“Αγανακτισμένοι” με φόρα από την Σπάρτη

“Αγανακτισμένοι” με φόρα από την Σπάρτη
ΑΦΙΞΗ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΩΝ 30 ΠΕΡΙΠΟΥ ΟΔΟΙΠΟΡΩΝ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΑΝ ΤΗΝ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΣΠΑΡΤΗ ΑΘΗΝΑ ΜΕ ΚΥΡΙΟ ΑΙΤΗΜΑ ΝΑ ΑΝΑΚΛΗΘΕΙ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ(ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI) Eurokinissi

Χιλιάδες ''Αγανακτισμένοι'' συγκεντρώθηκαν στο Σύνταγμα για να υποδεχθούν τους 30 Σπαρτιάτες που κατέφθασαν πεζή. Αστυνομικοί δεν τους επέτρεψαν να πλησιάσουν στο μνημείο του Άγνωστου στρατιώτη (Vids)

Για 29η ημέρα οι ”Αγανακτισμένοι” πολίτες βρέθηκαν στο Σύνταγμα για να διαμαρτυρηθούν κατά του μεσοπρόθεσμου προγράμματος, για να εκφράσουν τη δυσαρέσκειά τους για το σύνολο του πολιτικού κόσμου, αλλά και για να υποδεχθούν τους Σπαρτιάτες που ξεκίνησαν από το άγαλμα του Λεωνίδα την περασμένη Κυριακή.

Τους επιφύλαξαν θερμή υποδοχή με χειροκροτήματα, χαμόγελα και τεράστια υπερηφάνεια. Οι 30 Σπαρτιάτες ξεκίνησαν πεζή από την πόλη τους με προορισμό το Σύνταγμα, προκειμένου να στείλουν σε όλο τον κόσμο το μήνυμα ότι η ”Ελλάδα δεν ξεπουλιέται”.

Έφτασαν φανερά καταπονημένοι αλλά με ακμαίο ηθικό στο κέντρο της πρωτεύουσας. Ο ένας κρατούσε το χέρι του άλλου και δεν χωρίστηκαν ούτε για μία στιγμή. Ήθελαν με τον τρόπο αυτό, να δείξουν την ενότητά τους.

Απέδειξαν πως μέσα από την αλληλεγγύη, μπορούν τα πάντα να επιτευχθούν.

Έκαναν 240 χιλιόμετρα και περπατούσαν 3 ημέρες για να βρεθούν στο πλευρό των ”Αγανακτισμένων” Αθηναίων. Από την πλευρά του, το συγκεντρωμένο πλήθος φώναζε το σύνθημα ”Οι 30 από τη Σπάρτη έχουν ψυχή, ήρθανε μαζί μας να γίνουμε πολλοί”.

Οι Σπαρτιάτες, μέσα σε κλίμα συγκίνησης και χαράς, φώναζαν ”Μολών λαβέ” και δήλωναν ξεκάθαρα ότι ”Βαδίζουμε και θυμίζουμε ότι η ελευθερία απαιτεί αγώνα”. Ένα από τα πανό της ηρωικής ομάδας των Σπαρτιατών έγραφε ”Σε Σπάρτη, Σύνταγμα, Μαδρίτη, Λισαβόνα, όλη η Ευρώπη στους δρόμους τους δρόμους του αγώνα”.

Οι αγανακτισμένοι, φώναξαν το σύνθημα ”Τζέφρι πάρτα… this is Sparta”, απευθυνόμενοι στον πρωθυπουργό.

Τους Σπαρτιάτες υποδέχθηκε μία ομάδα από ”Αγανακτισμένους” πολίτες στην Ομόνοια και τους συνόδευσε μέχρι τη λεωφόρο Αμαλίας.

Ωστόσο, παρά τις επευφημίες των πολιτών, υπήρξε μία μικρή ένταση όταν η αστυνομία δεν τους επέτρεψε να προσεγγίσουν το μνημείο του Άγνωστου στρατιώτη.

Με ανακοίνωσή της, επέτρεπε σε 5 από τους 30 να περάσουν τα κάγκελα και να βρεθούν στο μνημείο, γεγονός που προκάλεσε την οργή των συγκεντρωμένων, οι οποίοι φώναζαν ”Αίσχος”.

Οι Σπαρτιάτες αρνήθηκαν να περάσουν μόνο οι πέντε από αυτού, τονίζοντας πως θα περάσουν ή όλοι ή κανένας από αυτούς. Όπως, ενωμένοι σαν μία γροθιά έφτασαν στην Αθήνα, έτσι ήθελαν να αποτίσουν φόρο τιμής μπροστά στο κοινοβούλιο.

Τη συγκέντρωση των ”Αγανακτισμένων” στήριξαν με το δικό τους τρόπο, δρομείς που πέρασαν τρέχοντας μπροστά από τη Βουλή, με σύνθημα ”Τρέχουμε να γλιτώσουμε από τα εγκλήματά σας”.

Τα συνεργεία των ξένων δικτύων ήταν και πάλι αρκετά και αποδείκνυαν ότι το ενδιαφέρον για την Ελληνική κατάσταση παραμένει αμείωτο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα