Αιφνιδιαστική κινητοποίηση έξω από το Μαξίμου για την ψυχική υγεία

Διαβάζεται σε 1'
Κινητοποίηση για την ψυχική υγεία έξω από το Μέγαρο Μαξίμου
Κινητοποίηση για την ψυχική υγεία έξω από το Μέγαρο Μαξίμου Caption/Youtube

Εργαζόμενοι και συνδικαλιστές βρέθηκαν έξω από το Μέγαρο Μαξίμου, όπου διαμαρτυρήθηκαν για το νομοσχέδιο για την ψυχική υγεία.

Αιφνιδιαστική κινητοποίηση έξω από το Μέγαρο Μαξίμου πραγματοποίησαν το πρωί της Τρίτης (16/7) εργαζόμενοι και συνδικαλιστές ενάντια στο νομοσχέδιο ιδιωτικοποίησης της ψυχικής υγείας και απεξάρτησης.

Συγκεκριμένα, ο Ενιαίος Σύλλογος Εργαζομένων ΨΝΑ Δαφνί, μαζί με συνδικαλιστές της ΟΕΝΓΕ και άλλα σωματεία Υγειονομικών από Ευαγγελισμό, ΚΑΤ, Νίκαια κ.α. βρέθηκαν έξω από το Μαξίμου, καθώς υπουργοί προσέρχονται για την έκτακτη σύσκεψη που κάλεσε ο πρωθυπουργός για την εκτόξευση στις τιμές ρεύματος.

Όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ, “το Νομοσχέδιο αυτό έρχεται να ιδιωτικοποιήσει την Ψυχική Υγεία και τη δημόσια και δωρεάν Απεξάρτηση. Κλείνει τα δύο μεγάλα ψυχιατρεία, ΨΝΑ και ΨΝΘ, χωρίς να δημιουργεί εναλλακτικές δομές μέσα στην Κοινότητα. Ομογενοποιεί όλα τα δημόσια και δωρεάν θεραπευτικά προγράμματα απεξάρτησης, εντάσσοντας τα, μαζί με τα ιδιωτικά κάθε είδους, μέσα σε έναν υπερσυγκεντρωτικό, γραφειοκρατικό οργανισμό, ΝΠΙΔ, έξω από το ΕΣΥ.”

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα