Βορίδης: Πού θα στοχεύει η νέα τροπολογία για το κόμμα Κασιδιάρη

Βορίδης: Πού θα στοχεύει η νέα τροπολογία για το κόμμα Κασιδιάρη
Βουλή SOOC

Σήμερα αναμένεται η κυβερνητική πρωτοβουλία που θα εμποδίσει την κάθοδο του κόμματος Κασιδιάρη στις εκλογές. Τι δήλωσε για την επερχόμενη ρύθμιση ο υπουργός Εσωτερικών.

Την κατάθεση «συμπληρωματικής» τροπολογίας για το κόμμα Κασιδιάρη επιβεβαίωσε εκ νέου σήμερα (07/04) ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης, εκτιμώντας ότι η κυβερνητική πρωτοβουλία θα εκδηλωθεί εντός της ημέρας.

Η ρύθμιση θα περιληφθεί στο ερανιστικό νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών το οποίο αναμένεται να ψηφιστεί την ερχόμενη εβδομάδα.

Αναφερόμενος στο περιεχόμενό της, ο Μάκης Βορίδης είπε πως στόχος είναι «να ενισχύσουμε την δικαστική κρίση. Τίποτε περισσότερο. Να την θωρακίσουμε, να την κάνουμε πιο ισχυρή. Να μην έχει κανένα περιθώριο αμφισβητήσεως» σημειώνοντας πως «σε αυτή την κατεύθυνση θα είναι η εκδήλωση της συμπληρωματικής παρέμβασής μας».

Αναφερόμενος συνολικά στο ζήτημα είπε πως «εμείς ξεκαθαρίζουμε: Θεωρούμε αδιανόητο το να υπάρχει καταδικασμένος για ηγεσία εγκληματικής οργανώσεων που να υποδύεται τον πολιτικό αρχηγό». «Τα έχουμε πει στην διάταξή μας αυτά» σχολίασε αναφερόμενος στην σχετική τροπολογία που ψηφίστηκε από την κυβέρνηση στις 8 Φεβρουαρίου τονίζοντας πως «έχουμε φτάσει σε ένα συγκεκριμένο πλαίσιο μετά από πολύ σκέψη».

Μάλιστα, άφησε γενικές αιχμές σχετικά με όσους θα επιθυμούσαν οι κυβερνητικές πρωτοβουλίας να μην έχουν αποτέλεσμα λέγοντας χαρακτηριστικά: «Όποιος θέλει να κατέβει το κόμμα Κασιδιάρη να μας το πει».

ΣΥΡΙΖΑ: O Μητσοτάκης με τους ερασιτεχνισμούς του μετατρέπεται σε χορηγό της Ακροδεξιάς

Για «συνταγματικές ακροβασίες» που οδηγούν σε ενίσχυση των ποσοστών της ακροδεξιάς κατηγόρησε νωρίτερα τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

“Όταν προειδοποιούσαμε για τις συνταγματικές ακροβασίες του κ. Μητσοτάκη με την τροπολογία για το κόμμα Κασιδιάρη, ο ίδιος μαζί με το ΚΙΝΑΛ απέρριψαν την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ και ψήφισαν μία τροπολογία που αποδεικνύεται δυστυχώς φιάσκο.

Ένα μήνα μετά και ενώ έχουν προκηρυχθεί εκλογές, διαβλέποντας το αδιέξοδο, ετοιμάζεται να φέρει νέα τροπολογία για να καλύψει το εγκληματικό του λάθος, παρεμβαίνοντας όμως ευθέως στη λειτουργία του Αρείου Πάγου και τη σύνθεση του δικαστικού Σώματος που θα αποφασίσει. Το μόνο που καταφέρνει όμως με αυτές τις συνταγματικές ακροβασίες είναι να προσδίδει αντισυστημικά χαρακτηριστικά και να φουσκώνει τα ποσοστά της ακροδεξιάς.

Ο κ. Μητσοτάκης τελικά όχι μόνο ευτελίζει την κοινοβουλευτική διαδικασία και τη Δημοκρατία, αλλά με τους ερασιτεχνισμούς του μετατρέπεται στον μεγαλύτερο χορηγό της Ακροδεξιάς.

Σε αυτήν την παρωδία θα αναλάβει μόνος του την ευθύνη”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα