Αγία Παρασκευή Ρεθύμνου: Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες για να σωθούν τα σπίτια

Διαβάζεται σε 2'
Αγία Παρασκευή Ρεθύμνου: Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες για να σωθούν τα σπίτια
Φωτογραφία αρχείου SOOC

Ανεξέλεγκτο μαίνεται το πύρινο μέτωπο στην Αγία Παρασκευή Ρεθύμνου. Τεράστια κινητοποίηση της πυροσβεστικής, που θα δώσει ολονύχτια μάχη με τις φλόγες. Μπαράζ μηνυμάτων από το 112.

Ολονύχτια θα είναι η προσπάθεια των πυροσβεστών που επιχειρούν στο πύρινο μέτωπο του Ρεθύμνου, που ξέσπασε το μεσημέρι της Τετάρτης (7/8) σε δύσβατο σημείο στο Χωρδάκι.

Εν συνεχεία κινήθηκε προς την Αγία Παρασκευή για την οποία εκδόθηκε και 112 για την εκκένωση του οικισμού. Συνολικά, εκδόθηκαν τρία μηνύματα από το 112.

Η φωτιά πέρασε τα απόγευμα κοντά από τα πρώτα σπίτια του χωριού, ευτυχώς δίχως να προκληθούν ζημιές.

Το θετικό είναι πλέον πως το μέτωπο έχει «φρενάρει», καθώς οι ριπές ανέμων εντάσεων έως 7 μποφόρ έχουν υποχωρήσει αισθητά στα 3-4 μποφόρ και έτσι έχει σταματήσει και η ταχύτητα εξάπλωσης της φωτιάς, που έχει μία νοητή κατεύθυνση νότια προς την Αγία Γαλήνη.

Η φωτιά έχει ανοίξει σε διάσπαρτες εστίες και δεν έχει ενιαίο μέτωπο. Καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας θα επιχειρούν επίγειες δυνάμεις και το πρωί αναμένεται να ξεκινήσουν από αέρος εκ νέου οι ρίψεις νερού.

«Γίνονται τεράστιες προσπάθειες ώστε να μην καεί το χωριό (σ.σ. Αγία Παρασκευή). Περιμετρικά κάποια σπίτια και η περιουσία των ανθρώπων, κυρίως ελαιόδεντρα δυστυχώς έχουν καεί. Δεν ξέρουμε αν έχουν καεί σπίτια γιατί είναι “σκόρπια”, αλλά γίνονται μεγάλες προσπάθειες να σωθεί ο οικισμός», τόνισε ο  υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας Περιφερειακής ενότητας Ρεθύμνου Μιχάλης Σαρρής στο Creta24, προσθέτοντας ότι έχουν καεί χιλιάδες στρέμματα, μεταξύ των οποίων και κτήματα με ελαιόδεντρα.

Μαζί με το πλήθος των ενισχύσεων που έχουν κινητοποιηθεί επιχειρούν συνολικά πλέον 228 πυροσβέστες με 47 οχήματα, 14 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, συμπεριλαμβανομένων των 32 δασοκομάντος που στάλθηκαν από Αθήνα, ενώ συνδρομή παρέχουν υδροφόρες ΟΤΑ και μηχανήματα έργου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα