Βούτσης: Δεν νιώθω ούτε ίχνος ενοχής κι ευθύνης – Δεν είμαστε απολογούμενοι ότι γίναμε ίδιοι και διατηρήσαμε το ίδιο καθεστώς
Αναφερόμενος στο ζήτημα των μετατάξεων στην Βουλή, ο πρόεδρος της Βουλής ξεκαθάρισε ότι «δεν υπάρχει συμψηφισμός, ο λαός ζήτησε από όλους μας τομή» - Υπερασπίστηκε τις «θεσμικές τομές» σε θέματα προσωπικού στις οποίες προχώρησε.
- 07 Ιουνίου 2019 11:31
«Δεν νιώθω ούτε ίχνος ενοχής κι ευθύνης για να είμαστε απολογούμενοι ότι γίναμε ίδιοι και διατηρήσαμε το ίδιο καθεστώς» σημείωσε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης αναφερόμενος στο ζήτημα των μετατάξεων στην Βουλή κατά την διάρκεια της συζήτησης στην Ολομέλεια της Βουλής. «Ό,τι και να γίνει δεν πρόκειται να δώσουμε λίστες, είμαι τελευταίος που θα μιλήσω για σόγια» τόνισε ο Ν. Βούτσης επισημαίνοντας ότι «δεν υπάρχει συμψηφισμός, ο λαός ζήτησε από όλους μας τομή».
Ο Ν. Βούτσης παρατήρησε ότι αυτό που έκανε ως πρόεδρος της Βουλής ήταν να προχωρήσει σε «θεσμικές τομές στον τρόπο διοίκησης σε θέματα προσωπικού» με τρόπο που «να μην είναι εύκολο να πάει τα πράγματα προς τα πίσω». Ο Ν. Βούτσης επισήμανε ότι επί των ημερών του δεν προσλήφθηκε στην Βουλή «ούτε ένας μόνιμος υπάλληλος», ενώ «οι «τρύπες» στους Ειδικούς Κανονισμούς της Βουλής δεν χρησιμοποιήθηκαν ούτε μία φορά».
Δόθηκαν παρατάσεις στο σύνολο του προσωπικού με συμβάσεις ορισμένου χρόνου
Μιλώντας πιο αναλυτικά για τα ζητήματα προσωπικού της Βουλής, ο Ν. Βούτσης παρατήρησε ότι δόθηκαν παρατάσεις «στο σύνολο του προσωπικού» με συμβάσεις ορισμένου χρόνου «φροντίζοντας να λειτουργούν όλοι, να μην υπάρχουν σκιές για αργομισθίες». Επίσης επιλύθηκαν «οριζοντίως» οι εκκρεμότητες με τα 60 άτομα της υπηρεσίας καθαρισμού μετά την απομάκρυνση των εργολάβων, καθώς και με τους 68 ειδικούς φρουρούς. Παράλληλα, ξεκίνησαν οι διαδικασίες στο ΑΣΕΠ για την πρόσληψη 17 μόνιμων υπαλλήλων με ήδη 1.000 ενδιαφερόμενους.
Με ευρύτερη συναίνεση η απόφαση για τις μετατάξεις
Ειδικά για το ζήτημα των μετατάξεων που «πάγωσαν» με απόφασή του και μετά από αίτημα του πρωθυπουργού, ο Ν. Βούτσης σημείωσε ότι η σχετική απόφαση ελήφθη από την Επιτροπή Κανονισμού με ευρύτερη συναίνεση τον Φλεβάρη, 10 μήνες πριν τις προγραμματισμένες εκλογές, κι αφορούσε αποσπασμένους υπαλλήλους στα γραφεία αντιπροέδρων της Βουλής και στις υπηρεσίες της Βουλής.
Ο Ν. Βούτσης παρατήρησε ότι η σχετική εγκύκλιος στάλθηκε προς όλους τους υπαλλήλους και σχολίασε ότι «δεν είχα ιδέα ποίοι περιλαμβάνονταν» στην λίστα. Ο Ν. Βούτσης πρόσθεσε ότι το «πάγωμα» είναι «εν αδίκω» καθώς οι μισοί υπάλληλοι έχουν ήδη μεταταχθεί.