8.100 αστυνομικούς ρίχνει απέναντι στους φοιτητές η ΕΛ.ΑΣ.

default image

8.100 αστυνομικούς παρατάσσει η ελληνική αστυνομία και το υπουργείο εσωτερικών ενόψει των τριήμερων εκδηλώσεων στο Πολυτεχνείο

8.100 αστυνομικούς παρατάσσει η ελληνική αστυνομία και το υπουργείο εσωτερικών απέναντι στους φοιτητές ενόψει των τριήμερων εκδηλώσεων στο Πολυτεχνείο για την επέτειο της 17ης Νοεμβρίου. Από αυτούς 1.100 θα είναι της Ασφάλειας, 500 της Τροχαίας, 4.500 των υπηρεσιών Τάξης και ειδικοί φρουροί που θα διατεθούν για τη φύλαξη πανεπιστημιακών σχολών, πρεσβειών και άλλων εγκαταστάσεων, ενώ οι υπόλοιποι 2.000 θα είναι των ΜΑΤ και επικουρικές δυνάμεις

Τα μέτρα αρχίζουν να εφαρμόζονται απόψε με περιπολίες και θα κορυφωθούν το Σάββατο. Από τις έξι το πρωί του Σαββάτου θα υπάρχει γενική επιφυλακή και από τις 12 το μεσημέρι όλες οι δυνάμεις θα είναι στις θέσεις τους. Ο τρόπος περιφρούρησης των εκδηλώσεων αποφασίστηκε σε συσκέψεις που έγιναν στη ΓΑΔΑ.

Όπως αποφασίστηκε, μετά τον εορτασμό θα κλείσουν οι πύλες του Πολυτεχνείου, ενώ το ίδιο θα ισχύει και με τα άλλα πανεπιστημιακά ιδρύματα της Αθήνας. Εξωτερικά θα τοποθετηθούν αστυνομικές δυνάμεις για να μην μπορεί να μπει κανείς, ενώ ισχυρή θα είναι η αστυνομική παρουσία και στην πορεία προς την αμερικάνικη πρεσβεία.

Όπως ανακοινώθηκε από την Τροχαία, από σήμερα το βράδυ απαγορεύεται η στάση και η στάθμευση, ενώ θα υπάρχουν διακοπές και εκτροπές της κυκλοφορίας γύρω από το Πολυτεχνείο έως την Πλατεία Κάνιγγος, ενώ οι ρυθμίσεις αυτές θα επεκταθούν σταδιακά σε όλο το κέντρο της πόλης από την Παρασκευή και θα κορυφωθούν το Σάββατο σε όλη την περιοχή που περικλείεται από τις οδούς Αλεξάνδρας, Πατησίων, Σταδίου, Βασ. Σοφίας καθώς και στους παράλληλους και κάθετους δρόμους. Όλες οι ρυθμίσεις θα γίνονται σταδιακά και ανάλογα με τις κυκλοφοριακές συνθήκες.

Ακόμη, σύμφωνα με απόφαση του ΟΑΣΑ, θα γίνουν τροποποιήσεις στα δρομολόγια και στις στάσεις των λεωφορείων και των τρόλεϊ.


(Πηγή: ΑΠΕ)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα