28η Οκτωβρίου: Σε εορταστικούς ρυθμούς η Θεσσαλονίκη – Εντυπωσιακές πτήσεις και επιδείξεις

28η Οκτωβρίου: Σε εορταστικούς ρυθμούς η Θεσσαλονίκη – Εντυπωσιακές πτήσεις και επιδείξεις
ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Δοκιμαστική πτήση μπροστά από τη Νέα Παραλία πραγματοποίησε το επετειακό αεροσκάφος Spitfire, ενόψει της 28ης Οκτωρίου, ενώ η ομάδα ΣΣΑΣ και οι στρατιωτικές μπάντες προχώρησαν σε επιδείξεις.

Σε ρυθμούς πυρετώδεις προετοιμασίας για τους εορτασμούς και την στρατιωτική παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου βρίσκεται η Θεσσαλονίκη.

Ήδη από σήμερα, Τετάρτη (26/10), ξεκίνησαν οι δοκιμαστικές πτήσεις αεροσκαφών και οι επιδείξεις από την ομάδα ΣΣΑΣ και τις στρατιωτικές μπάντες, αλλά και οι προετοιμασίες των στρατιωτικών.

ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Η δοκιμαστική πτήση του Spitfire

Σύμφωνα με το GRTime.gr, δοκιμαστική πτήση μπροστά από τη Νέα Παραλία της Θεσσαλονίκης πραγματοποίησε το επετειακό αεροσκάφος Spitfire. Συνοδευόμενο από ένα μαχητικό F-16, το βρετανικό ιστορικό αεροσκάφος έκανε τουλάχιστον τρεις δοκιμαστικές διελεύσεις, ενόψει της μεγάλης στρατιωτικής παρέλασης της Παρασκευής.

Επιδείξεις από τη ΣΣΑΣ και τις στρατιωτικές μπάντες

Ενθουσιασμό προκάλεσε στο κοινό, η επίδειξη από επίλεκτη ομάδα της ΣΣΑΣ και από τις στρατιωτικές μπάντες στην πλατεία Αριστοτέλους.

Όπως αναφέρει το GRTimes.gr, παρουσία του υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου και του αρχηγού ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνου Φλώρου, πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Αριστοτέλους η επίδειξη της Διμοιρίας Επιδείξεων της Στρατιωτικής Σχολής Αξιωματικών Σωμάτων (ΣΣΑΣ) και η επίδειξη των Μουσικών των τριών Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων.

Ο κόσμος που συγκεντρώθηκε από νωρίς γύρω από την πλατεία, έμεινε άφωνος από τις ικανότητες της ομάδας επιδείξεων της ΣΣΑΣ, η όποια παρουσίασε ένα απολαυστικό πρόγραμμα με τη χρήση όπλων.

Συγκινητική ήταν επίσης η στιγμή που οι μαθητές της ΣΣΑΣ, σχημάτισαν με τα όπλα τους τόσο την Ελληνική Σημαία, όσο και τα αρχικά της σχολής τους, φωνάζοντας “Για την Πατρίδα μας το αίμα μας. Το αίμα μας για τη Σημαία μας”.

Στις επιδείξεις που γίνονται με αφορμή τη διπλή γιορτή της Θεσσαλονίκης, την επέτειο της απελευθέρωσης και τη γιορτή του πολιούχου, συμμετείχαν και οι μουσικές μπάντες της αεροπορίας του ναυτικού και του στρατού, οι οποίες χειροκροτήθηκαν επίσης από το πλήθος κόσμου.

ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Αξιοσημείωτη και η στιγμή που κατά το τέλος της επίδειξης, οι τρεις μπάντες ενώθηκαν σε μία μεγάλη παιανίζοντας το “Μακεδονία Ξακουστή”, με πολύ κόσμο να συμμετέχει τραγουδώντας.

Η γυμναστική των ΟΥΚάδων

Τη γυμναστική τους στη Νέα Παραλία, έκαναν το πρωί περισσότεροι από 30 ΟΥΚάδες οι οποίοι έκαναν αισθητή την παρουσία τους ανάμεσα στο πλήθος κόσμου που απολάμβανε εκείνη την ώρα τη βόλτα του.

GRTIMES.GR

Ξεκινώντας από το ύψος του Μεγάρου Μουσικής, έφτασαν μέχρι το λιμάνι της πόλης, ξεχωρίζοντας με την παρουσία τους, μεταξύ άλλων για το γεγονός ότι δεν φορούσαν κάποιο μπλουζάκι αλλά ήταν ημίγυμνοι, ενώ το τρέξιμο γινόταν με ρυθμό και με την ομάδα να είναι στοιχισμένη.

Πολλοί ήταν οι πολίτες που κοιτούσαν απορημένοι το ασυνήθιστο θέαμα, το οποίο ωστόσο έρχεται ως απόρροια της μεγάλης προσέλευσης στρατιωτικών στην πόλη, ενόψει της στρατιωτικής παρέλασης της 28ης Οκτωβρίου.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα