Αιτωλοακαρνανία: Μαίνεται η φωτιά στην περιοχή Θυρίου – Εκκενώθηκε ο οικισμός Δρυμός

Αιτωλοακαρνανία: Μαίνεται η φωτιά στην περιοχή Θυρίου – Εκκενώθηκε ο οικισμός Δρυμός
Πυρκαγιά σε δασική έκταση Eurokinissi

Ολονύχτια προδιαγράφεται η μάχη των πυροσβεστικών δυνάμεων για την κατάσβεση της φωτιάς που καίει δασική έκταση στην περιοχή Θυρίου. Εκκενώθηκε προληπτικά ο οικισμός Δρυμός

Σε εξέλιξη παραμένει η φωτιά που ξέσπασε το απόγευμα της Παρασκευής (30/7) στην περιοχή Θυρίου, του δήμου Ακτίου – Βόνιτσας, στην Αιτωλοακαρνανία, με ισχυρές επίγειες και εναέριες πυροσβεστικές δυνάμεις να επιχειρούν προκειμένου να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά που καίει δασική έκταση. Οι αρχές προχώρησαν στην προληπτική εκκένωση του οικισμού Δρυμός.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις που βρίσκονται στο σημείο έχουν ενισχυθεί και αποτελούνται από 80 πυροσβέστες με 24 οχήματα και τέσσερα πεζοπόρα τμήματα, ενώ μέχρι την δύση του Ήλιου θα πραγματοποιούν συνεχείς ρίψεις νερού τέσσερα αεροπλάνα, μεταξύ των οποίων και το ρωσικό Beriev-200, καθώς και δύο ελικόπτερα.

Επίσης, το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων συνδράμουν υδροφόρα οχήματα της αυτοδιοίκησης.

Στο μεταξύ, όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο δήμαρχος Ακτίου – Βόνιτσας, Θεόδωρος Αποστολάκης, «στην περιοχή υπάρχουν μεγάλες δυνάμεις της Πυροσβεστικής, όπως επίσης περιπολικά της Αστυνομίας και ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, ενώ οι κάτοικοι που απομακρύνθηκαν από τον Δρυμό φιλοξενούνται σε συγγενικά τους σπίτια».

Επίσης, σύμφωνα με τον δήμαρχο, «κάποιοι από τους κατοίκους βρίσκονται στην πλατεία της κοινότητας».

Παράλληλα, ο Θεόδωρος Αποστολάκης επεσήμανε ότι «θεωρώ, πως με το πρώτο φως της ημέρας, είναι αναγκαία η επέμβαση των εναέριων πυροσβεστικών μέσων».

46 δασικές πυρκαγιές σε 24 ώρες

Συνολικά 46 δασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, το τελευταίο 24ωρο, σε όλη την Ελλάδα.

Για την κατάσβεσή τους επιχείρησαν συνολικά 734 πυροσβέστες με 310 οχήματα, 14 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 3 ελικόπτερα και 4 αεροσκάφη. Συνδρομή παρείχαν εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες και μηχανήματα έργου ΟΤΑ.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα