‘Αετονύχης’ εξαπατούσε καταστήματα με προπληρωμένες κάρτες

‘Αετονύχης’ εξαπατούσε καταστήματα με προπληρωμένες κάρτες
Οι εγκαταστάσεις της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, Δευτέρα 1 Αυγούστου 2011. (EUROKINISSI // ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ) Ευρωκίνηση

Ένα ευρηματικό τρόπο, ο οποίος ωστόσο δεν είναι πρωτοφανής, είχε βρει ένας 32χρονος για να εξαπατά καταστήματα και να μπορεί να τζογάρει ηλεκτρονικά, χρησιμοποιώντας προπληρωμένες κάρτες

Σε δεκάδες χιλιάδες ευρώ υπολογίζεται η ζημία που υπέστησαν καταστήματα από την παράνομη δράση ενός 32χρονου, που εξαπατούσε τις επιχειρήσεις αυτές με την χρήση προπληρωμένων καρτών. Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ως προς τον τρόπο δράσης, προέκυψε ότι ο 32χρονος προσποιούνταν τον πελάτη σε διάφορα καταστήματα (ψιλικών, mini market, περίπτερα κτλ.) για δήθεν αγορά προϊόντων, μεταξύ των οποίων και προπληρωμένες κάρτες με σκοπό να τζογάρει ή να πραγματοποιήσει αγορές μέσω διαδικτύου.

Στο μεσοδιάστημα της εξυπηρέτησης του και βάζοντας ουσιαστικά τους καταστηματάρχες να του φέρουν προϊόντα για τα οποία έπρεπε να γυρίσουν την πλάτη τους στον πελάτη για να τα πιάσουν από τα ράφια, φωτογράφιζε δίχως να αντιληφθεί ο καταστηματάρχης, με κινητό τηλέφωνο ή τάμπλετ τους αριθμούς έκδοσης που αναγραφόταν στις κάρτες, ενώ στη συνέχεια προφασιζόμενος διάφορες δικαιολογίες δεν προέβαινε στην αγορά τους και τις επέστρεφε. Μέχρι να ακυρωθούν όμως, εκείνος προέβαινε σε άμεση χρήση και ενεργοποίηση τους σε ιστοσελίδες διαδικτυακού τζόγου ή αγορών μέσω διαδικτύου.

Το συνολικό ύψος της απάτης σε βάρος των ιδιοκτητών καταστημάτων, ανέρχεται σε δεκάδες χιλιάδες ευρώ, αναμένεται να ταυτοποιηθεί όμως με ακρίβεια, με την ολοκλήρωση της έρευνας. Ο δράστης δεν συνελήφθη, λόγω παρέλευσης της αυτόφωρης διαδικασίας, ενώ η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, θα υποβληθεί στις αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές. Παράλληλα ερευνάται η συμμετοχή του και σε τυχόν άλλες παρόμοιες πράξεις.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα