδοχεία» ενώ από την πλευρά του ο Μιχάλης Κριτσωτάκης, σημείωσε ότι «δεν θα κάνουμε πίσω ούτε για να πάρουμε φόρα».

Ο Δημήτρης Ιωακειμίδης (Jo Di) αναφερθηκε στην εποχή μας που «δεν χωράει πια καμία υποκρισία» και πως «οι χώρες της Ευρώπης βιώνουν μια ηθική κατάπτωση» ενώ η Μαριάνα Τσίχλη, επισήμανε ότι «ο αγώνας που κάνουμε είναι δίκαιος, είναι ο καλός αγώνας που θα δικαιωθεί».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα