Αλεποχώρι: Στον ανακριτή ο ηλικιωμένος που πυροβόλησε τα παιδιά στην αυλή του

Αλεποχώρι: Στον ανακριτή ο ηλικιωμένος που πυροβόλησε τα παιδιά στην αυλή του
Ο 70χρονος κατηγορούμενος Eurokinissi

Αναμένεται να αρνηθεί την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας, υποστηρίζοντας πως στόχος του ήταν ο εκφοβισμός πιθανών ληστών, καθώς και ότι σε βάρος των ανηλίκων έχει ασκηθεί ποινική δίωξη.

Την αδυναμία του να αντιληφθεί ποιόν είχε απέναντι του τα ξημερώματα της περασμένης Παρασκευής αναμένεται να επικαλεστεί ως υπερασπιστικό ισχυρισμό ο 70χρονος κάτοικος Αλεποχωρίου. Ο ηλικιωμένος κατηγορείται ότι πυροβόλησε με ανθρωποκτόνο πρόθεση κατά ανηλίκων, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν από τα σκάγια οι δύο, 16 και 14 ετών.

Ο κατηγορούμενος πρόκειται να περάσει τις πύλες των δικαστηρίων της πρώην Σχολής Ευελπίδων περίπου στις 10 το πρωί, για να φτάσει στο κατώφλι του ανακριτικό γραφείου. Ήδη έχει λάβει προθεσμία για να απολογηθεί για το κακούργημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας από πρόθεση, οπότε εκτός απροόπτου η διαδικασία αναμένεται να ξεκινήσει χωρίς προβλήματα.

Όπως όλα δείχνουν, η υπεράσπιση του ηλικιωμένου θα επικαλεστεί το γεγονός ότι ο ίδιος δεν μπορούσε να γνωρίζει αν στο σπίτι του επιχειρούσαν να εισβάλουν κλέφτες ή αν επρόκειτο απλά για έφηβους που έκαναν κάποια φάρσα. Αντίθετα, αναμένεται να πει ότι δεν είχε ποτέ οπτική επαφή με τα θύματα, δηλαδή δεν στόχευσε προς το μέρος τους προκειμένου να κάνει κακό σε αυτά. 

Δεν πυροβόλησε σε ευθεία βολή, είναι μακριά από την πραγματικότητα αυτό” έχει ήδη σχολιάσει σε τηλεοπτικές του δηλώσεις ο συνήγορος υπεράσπισης, Γιάννης Γλύκας, προσθέτοντας ότι ο εντολέας του “νόμιζε ότι δέχεται επίθεση από κάποιους που θέλουν να τον κλέψουν ή να τον ληστέψουν”.

Μάλιστα, όπως έχει εξηγήσει ο ποινικολόγος, το συμβάν έλαβε χώρα μέσα στα όρια της ιδιοκτησίας του 70χρονου όπου είχαν μπει ο νεαροί πιθανότατα για να κάνουν κάποια φάρσα στον ηλικιωμένο, περνώντας έναν φράκτη περίπου τριών μέτρων.

Τέλος, πρόκειται να τονίσει και την ελλιπή αστυνόμευση στην περιοχή, καθώς φαίνεται να υπάρχει ο ισχυρισμός πως ο κατηγορούμενος έχει υπάρξει θύμα τριών επιθέσεων από κλέφτες, δίχως όμως οι αρχές να έχουν εντοπίσει τους δράστες. 

Σε σχετική ανακοίνωση του, ο Γ. Γλύκας έχει υποστηρίξει πως ο εντολέας του “είναι 70 ετών, με λευκό ποινικό μητρώο, χωρίς ποτέ στο παρελθόν να έχει απασχολήσει τις δικαστικές ή διωκτικές αρχές, συνταξιούχος, καρδιοπαθής, στην οικία του οποίου έχουν καταγραφεί κατ’ εξακολούθηση διαταράξεις οικιακής ειρήνης και απόπειρες κλοπών, η τελευταία, δε, το προηγούμενο του συμβάντος βράδυ στην προσπάθεια του να εκφοβίσει τους αγνώστους (άγνωστος αριθμός) οι οποίοι είχαν εισβάλει λαθρά στην ιδιοκτησία του, παραβιάζοντας τον τρίμετρο (τουλάχιστον) προστατευτικό φράχτη και έχοντας αντιληφθεί δύο πρόσωπα – σκιές στις 2.30 τα ξημερώματα, χωρίς να μπορεί να διαπιστώσει ούτε το φύλο, ούτε φυσικά την ηλικία, ούτε να διακρίνει σωματότυπους, αλλά ούτε και να αποκλείσει την ύπαρξη οποιουδήποτε όπλου, πυροβόλησε δύο φορές προς την πλευρά των θάμνων – φυλλωσιών και σε απόσταση ασφαλείας από τα πρόσωπα – σκιές την ύπαρξη των οποίων μόνο μπορούσε να διακρίνει”.

Διώξεις και κατά των ανηλίκων

Το περιστατικό συνέβη τα ξημερώματα της 26ης Αυγούστου στο σπίτι του κατηγορούμενου στο Αλεποχώρι. Ο 16χρονος τραυματίστηκε σοβαρά στο μάτι και στο μάγουλο ενώ ο 14χρονος που φέρει επιδερμικό τραύμα στα πόδια.

Σύμφωνα δε με την υπεράσπιση, οι ανήλικοι που βρέθηκαν στην αυλή του 70χρονου βρίσκονται και αυτοί αντιμέτωποι με κατηγορίες. Συγκεκριμένα, σε βάρος τους έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για τα πλημμελήματα της απόπειρας κλοπής και της διατάραξης οικιακής ειρήνης.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα