Βασίλης Κικίλιας στο NEWS 247: Χρέος μας να ανακηρύξουμε την ΑΟΖ σε μία μέρα

Βασίλης Κικίλιας στο NEWS 247: Χρέος μας να ανακηρύξουμε την ΑΟΖ σε μία μέρα

Διαβάστε τι δήλωσε στο Live Video Chat του NEWS 247 ο υποψήφιος της ΝΔ στην περιφέρεια της Α' Αθήνας, Βασίλης Κικίλιας για την ανάγκη κήρυξης ελληνικής ΑΟΖ, την εκμετάλλευση του φυσικού πλούτου της χώρας, το ενδεχόμενο εισόδου της Χρυσής Αυγής στο Κοινοβούλιο και το μέλλον του ελληνικού αθλητισμού

Λίγες μόλις ημέρες πριν τις κρίσιμες εκλογές της 6ης Μαΐου, το NEWS 247 καλύπτει τις πολιτικές εξελίξεις με νηφαλιότητα και απώτερο στόχο, την ενημέρωση των ψηφοφόρων για τις θέσεις των κομμάτων.

Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας, το NEWS 247 ανοίγει την επικοινωνία , έχοντας απευθύνει πρόσκληση προς όλα τα κόμματα, να συμμετάσχουν σε live συνέντευξη, όπου θα κληθούν να απαντήσουν σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων του μέσου και αναγνωστών.

Ακόμη, το NEWS 247 σας μεταδίδει λεπτό προς λεπτό πώς εξελίσσεται η προεκλογική διαδικασία, με συνεχή ενημέρωση μέσω της νέας Live blogging πλατφόρμας του.

Στο πλαίσιο των live συνεντεύξεων, την Τετάρτη φιλοξενήθηκε o υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ στην περιφέρεια Α’ Αθήνας, Βασίλης Κικίλιας.

“Όσοι δεν μπορούν, να πάνε σπίτι τους, να έρθουν οι επόμενοι”

“Εύκολες λύσεις δεν υπάρχουν. Ο λαϊκισμός έχει επισκιάσει τα πάντα αυτήν την εποχή. Κι όσο λαϊκιστικό ήταν το ‘λεφτά υπάρχουν’ άλλο τόσο είναι και το ότι θα διαγραφεί το χρέος και θα κατέβουν άγγελοι και θα πάρουν το κεφάλι της Μέρκελ και παρεμπιπτόντως θα πάρουμε σε έναν μήνα τις γερμανικές αποζημιώσεις”, δήλωσε.

Όπως σημείωσε, η ΝΔ σε επίπεδο νομοσχεδίου “έβαλε πλάτη” τα τελευταία χρόνια. “Εμείς αυτό ζητάμε από τον λαό, να τη στηρίξει. Αν εννοούμε όλοι μαζί για την καρέκλα, με αφήνει αδιάφορο. Αν συζητάμε το όλοι μαζί για την επίτευξη ενός στόχου, το συζητώ”, πρόσθεσε, χαρακτηρίζοντας τον Αντώνη Σαμαρά ως τον πιο διαβασμένο από τους πολιτικούς αρχηγούς, έχοντας παρουσιάσει ένα κόμμα μικρό χωρίς πολλές υποσχέσεις.

“Μπορεί να τα εφαρμόσει; Συγχαρητήρια και μπράβο. Αλλιώς, να φύγουν να πάνε σπίτι τους και να έρθουν οι επόμενοι, μέχρι να βρούμε την κατάλληλη κυβέρνηση για την Αθήνα και για την Ελλάδα”, υπογράμμισε, τονίζοντας πως “το σύστημα πολεμιέται από μέσα κι όχι απ’ έξω πετροβολώντας”.

“Έδειξε η ιστορία ότι τέτοιου είδους συμμαχίες και λυκοφιλίες δεν  αποδίδουν και ο λαός θα κρίνει πιστεύω, ότι χρειάζεται μία κυβέρνηση μικρή και ευέλικτη”.

Κληθείς να εκτιμήσει, εάν η ΝΔ έχει τη δυνατότητα να πετύχει αυτοδυναμία στις εκλογές, ο κ. Κικίλιας είπε ότι “η δυνατότητα να συμπορευτούν περισσότερα κόμματα μαζί, έχει να κάνει με τον κόσμο κι αν αφήσουμε εμείς οι ίδιοι να προχωρήσουν σημεία που δεν προχώρησαν τα τελευταία 38 χρόνια της Μεταπολίτευσης”.

“Κάποιοι παίζουν παιχνίδια στα αποκαΐδια της χώρας. Ο ελληνικός λαός πρέπει να καταλάβει, ότι πρέπει να υπάρχει ισχυρή κυβέρνηση με νωπή λαϊκή εντολή. Και είναι φοβερό το ότι όλοι παρουσιάζονται ως κάτι καινούριο. Γι’ αυτό και πρέπει να επικρατήσει ρεαλισμός και ψυχραιμία. Ναι, η ΝΔ έχει κάνει λάθη. Αλλά όχι, σε λογικές συναλλαγής δεν θα προσχωρήσουμε. Είναι έξω από τις αρχές μας”, είπε χαρακτηριστικά.

“Μνημόνια και λοιπά δεν υποχρέωσαν τους πολιτικούς να κόψουν συντάξεις”.

“Επειδή κάποιοι πολιτικοί υπήρξαν ανίκανοι  και δεν είχαν το πολιτικό σθένος και τη δύναμη” προχώρησαν όπως είπε ο υποψήφιος βουλευτής σε οριζόντιες μειώσεις μισθών και συντάξεων.

“Δικαίως θα πει κάποιος, γιατί δεν έγιναν τόσα χρόνια, όμως είμαστε στο χείλος του γκρεμού και εδώ η ζωή κάνει διόρθωση, είμαστε στον γκρεμό και ο Αντώνης Σαμαράς δεν έχει υποσχεθεί σχεδόν τίποτε και είναι ικανός να τα εφαρμόσει”.

Ακόμη, ο κ. Κικίλιας στάθηκε στη σημασία της ταχύτητας λήψης μίας απόφασης και προώθησης των αλλαγών, ώστε να μεταβληθεί και η ψυχολογία της αγοράς.

“Ας ανακηρύξουμε την ΑΟΖ και θα δείτε”

“Εδώ που φτάσαμε, ο μόνος δρόμος είναι να βγούμε από το κάδρο και να μπούμε στην ανάπτυξη. Το σπάσιμο των συντεχνιών που μένονται την ελληνική οικονομία τόσα χρόνια, πάνε μαζί με την αξιοποίηση του φυσικού πλούτου μας και την οριοθέτηση της ΑΟΖ”, σημείωσε κάνοντας αναφορά στην περίπτωση της Κύπρου και τις έρευνες υδρογονανθράκων.

“Κάποιοι έλεγαν ότι πετρέλαια δεν υπάρχουν. Δείτε τι έγινε στην Κύπρο του ήρωα Τάσσου Παπαδόπουλου. Η ΑΟΖ είναι εργαλείο ειρήνης και όχι πολέμου”, σημείωσε χαρακτηριστικά.

Εν συνεχεία, παρότρυνε τους γονείς να στρέψουν τα παιδιά τους, προς τομείς όπως ρομποτική, logistics, ιατρικός τουρισμό, τουρισμό, χημικό και άλλους τομείς. “Ανοίγεται ένας ολόκληρος κόσμος μπροστά μας. Αυτό δεν είναι η καταστροφή, αυτό είναι το αύριο. Ας ανακηρύξουμε την ΑΟΖ και θα δείτε πώς αυτή η επένδυση θα έχει προκαταβολικά επίδραση στις αγορές”.

Επιπλέον, αναφέρθηκε στα κονδύλια του ΕΣΠΑ  που δεν έχουν ακόμη απορροφηθεί, υπογραμμίζοντας την ανάγκη να παταχθεί η γραφειοκρατεία.

“Ποτέ δεν υπήρξε το μαύρο και το άσπρο. Υπήρχε μόνιμα το γκρίζο. Εμείς ευθυνόμαστε για το κράτος μας και εμείς πρέπει να το αλλάξουμε, με ιδρώτα και σωστή στρατηγική. Και δεν πέφτουμε κάτω από τη σφαλιάρα που φάγαμε, αλλά σηκωνόμαστε και προσπαθούμε κι αυτό μας διδάσκει η ζωή”, είπε.

“Οι νέοι πρέπει να ψηφίσουν”

Κληθείς να απαντήσει τι θα πρότεινε στους αναποφάσιστους ψηφοφόρους, είπε:

“Τι συμβαίνει όταν δεν ψηφίζουμε… Εμείς ήμασταν αυτοί που καθίσαμε στον καναπέ μας. Το κάναμε από αντίδραση, ναι. Θα είμαστε η πρώτη γενιά που θα ζήσει χειρότερα από την προηγούμενη. Όμως οι νέοι άνθρωποι και ειδικά οι απογοητευμένοι, πρέπει να πάνε  να ψηφίσουν και δεν θα πω, τι να ψηφίσουν, αλλά ότι πρέπει να ψηφίσουν. Εμείς στείλαμε αυτούς που μας κυβερνούν. Δεν μας κάνουν; Ας τους στείλουμε σπίτι τους”.

“Άντε λοιπόν να βρούμε κάποιους που έχουν τις ίδιες αγωνίες με εμάς”, προέτρεψε τους ψηφοφόρους, ώστε όπως είπε, άνθρωποι που αξίζουν και ανήκουν σε όλα τα ψηφοδέλτια, ανεξάρτητα από τον πολιτικό χώρο στον οποίο ανήκουν, να αναδειχθούν.

“Επάγγελμα έχω δόξα τω Θεώ και πάω και σπίτι μου, εάν θέλω”,  είπε σημειώνοντας πως δεν ποντάρει στην καταστροφή της χώρας, δεν τζογάρει με την πίκρα του κόσμου.

Κληθείς να εκφράσει τη γνώμη του για τα γενόσημα, ως ιατρός και ο ίδιος, είπε ότι το πρόβλημα εντοπίζεται σε φάρμακα που παράγονται από τριτοκοσμικές χώρες, σε εργαστήρια αμφιβόλου ποιότητας και εκεί παίζουν πολύ μεγάλο ρόλο οι έλεγχοι του ΠΟΥ.

“Τα σύνορα πρέπει να φυλαχθούν από τον στρατό”

Εν συνεχεία, ερωτηθείς για τα κέντρα κράτησης παράνομων μεταναστών, είπε: “Ό,τι γίνεται δεκαπέντε είκοσι μέρες πριν τις εκλογές είναι για το θεαθήναι κι αν γινόταν και από τη ΝΔ, θα το κατέκρινα επίσης. Είναι του χείριστου είδους λαϊκισμός. Είναι σόου και το κατακρίνω”, είπε χαρακτηριστικά.

“Είμαι υπέρ των κέντρων μετεγκατάστασης εκτός του αστικού ιστού, στα σημεία που περνούν τα σύνορα. Τα σύνορα πρέπει να φυλαχθούν από στρατό”, πρόσθεσε.

“Πρώτος πρότεινα να ανακαταλάβουμε τις πόλεις μας μέσω των Stret Games. Το είχαμε πετύχει. Ο κόσμος θα αλλάξει το κέντρο”, σημείωσε.

Αναφερόμενος στα δημοσκοπικά ποσοστά που έχει σημειώσει η Χρυσή Αυγή, έκανε λόγο για μία κεκαλυμμένη κίνηση, πίσω από την οποία κρύβονται ωμά εγκλήματα και ναζισμός.

“Καλή επιτυχία στις ομάδες μας στο Final 4”

Αναφερόμενος στα κρούσματα βίας που σημειώνονται στα ελληνικά γήπεδα, ο κ. Κικίλιας τόνισε πως ο αθλητισμός είναι αυτός, που μας ενώνει τόσα χρόνια, ενώ ευχήθηκε καλή επιτυχία στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό στο Final 4.

“Η μαύρη εικόνα του αθλητισμού έχει να κάνει με τον χουλιγκανισμό, και αυτό δεν είναι αποκομμένο από την ελληνική κοινωνία”, σημείωσε, υποστηρίζοντας ότι με αυτόν τον τρόπο διώχθηκαν υγιείς φίλαθλοι από τα γήπεδα.

Εν συνεχεία, αναφέρθηκε στο παράδειγμα της Αγγλίας, που ήταν “άνδρο χουλιγκανισμού” και με την απόφαση της Θάτσερ, “το πράγμα μαζεύτηκε και τα αγγλικά γήπεδα δεν έχουν πια ούτε αστυνομικούς, αλλά μόνο τους φύλακες με τα πορτοκαλί άνορακ”.

“Έχουν περάσει και σιφώνια και βίδες και μάρμαρα δίπλα από το κεφάλι μου”.

“Σε ό,τι μας αφορά, θα πέσουν οι μάσκες. Αυτή η ιστορία δεν πάει άλλο γιατί οδηγεί σε μαρασμό τον αθλητισμό και τον πρωταθλητισμό. Ο αθλητισμός είναι χαρά. Και είναι χίλιες φορές καλύτερα να είναι ένα παιδί μέσα στα γήπεδα, παρά στα μπιλιαρδάδικα ή κάπου αλλού”, είπε, προσθέτοντας ότι αν και δεν είναι εύκολο, αυτό είναι που αξίζει και η κρίση είναι η αφορμή για να γίνουν πράγματα που δεν έγιναν τόσα χρόνια.

Το NEWS 247 σας μεταδίδει λεπτό προς λεπτό πώς εξελίσσεται η προεκλογική διαδικασία, με συνεχή ενημέρωση μέσω της νέας Live blogging πλατφόρμας του. Μείνετε συντονισμένοι.

* Διαβάστε τι δήλωσε η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Ντόρα Μπακογιάννη στη live συνέντευξή της στο NEWS 247.

* Διαβάστε ακόμη, τι δήλωσε ο υποψήφιος βουλευτής της Δημοκρατικής Αριστεράς στην περιφέρεια Β’ Αθήνας, Γρηγόρης Ψαριανός, στη Live συνέντευξή του στο NEWS 247.

* Διαβάστε ακόμη, τι δήλωσε ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ στην περιφέρεια Β’ Αθήνας, Άδωνις Γεωργιάδης, στη live συνέντευξή του στο NEWS 247.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα