Βαρβιτσιώτης: Ο Πειραιάς θα ανταγωνίζεται σύντομα τα μεγαλύτερα λιμάνια της Ευρώπης

Βαρβιτσιώτης: Ο Πειραιάς θα ανταγωνίζεται σύντομα τα μεγαλύτερα λιμάνια της Ευρώπης

Παρουσία άνω των 3.000 πολιτών ο Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου και Βουλευτής Β’ Αθηνών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, πραγματοποίησε χθες την κεντρική προεκλογική του ομιλία.

Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, χαρακτήρισε τις επικείμενες εκλογές της 25ης Ιανουαρίου ως τις πιο κρίσιμες  για τη σημερινή γενιά: “Τα μηνύματα που έχουμε μπροστά μας είναι ξεκάθαρα. Είναι μηνύματα που έχουνε να κάνουνε με το κατά πόσο θέλουμε να πιάσουμε τόπο οι θυσίες που έγιναν τα τελευταία χρόνια και το πώς να μην ξανακάνουμε τα ίδια λάθη  και για το πως οραματιζόμαστε τον τόπο μας ως τόπο ελπίδας ως τόπο προοπτικής για τα νέα παιδιά”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ενώ, αναφερόμενος σε έργα της Νέας Δημοκρατίας, είπε: “Το 2012 καταφέραμε να σταθεροποιήσουμε τη χώρα με ένα πρόγραμμα που είχε  εξοκείλει και χρειαζόταν αλλαγές, το φέραμε σε μια τάξη και για πρώτη φορά στην ιστορία της χώρας έχουμε έναν ισοσκελισμένο προϋπολογισμό και  μπορούμε επιτέλους να ξέρουμε ότι δεν χρειαζόμαστε δανεικά”.

 

Την ίδια στιγμή, αναφερόμενος στις επενδύσεις τόνισε: “Μόνο στο λιμάνι του Πειραιά ολοκληρώσαμε τη μεγαλύτερη ξένη επένδυση  στον τόπο και, ήδη, από την επόμενη εβδομάδα φιλοδοξούμε να μπούνε μπροστά  οι μπουλντόζες. Και αυτή δεν είναι άλλη από το διπλασιασμό της επένδυσης της COSCO στο λιμάνι του Πειραιά.  Τι σημαίνει αυτό; Το 2008 όταν η Κυβέρνηση Κώστα Καραμανλή έκανε την στρατηγική συμμαχία με την Κίνα και έδωσε δύο προβλήτες του λιμανιού του Πειραιά στους Κινέζους, τότε το λιμάνι του Πειραιά διακινούσε 450,000 κοντέινερ. Το 2014 έκλεισε με 3,5 εκατομμύρια  κοντέινερ  και το 2021, όταν θα έχει ολοκληρωθεί η επένδυση, θα φτάσουμε στα 6,2 εκατομμύρια και θα έχουμε κάνει το λιμάνι του Πειραιά, το πρώτο λιμάνι της Μεσογείου, έχοντας αξιοποιήσει τη γεωγραφική μας θέση”.

Παράλληλα, έσπευσε να αναφερθεί στις δυσκολίες για την ανάπτυξη του προγράμματος, λέγοντας: “Για να περάσει όλη η επένδυση ζητήσαμε την έγκριση των Βρυξελλών και με πολύ μεγάλη δυσκολία την πήραμε. Και τότε δώσαμε την μάχη απέναντι στο λιμάνι του Ρότερνταμ και του Αμβούργου. Και καταφέραμε να κερδίσουμε τη μάχη στην Ευρώπη. Με επιχειρήματα, με επιμονή, με πολιτικές συμμαχίες, συμμαχίες από τον δικό μας πολιτικό χώρο. Απορώ αν αναλάβει ο Σύριζα την ευθύνη της διακυβέρνησης της χώρας με ποιους πολιτικούς εταίρους στην Ευρώπη θα διαπραγματευτεί”.

Τέλος, o κ. Βαρβιτσιώτης δήλωσε: “ότι η Ελλάδα δεν είναι μόνο αριθμοί και στατιστικά, αλλά πάνω από όλα οι άνθρωποι. «Η Ελλάδα του 2020 πρέπει να είναι μία Ελλάδα απαλλαγμένη από τα άγχη της και μια Ελλάδα αξιόπιστη. Μια Ελλάδα που έχει ισότιμη σχέση με τους εταίρους της. Μια σχέση που δεν εξαρτάται από την επόμενη δόση. Μια Ελλάδα η οποία τηρεί τις υποχρεώσεις της  και ξέρει να αναπτύσσεται μόνη της”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα