“Αγανακτισμένοι” για 24η ημέρα

“Αγανακτισμένοι” για 24η ημέρα
ΑΘΗΝΑ-Συνεχίζονται για 23η ημέρα οι συγκεντρώσεις των «Αγανακτισμένων» στο Σύνταγμα.(EUROKINISSI-ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) Eurokinissi

Δεν τους πτόησε ούτε ο κυβερνητικός ανασχηματισμός και για ακόμη μία ημέρα οι ''Αγανακτισμένοι'' συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Συντάγματος για να διαδηλώσουν ειρηνικά. Στο πλευρό τους και ο Μανώλης Γλέζος, ο οποίος μίλησε στη συνέλευση (Vids)

Στους δρόμους της πλατείας Συντάγματος παρέμειναν για 24η ημέρα οι ”Αγανακτισμένοι” πολίτες. Βρέθηκαν μπροστά από τη Βουλή για να φωνάξουν συνθήματα και να εκφράσουν την αντίθεσή τους στην κυβερνητική οικονομική πολιτική.

Ενώ το πολιτικό σκηνικό αλλάζει πρόσωπα, το συγκεντρωμένο πλήθος δεν αλλάζει τακτική. Είναι αποφασισμένοι να παραμείνουν στους δρόμους μέχρι να υπάρξει ολοκληρωτική ανατροπή της κυβέρνησης και ακύρωση του μνημονίου.

Οι ”Αγανακτισμένοι” όχι μόνο δε σταματούν, αντίθετα μέσω των γενικών λαϊκών συνελεύσεων αποφασίζουν να εντείνουν τις κινητοποιήσεις τους και ανανεώνουν το ραντεβού τους για την Κυριακή στο 4ο πανευρωπαϊκό κάλεσμα.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας στην πλατεία, οι συγκεντρωμένοι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την ομιλία πανεπιστημιακών και του Μανώλη Γλέζου, ο οποίος χαιρέτησε το κίνημα των ”Αγανακτισμένων”. Εξέφρασε τη συμπαράστασή του στις προσπάθειες του λαού και μίλησε για την καινούρια Ελλάδα που γεννιέται, αυτή της άμεσης Δημοκρατίας.

Στην πλατεία Συντάγματος βρέθηκαν και Σύριοι διαδηλωτές, οι οποίοι νωρίτερα πραγματοποίησαν στην πλατεία Κλαυθμώνος συγκέντρωση για την ανατροπή του καθεστώτος του κυβερνώντος κόμματος Μπαάθ και την εγκαθίδρυση ενός δημοκρατικού πολιτικού συστήματος. Ενώθηκαν με τους ”Αγανακτισμένους” και ζήτησαν την αλληλεγγύη τους στον αγώνα που κάνουν.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα