Μπλόκα αγροτών στην Εθνική Οδό – Άνοιξε η Αταλάντη, κλείνει ο Πλατύκαμπος
Διαβάζεται σε 2'Εντείνονται οι κινητοποιήσεις των αγροτών, οι οποίοι πραγματοποιούν μπλόκα κλείνοντας κομμάτια της Εθνικής Οδού.
- 31 Ιανουαρίου 2024 14:46
Έκλεισε προσωρινά, το μεσημέρι της Τετάρτης (31/1), η Εθνική Οδός Αθηνών-Λαμίας και στα δύο ρεύματα από μπλόκο αγροτών στην Αταλάντη.
Συγκεκριμένα, επρόκειτο για μπλόκο από 50 τρακτέρ και 70 άτομα, με την κυκλοφορία των οχημάτων να διεξάγεται από παρακαμπτήριους. Λίγο μετά τις 16:00 άνοιξε εκ νέου η Εθνική Οδός με τους αγρότες να συγκεντρώνονται πλέον στον Πλατύκαμπο Λάρισας για να κλείσουν την ΠΑΘΕ.
Σημειώνεται πως οι κινητοποιήσεις αναμένεται να συνεχιστούν έως και το τέλος της εβδομάδας, ενώ πολλοί αγρότες σχεδιάζουν να μεταβούν στην Agrotica την ημέρα των εγκαινίων και να παραμείνουν τις 4 ημέρες που θα διαρκέσει η έκθεση στη Θεσσαλονίκη.
Νωρίτερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνομίλησε με αγρότες στο μπλόκο της Βόνιτσας, μετά την τελετή εγκαινίων του οδικού άξονα Άκτιου – Αμβρακίας. Ο πρωθυπουργός τους διαβεβαίωσε ότι η στήριξη του πρωτογενούς τομέα είναι πρώτη πολιτική προτεραιότητα της κυβέρνησης ενώ ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «ούτε γκαρσόνια θα γίνετε ούτε θα φύγετε στη Γερμανία».
Έστειλε το μήνυμα ότι η κυβέρνηση θα πράξει το καλύτερο δυνατό προκειμένου να στηρίξει τον αγροτικό κόσμο της χώρας. “Ξέρουμε τις εκκρεμότητες με το κόστος του ντίζελ και θα δούμε τι θα κάνουμε, στο μέτρο του εφικτού, γιατί οι δημοσιονομικές δυνατότητες δεν είναι απεριόριστες”, είπε στους αγρότες.
“Μπλόκα” παρά την αύξηση πρώτης αρωγής
Την αύξηση της πρώτης αρωγής για τους πλημμυροπαθείς αγρότες της Θεσσαλίας ανακοίνωσε χθες, Τρίτη (30/1) ο Κυριάκος Μητσοτάκης. “Ζήτησα από το υπουργείο να προχωρήσουμε άμεσα στην αύξηση της πρώτης αρωγής. Από 2.000 να πάμε στις 5.000 έως 10.000 ευρώ. Ώστε ένα ποσό που ούτως ή άλλως θα πάρουν οι αγρότες να το δώσουμε πιο νωρίς”, είπε.
Για την πρόσθετη αρωγή από 5.000 έως 10.000 ευρώ ανά αγρότη της Θεσσαλίας που έχει υποστεί ζημιές, μίλησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, τονίζοντας ότι πρόκειται για ένα οριζόντιο μέτρο που αφορά το σύνολο των εργαζομένων και των αιτημάτων τους, τα οποία είναι πολλές φορές κοινά, αφού βασική τους πηγή είναι η εισαγόμενη κρίση του πληθωρισμού.