Αδιανόητος ξυλοδαρμός ανήλικων κοριτσιών για τους κοιλιακούς τους

Διαβάζεται σε 3'
Αδιανόητος ξυλοδαρμός ανήλικων κοριτσιών για τους κοιλιακούς τους
Ανήλικα κορίτσια επιδόθηκαν σε ακραία βία, με αφορμή ένα αγόρι Twitter

Το ανελέητο μίσος που ‘δείχνουν’ τα σφοδρά χτυπήματα μεταξύ 15χρονων κοριτσιών είχε για αφορμή τον ανταγωνισμό για το ίδιο αγόρι. Η αιτία προφανώς και ήταν άλλη.

Ένα νέο φαινόμενο βίας ανηλίκων έφτασε σε δελτίο ειδήσεων, για να ενημερώσει πως τίποτα δεν έχει αλλάξει σε ό,τι αφορά τις ασύλληπτες εκρήξεις εφήβων προς χάριν των likes στα social media, αλλά και την αναγνώριση των συνομηλίκων που επευφημούν και δη των αγοριών.

Όπως έχει πει ψυχολόγος σε σχολεία στο φάκελο του NEWS 24/7 για το συγκεκριμένο θέμα «όταν τα παιδιά παραμελούνται ή δεν φροντίζονται ή νιώθουν πως απορρίπτονται από τους γονείς τους, σκέφτονται τις επιλογές που έχουν […] Τα κορίτσια ασχολούνται πάρα πολύ με τα social media κι εκεί βλέπουν τώρα άλλα κορίτσια να μπαίνουν ανοιχτά σε μάχες, να βρίζουν πολύ, να απειλούν και ούτω καθ’ εξής.

Η υπερέκθεση σε τέτοια βίντεο γίνεται η ανατροφοδότηση τους. Ενώ ψάχνουν να βρουν πού ανήκουν, βρίσκουν μπροστά τους έναν ολόκληρο κόσμο που τις κάνει να αισθάνονται πως κάπως πρέπει να ακολουθήσουν αυτήν την οδό, αν θέλουν να ‘σταθούν’».

Το βίντεο που μεταδόθηκε αφορά άγριο ξυλοδαρμό δυο έφηβων κοριτσιών στην Καλαμάτα που ξέσπασε εν μέσω του ανταγωνισμού τους για το ποια έχει τους καλύτερους κοιλιακούς, όπως προσπαθούσαν να κερδίσουν την προσοχή του ίδιου αγοριού.

Το περιστατικό που ακολουθεί σημειώθηκε στο σιδηροδρομικό σταθμό, 100 μέτρα από την πλατεία Αριστομένους, όπου έδωσαν ραντεβού τα κορίτσια για να λύσουν τις διαφορές τους -προκειμένου να μην είναι στα όρια του σχολείου, γεγονός που επιφέρει τιμωρίες.

Ψυχολόγος, ψυχοθεραπεύτρια και ειδική παιδαγωγός που επίσης, έχει μιλήσει στο NEWS 24/7 είχε τονίσει πως τα μέτρα που πήρε η κυβέρνηση είχαν ως στόχο να βγάλουν το πρόβλημα από τα σχολεία και όχι να το λύσουν. «Να ρίξουν όλες τις ευθύνες στα παιδιά».

Εν τω μεταξύ, ενόσω τα κορίτσια ουσιαστικά, απειλούν η μια τη ζωή της άλλης με τα δυνατά χτυπήματα που φέρουν η μια στην άλλη, συμμαθητές τους που είναι μπροστά κάνουν προτάσεις για χτυπήματα και προτροπές του τύπου «τελείωσε την». Περαστικοί επίσης, σταματούν να δουν το θέαμα, αλλά δεν κάνουν κάτι για να το λήξουν.

Τουναντίον, πολλοί βιντεοσκοπούν την στιγμή.

Ως εκ τούτου, υπόλογες είναι οι 15χρονες αλλά και όσοι παρακολούθησαν τον καβγά. Ή μάλλον θα ήταν υπόλογοι, αν οι γονείς κάποιου κοριτσιού είχε προσφύγει στις αρχές. Κάτι που δεν έχει γίνει μέχρι το πρωί της Πέμπτης. Το βίντεο ωστόσο, έχει σταλεί στον εισαγγελέα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα