Αγωγή ΠΟΕΔΗΝ: Απών ο Π. Πολάκης

Αγωγή ΠΟΕΔΗΝ: Απών ο Π. Πολάκης

Δεν παραστάθηκε ο εναγόμενος αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, στη συζήτηση του Μονομελούς Πρωτοδικείου, όπου συζητήθηκε η αγωγή της ΠΟΕΔΗΝ. Τι δήλωσε ο πρόεδρος της ομοσπονδίας, Μιχ. Γιαννάκος

Ερήμην του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη, συζητήθηκαν σήμερα οι αγωγές που έχουν κατατεθεί σε βάρος του από την ΠΟΕΔΗΝ και τον πρόεδρό της, Μιχάλη Γιαννάκο, για συκοφαντική δυσφήμιση μέσω ανάρτησής του στο λογαριασμό του στο Facebook. Ζητούν συνολική αποζημίωση, ύψους 200.000 ευρώ.

Στο Μονομελές Πρωτοδικείο της Αθήνας βρέθηκαν σήμερα μέλη της ΠΟΕΔΗΝ, προκειμένου να ακούσουν την κατάθεση του πρώην προέδρου του συνδικαλιστικού οργάνου των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία, Σταύρου Κουτσιουμπέλη. Παρά το ότι από χθες είχαν εκδώσει ανακοίνωση  “προσκαλώντας” τον αναπληρωτή υπουργό να βρεθεί ο ίδιος στη δικαστική αίθουσα, τελικά ο Παύλος Πολάκης όχι μόνο δεν τους έκανε το χατίρι, αλλά δεν έστειλε καν νομική επροσώπηση.

“Όλα εκτιμώνται” υποστήριξε η πρόεδρος της έδρας και ξεκίνησε τη συνεδρίαση με την κατάθεση του Σταύρου Κουτσιουμπέλη, πρώην επικεφαλής της ΠΟΕΔΗΝ. Ο μάρτυρας έκανε λόγο για ψευδή και συκοφαντική ανάρτηση από την πλευρά του αν. υπουργού τόσο ως προς την ομοσπονδία όσο και τον επικεφαλής της. 

Πρόεδρος: Μήπως αυτά αναφέρονται προσωπικά στον κ. Γιαννάκο επειδή έδωσε μία συνέντευξη στον Guardian;

Μάρτυρας: Κλήθηκε στην συνέντευξη με την ιδιότητα του προέδρου . Η φήμη της ΠΟΕΔΗΝ πλήττεται γιατί ο Π. Πολάκης θέλει να ακυρώσει μία επιρροή των παρατάξεων που ασκούν κριτική στη σημερινή και σε κάθε κυβέρνηση. Τον ενοχλεί που δεν μπορεί να επηρεάσει.

Πρόεδρος: Για ποιο λόγο πλήττεται το κύρος της ΠΟΕΔΗΝ και όχι ο πρόεδρος, όταν ο αν. υπουργός μιλά για “μάσες” και “παρεάκι”;

Μαρτ: Μειώνεται η αξιοπιστία της ΠΟΕΔΗΝ στο δημόσιο διάλογο. Αυτό συμβαίνει όταν έχει περάσει γενεές 14 τον πρόεδρό της. Κατ’ επανάληψη προέβαινε σε χαρακτηρισμούς, σε συστηματική δυσφήμιση. Σταματησε μετά τη μήνυση και την αγωγή που καταθέσαμε.

“Είναι εριστικός”

Ο μάρτυρας ανέφερε στο δικαστήριο πως ο Π. Πολάκης “ήταν χρόνια συνδικαλιστής και πρωτοστατούσε σε κινητοποιήσεις του κινήματος. Ως υπουργός όμως, δεν ανέχεται καμία κριτική. Είναι εριστικός. Εάν στη συνέντευξη του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ στον Guardian, που προκάλεσε την απάντηση Πολάκη, περιλαμβάνονταν ψευδή στοιχεία για την κατάσταση στο χώρο της δημόσιας υγείας, τότε ο πρώτος θα είχε απολυθεί. Ο Π. Πολάκης δεν θα ήταν τόσο μεγαλόψυχος. Οι ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις θερίζουν αυτή τη στιγμή. Πολλές φορές πλένουμε τα χέρια μας μόνο με νερό και τα σκουπίζουμε στις ποδιές μας”.

Όσο για το εάν ο Μ. Γιαννάκος είχε σχέσεις με τους πρώην υπουργούς Υγείας Β. Βενιζέλο και Αδ. Γεωργιάδη, όπως υπονοήθηκε από τον αν. υπουργό στην ίδια ανάρτηση, ο μάρτυρας είπε: “Ποτέ ο κ. Άδωνις δεν μας συκοφάντησε. Η πολιτική αντιπαράθεση είναι θεμιτή, όχι όμως οι πολιτικές επιθέσεις. Ο ΣΥΡΙΖΑ ως αντιπολίτευση  χρησιμοποιούσε τις θέσεις των συνδικαλιστών που σήμερα όμως του δημιουργούν πρόβλημα”.

Κατά την έξοδό τους από τη δικαστική αίθουσα, οι εκπρόσωποι της ΠΟΕΔΗΝ προχώρησαν σε δηλώσεις. Χαρακτηριστικά, ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχ. Γιαννάκος, αναφέρθηκε στην απουσία του αν. υπουργού: “Ο κ. Πολάκης στρουθοκαμηλίζει. Κρύφτηκε σήμερα, θα πληρώσει όμως, πολύ ακριβά τα ψέματά του. Όλα τα χρήματα που θα επιδικαστούν, θα διατεθούν στα δημόσια νοσοκομεία για την αγορά υλικών και την εγκατάσταση ακτινοθεραπευτικών μηχανημάτων που δεν μπορεί να τα κάνει ο κ. Πολάκης. Με μαγκιές, ψέματα και λάσπη, προσπαθεί να κρύψει κάτω από το χαλί την κατάρρευση της δημόσιας υγείας που την πληρώνουμε με ανθρώπινες ζωές. Ως υπουργός ξέρει μόνο να υπογράφει μνημόνια και με τα δύο χέρια. Είναι ο καλύτερος καρπαζοεισπράκτορας”.

Αντίστοιχα, ο γενικός γραμματέας της ομοσπονδίας, Χρήστος Παπαναστάσης είπε: “ο κ. Πολάκης κρύφτηκε. Δεν εμφανίστηκε να μας πει γιατί βρίζει την ΠΟΕΔΗΝ και τον πρόεδρός της. Όφειλε ως υπουργός υγείας να είναι παρών και να δώσει εξηγήσεις. Το μόνο που ξέρει να κάνει είναι πολιτική μέσω Facebook”.

Η απόφαση του δικαστηρίου αναμένεται να εκδοθεί τους επόμενους μήνες. 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα