Αδερφός Ζακ Κωστόπουλου: Δολοφονήθηκε σαν τον Λουκμάν και τον Φύσσα

Αδερφός Ζακ Κωστόπουλου: Δολοφονήθηκε σαν τον Λουκμάν και τον Φύσσα
Πορεία για τον Ζακ Κωστόπουλο στο κέντρο της Αθήνας Eurokinissi

Επιστολή του αδερφού του Ζακ Κωστόπουλου με αφορμή τα αποτελέσματα των τοξικολογικών-ιστολογικών εξετάσεων και το πόρισμα των ιατροδικαστών που αποδεικνύει πως ο 33χρονος πέθανε από ισχαιμικό επεισόδιο μετά τα χτυπήματα που δέχθηκε.

Πανελλαδική ημέρα δράσης για τη δίκη της ναζιστικής οργάνωσης είναι η αυριανή καθώς συνεχίζεται η δίκη στο Εφετείο για τους δολοφόνους του Παύλου Φύσσα και του Σαχζάτ Λουκμάν. Ο αδερφός του Ζακ Κωστόπουλου στέλνει μέσα από την πρωτοβουλία Justice For Zak/Zackie το δικό του μήνυμα συμπαράστασης με ανοιχτή επιστολή του.

Ο Νίκος Κωστόπουλος αναφέρει μεταξύ άλλων πως “αυτοί που διέπραξαν αυτά τα εγκλήματα ισχυρίζονται ότι είναι απειλή οι μετανάστες, οι ομοφυλόφιλοι, οι τρανς, οι τοξικοεξαρτημένοι, οι αλλόθρησκοί, οι διαφορετικοί. Στην πραγματικότητα δεν είναι οι ίδιοι “κανονικοί” άνθρωποι” και δηλώνει πως τόσο ο ίδιος όσο και όλη η οικογένεια του Ζακ στέκονται δίπλα “στις οικογένειες που πενθούν και αγωνίζονται για  μια κοινωνία που θα χωράει τους πάντες”.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Νίκου Κωστόπουλου:

“Πριν από δύο μήνες ο αδερφός μου δολοφονήθηκε άγρια στο κέντρο της Αθήνας. Πριν από μερικά χρόνια δύο νέοι άνθρωποι , ο Σαχζάτ Λουκμάν και ο Παύλος Φύσσας , επίσης, δολοφονήθηκαν με φασιστικό τρόπο. Αυτοί που διέπραξαν αυτά τα εγκλήματα ισχυρίζονται ότι είναι απειλή οι μετανάστες, οι ομοφυλόφιλοι, οι τρανς, οι τοξικοεξαρτημένοι, οι αλλόθρησκοί, οι διαφορετικοί. Στην πραγματικότητα δεν είναι οι ίδιοι «κανονικοί» άνθρωποι. Είναι αποτρόπαιοι και αδίστακτοι, όπως οι πράξεις τους. Έχουν το θράσος να καταστρέφουν τις ζωές ανθρώπων και των οικογενειών τους. Καθένας από αυτούς τους τρεις είχε όνειρα, διαφορετικά, μα ανθρώπινα και γενναία. Ο Λουκμαν όνειρα για μια καλύτερη ζωή στη χώρα μας, ο Φύσσας όνειρα για μια ζωή χωρίς φασισμό μα μονάχα σεβασμό για όλους, ο Ζαχαριάς όνειρα για μια ζωή που να χωράει όλους τους ανθρώπους με ποικιλία και ελευθερία. Είμαστε όμως εδώ, δίπλα στις οικογένειες που πενθούν και αγωνίζονται για  μια κοινωνία που θα χωράει τους πάντες. Γιατί δεν θέλουμε αλλά θύματα και απαιτούμε δικαιοσύνη. Για κάθε Λουκμαν, για κάθε Φύσσα, για κάθε Ζαχαρία”.

Σημειώνεται πως αύριο είναι το κάλεσμα για την αντιφασιστική συγκέντρωση (09:30, Εφετείο Αθηνών) στη δίκη της Χρυσής Αυγής, στις 09:30 στο Εφετείο Αθηνών.

“Οι εκλογικές επιτυχίες της ακροδεξιάς διεθνώς, η μερική επανεμφάνιση ταγμάτων εφόδου και “αγανακτισμένων” ακροδεξιών σε μια σειρά χώρους, τα προβλήματα στη διεξαγωγή και περαίωση της δίκης της Χρυσής Αυγής, παρά το ότι το δικαστήριο έχει αυξήσει τον αριθμό των δικασίμων, καθιστούν επιτακτική την αναβαθμισμένη ενωτική και μαχητική παρουσία του αντιφασιστικού κινήματος”, σημειώνεται μεταξύ άλλων στο κάλεσμα των συλλογικοτήτων που μετέχουν.

Στη συγκέντρωση καλούν οι συλλογικότητες:

Αντιφασιστικός Συντονισμός Αθήνας-Πειραιά

Αντιφασιστική Πρωτοβουλία Περάματος

Ανοιχτός Κοινωνικός Χώρος Ιλίου

Antinazi Zone

Ελεύθερος Κοινωνικός Χώρος Nosotros

Ελεύθερος Κοινωνικός Χώρος Φαβέλα

Κίνηση Απελάστε τον Ρατσισμό

ΠΕΝΕΝ (Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού)

Στέκι Μεταναστών

ΣΥΠΡΟΜΕ (Συντονισμός για Προσφυγικό – Μεταναστευτικό)

Συμμετέχουν – στηρίζουν:

Αναρχοσυνδικαλιστική Πρωτοβουλία Ροσινάντε

Αντιεξουσιαστική Κίνηση Αθήνας

Αριστερή Ριζοσπαστική Κίνηση- ΑΡΚ

Αριστερή Ενότητα

ΑΡΑΝ (Αριστερή Ανασύνθεση)

Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα

Δικτύωση για την Ριζοσπαστική Αριστερά

Διεθνιστική Σοσιαλιστική Οργάνωση Ξεκίνημα

Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα

ΝΑΡ – για την κομμουνιστική απελευθέρωση

ΟΚΔΕ- Σπάρτακος

Οργάνωση Επαναστατικής Νεολαίας

ΟΝΡΑ- Ανασύνθεση

Πολιτική Οργάνωση “Κόκκινο Νήμα”.

Ιατροδικαστής για Ζακ: Δεν έπαθε κρίση πανικού – Πέθανε από τα χτυπήματα

Θυμίζουμε πως ο ιατροδικαστής της οικογένειας του Ζακ Κωστόπουλου, μίλησε την Τετάρτη στον News 24/7 στους 88,6 διασαφηνίζοντας τα αίτια που προκάλεσαν τον θάνατο του 35χρονου και καταρρίπτοντας τα επιχειρήματα της υπεράσπισης του κοσμηματοπώλη.

Ο Σωκράτης Τσαντίρης δήλωσε πως στον 33χρονο δεν εντοπίστηκε “καμίας μορφής τοξική ουσία ούτε είχε κάποια νόσο”

O κ. Τσαντίρης σημείωσε ακόμη πως και οι τρεις ιατροδικαστές τεκμηρίωσαν το σύνολο των ευρημάτων και δεν αρκέστηκαν σε μία βιαστική διάγνωση.

“Τα νεκροτομικά ευρήματα συνδέονται με την πραγματική αιτία θανάτου, τα τραύματα αποτέλεσαν την αιτία για το καρδιακό επεισόδιο, δέχτηκε πολλαπλές πλήξεις. Όλα, σε συνδυασμό με πόνο και αιμορραγία του προκάλεσαν διέγερση, που επέφερε τον θάνατο. Ένα μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού παθαίνει κρίσεις πανικού, δεν πεθαίνει”, είπε ο ιατροδικαστής.

Ο κ. Τσαντίρης απάντησε στον δικηγόρο του κατηγορούμενου κοσμηματοπώλη, απευθύνοντας το ερώτημα: “Θα είχαμε αφήσει αδιερεύνητη την τετραυδροκαναβινόλη; Διερευνήθηκε το σύνολο των ουσιών, αν είχε πάρει ηρωίνη, μεθαδόνη δεν θα μπορούσε να κάνει την πράξη. Αν είχε πάρει διεγερτικές ουσίες, οι αντιδράσεις του θα ήταν διαφορετικές. Ο θάνατός του συνδέεται με τα νεκροτομικά ευρήματα”.

Η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. αποφάσισε άλλωστε την μετατροπή της προκαταρκτικής διοικητικής έρευνας σε ΕΔΕ και την απόσπαση των αστυνομικών της ΔΙ.ΑΣ. που ενεπλάκησαν στο περιστατικό σε επιτελικές θέσεις της ΓΑΔΑ, έως ότου ολοκληρωθεί η διαδικασία.

Μάλιστα, ζητήθηκε η διαδικασία αυτή να επισπευσθεί και εφόσον βεβαίως προκύψει εμπλοκή σε βάρος των συνολικά εννέα αστυνομικών, να αποδοθούν οι προβλεπόμενες διοικητικές ευθύνες, πέρα από τις ποινικές που ενδεχομένως προκύψουν.

Τέλος, μετά την ιατροδικαστική έκθεση που διαβιβάστηκε στον τακτικό ανακριτή και το συμπέρασμα του πορίσματος που αποκάλυψε το News 24/7, ενδέχεται να αλλάξει το κατηγορητήριο για τους εμπλεκόμενους.

Όλα τα στοιχεία βρίσκονται πλέον στα χέρια του δικαστικού λειτουργού που χειρίζεται την έρευνα, ο οποίος είναι και ο μόνος αρμόδιος να αποφανθεί ποια τροπή θα πάρει η υπόθεση. Αν δηλαδή, η υπό διερεύνηση αξιόποινη πράξη θα παραμείνει το κακούργημα της θανατηφόρου σωματικής βλάβης ή αν θα μετατραπεί σε κάποια άλλη κατηγορία, όπως εκείνη της ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα