Αιχμές για το υποβρύχιο

Αιχμές για το υποβρύχιο
?o??d?? ??O????E`?? L???? O????????? ????????????? L?S--???? ???cr??U O???? ???? --?U???ýU/EUROKINISSI Eurokinissi

Στην επιτροπή εξοπλιστικών προγραμμάτων της βουλής συνεχίστηκε η κόντρα του υπουργού Εθνικής Άμυνας με τον τέως Διευθυντή Εξοπλισμών. Καταγγελίες Βασιλάκου για συμφωνία με τους Γερμανούς σχετικά με το υποβρύχιο. Διάψευση Βενιζέλου

Ανέβηκαν οι τόνοι της αντιπαράθεσης στη βουλή για τα εξοπλιστικά, με αφορμή πρόσφατη συνέντευξη, του τέως Διευθυντή Εξοπλισμών Ευάγγελου Βασιλάκου, περί υπερκοστολογημένων συμβάσεων και παλιών διεφθαρμενων τακτικών που συνεχίζονται.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος, που είχε ζητήσει και την κλήτευσή του στην επιτροπή εξοπλιστικών προγραμμάτων της βουλής, άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο, ακόμη και σύστασης εξεταστικής επιτροπής στην περίπτωση που ο κ. Βασιλάκος, δεν έδινε επαρκείς εξηγήσεις και στοιχεία. Η πρόταση για εξεταστική, δεν υιοθετήθηκε από τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Από την πλευρά του ο κ. Βασιλάκος, επανέλαβε ότι υπάρχει παθογένεια στο χώρο των προμηθειών, απέφυγε όμως να αναφερθεί σε ονόματα γιατί όπως υποστήριξε δεν έχει βουλευτική ασυλία.

Αποκάλυψε ωστόσο, ότι στις διαπραγματεύσεις για τα υποβρύχια, συμμετείχε μόνο μία φορά, καθώς η γερμ εταιρεία ThyssenKrupp απαίτησε να μην είναι παρόν,

Ανταπαντώντας ο κ. Βενιζελος, σημείωσε ότι ο κ. Βασιλακος συμμετείχε μέσω των τμηματαρχών του και ότι σε κάθε περίπτωση, το ότι δεν τον ήθελαν οι εταιρείες, ήταν ένα από τα κίνητρα για να τον κρατήσει στη θέση του παρά το γεγονός ότι ήταν στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας.

Επίσης ο κ. Βασιλάκος υποστήριξε ότι ήδη από το 2008, είχε σχεδιαστεί, μονογραμμένο κείμενο της απόφασης, όπου οι Γερμανοί, είχαν συμφωνήσει για τα υποβρύχια, χωρίς να δώσει το ελληνικό δημόσιο, ούτε ένα ευρώ παραπάνω.

Όμως ο υπουργός Εθνικής Άμυνας αμφισβήτησε τα λεγόμενά του, ότι στα αρχεία της διεύθυνσης εξοπλισμών, δεν βρέθηκε ποτέ τέτοιο κείμενο.

Στην εισαγωγική ομιλία του ο κ. Βενιζέλος, χαρακτήρισε παραδημοσιογραφικές αθλιότητες, που εντάσσονται σε ένα σύστημα εκβιασμών, το δημοσίευμα ιστοσελίδας, περί ζημιών στο Παπανικολής κατά την έλευση του στην Ελλάδα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα