Ακέφαλη… η Κοινωνική Ασφάλιση

Ακέφαλη… η Κοινωνική Ασφάλιση

Μετακίνηση – αποπομπή πρώτου μεγέθους στο υπουργείο Εργασίας, αφού απομακρύνθηκε με... συνοπτικές διαδικασίες από τη θέση της η επί σειρά ετών Γενική Διευθύντρια Κοινωνικής Ασφάλισης η Άρτεμις Δεδούλη

«Αίμα» στάζει τις τελευταίες ημέρες η Κοινωνική Ασφάλιση. Αιτία η αποπομπή της Άρτεμις Δεδούλη, που διετέλεσε για χρόνια Γενική Διευθύντρια Κοινωνικής Ασφάλισης. Μπορεί για το ευρύ κοινό να πρόκειται για θέμα δευτερεύουσας σημασίας, δεν ισχύει όμως το ίδιο για τους… παροικούντες στην οδό Σταδίου 29.

Η κα Δεδούλη ήταν κάτι στα το… ιερό τοτέμ της Κοινωνικής Ασφάλισης. Ο λόγος της είχε ιδιαίτερη σημασία, όπως και οι επισημάνσεις της σε εγκυκλίους και υπουργικές αποφάσεις. Δεν είναι τυχαίο ότι ο πρώην υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, τη θεωρούσε το «δεξί του χέρι» παρά το γεγονός ότι προέρχονταν από εντελώς διαφορετικά πολιτικά στρατόπεδα. Το γεγονός ότι ο Γιώργος Κατρούγκαλος και ο Τάσος Πετρόπουλος, αποφάσισαν τη μετακίνησή της στη Γενική Διεύθυνση Πρόνοιας, κάτι που ουσιαστικά οδηγεί στην απομάκρυνση της κας Δεδούλη από την Κοινωνική Ασφάλιση, προκάλεσε αλγεινή εντύπωση.

Ο λόγος είναι ότι οι τρεις τους γνωρίζονται από παλιά, πολύ πριν έρθει στην εξουσία ο ΣΥΡΙΖΑ. Άλλωστε σύμφωνα με τα dikaiologitika.gr δικηγόροι και οι δύο νυν υπουργοί, όταν ασκούσαν το επάγγελμά τους, ουκ ολίγες φορές είχαν συνεργαστεί με τις υπηρεσίες της Κοινωνικής Ασφάλισης, άρα είχαν έλθει σε επαφή και με την κα Δεδούλη. Το γεγονός όμως ότι η απερχόμενη γενική διευθύντρια «ήξερε πολλά», φαίνεται ότι λειτούργησε εις βάρος της.

Πέρα από πρόσωπα, είναι απορίας άξιο, να γίνεται τώρα μια τέτοια κορυφαία αντικατάσταση, σε ένα τόσο κομβικής σημασίας τομέα της λειτουργίας του Κράτους. Η Κοινωνική Ασφάλιση, βρίσκεται στο επίκεντρο όλων των συζητήσεων με τους θεσμούς. Οι εγκύκλιοι που αναμένονται και οι υπουργικές αποφάσεις, θα καθορίσουν το εργασιακό ή το συνταξιοδοτικό «μέλλον» για εκατομμύρια ασφαλισμένους ή συνταξιούχους. Σαφώς και στην παρούσα φάση, οι πιο έμπειροι και οι καλύτεροι γνώστες του Ασφαλιστικού Συστήματος είναι απαραίτητοι. Η απομάκρυνση της κας Δεδούλη λοιπόν, μόνο αρνητικά μπορεί να λειτουργήσει αυτή την κρίσιμη στιγμή. Προφανώς και υπάρχουν άξια στελέχη για να την αντικαταστήσουν. Μέσα από την ιεραρχία που υπάρχει είναι πιθανό να αναδειχθεί αντικαταστάτης – τρια, που θα μπορέσει να ανταπεξέλθει στο δύσκολο ρόλο που θα κληθεί να αναλάβει. Όμως, σίγουρα θα ήταν καλύτερο, η όποια αλλαγή να συμβεί σε πιο ομαλές συνθήκες. Τώρα, απλώς θα επιφέρει μεγαλύτερη αναμπουμπούλα, από αυτή που μπορεί να αντέξει ο πολύπαθος χώρος της Κοινωνικής Ασφάλισης. Κάτι τέτοιο όμως, μόνο δυσάρεστες εκπλήξεις μπορεί να προκαλέσει στους ασφαλισμένους και στους συνταξιούχους.

Διαβάστε ακόμη στα dikaiologitika:

Εξυπηρέτηση τέλος απο τις εφορίες, όλα ηλεκτρονικά

Αυτο είναι το νέο εκκαθαριστικο του ΕΝΦΙΑ για το 2015

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα