Ξενογιαννακοπούλου: Ο προοδευτικός κόσμος θα συσπειρωθεί γύρω από τον ΣΥΡΙΖΑ

Ξενογιαννακοπούλου: Ο προοδευτικός κόσμος θα συσπειρωθεί γύρω από τον ΣΥΡΙΖΑ
H υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου Eurokinissi

Η Υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης τόνισε ότι δεν ηττήθηκε το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ γιατί η ψήφος των ευρω-εκλογών είχε και άλλα χαρακτηριστικά λόγω της χαλαρής ψήφου.

“Ανοιχτή η μάχη των εθνικών εκλογών” δήλωσε στο σταθμό μας η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.

“Το μήνυμα των ευρω-εκλογών το αναλύουμε αλλά ήταν μια διαφορετική κάλπη με άλλα χαρακτηριστικά. Δεν προδικάζει το αποτέλεσμα των εθνικών” πρόσθεσε, αναγνωρίζοντας ωστόσο τη νίκη της ΝΔ στις ευρω-κάλπες.

Η Υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης τόνισε ότι δεν ηττήθηκε το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ γιατί η ψήφος των ευρω-εκλογών είχε και άλλα χαρακτηριστικά λόγω της χαλαρής ψήφου αλλά και γιατί κάποιοι ψηφοφόροι ψήφισαν με μεγαλύτερη ευκολία άλλα κόμματα.

Πρόσθεσε ότι το αποτέλεσμα προκάλεσε σοκ σε ένα κομμάτι του προοδευτικού κόσμου που θα συσπειρωθεί γύρω από τον ΣΥΡΙΖΑ και εκτίμησε ότι βοήθησε η Προοδευτική Συμμαχία, η οποία μάλιστα -όπως είπε- θα μπορούσε να γίνει και νωρίτερα.

Απέρριψε τα περί στρατηγικής ήττας του ΣΥΡΙΖΑ λόγω του 24% που τοποθετεί το κόμμα στον κορμό του προοδευτικού πόλου και υπογράμμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ενόψει εθνικών εκλογών πρέπει να στραφεί προς όλες τις κατευθύνσεις και προς τα Αριστερά του και προς τα Δεξιά του.

“Και τα θέματα των συμπεριφορών παίζουν κάποιο ρόλο αλλά δεν είναι το κυρίαρχο” είπε η Υπουργός, σχολιάζοντας την ήττα του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές αν και απέδωσε τα αίτια στη δύσκολη δημοσιονομική προσαρμογή που αναγκάστηκε να ακολουθήσει η κυβέρνηση.

Τάχθηκε επίσης υπέρ των αλλαγών στην ηγεσία της Δικαιοσύνης από την τωρινή κυβέρνηση, λέγοντας ότι αντίστοιχες κινήσεις έχουν γίνει και στο παρελθόν.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα