Aίτημα αποφυλάκισης κατέθεσε ο Αλκέτ Ριζάι

Διαβάζεται σε 2'
Aίτημα αποφυλάκισης κατέθεσε ο Αλκέτ Ριζάι
EUROKINISSI

Αίτημα για υπό όρους απόλυση κατέθε ο Αλκέτ Ριζάι. Ο βαρυποινήτης, που συνελήφθη για πρώτη φορά το 2003, έχει μείνει στη φυλακή 21 χρόνια.

Την υπό όρους αποφυλάκιση του Αλκέτ Ριζάι από τις Φυλακές Δομοκού, είχε προς εξέταση το μεσημέρι της Παρασκευής (11/4) το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Λαμίας.

Η υπόθεση ωστόσο του 47χρονου Αλβανού αναβλήθηκε για τις 6 Ιουνίου 2025, όπως δήλωσε ένας εκ των συνηγόρων του στο LamiaReport, αφού ο βαρυποινήτης είχε μεταχθεί προσωρινά στο Κατάστημα Κράτησης Κορυδαλλού, για διαδικαστικό θέμα.

Ο άνθρωπος που είχε δραπετεύσει από τον Κορυδαλλό δύο φορές με ελικόπτερο (την πρώτη μαζί με τον Βασίλη Παλαιοκώστα), έχει καταδικαστεί δύο φορές σε ισόβια κάθειρξη, ενώ οι ποινές για τις υπόλοιπες πράξεις του φτάνουν τα 25 χρόνια.

Ο Αλκέτ Ριζάι από το 2003 που συνελήφθη για πρώτη φορά, έχει μείνει στη φυλακή 21 χρόνια καθώς με τις αποδράσεις του σε αυτό το διάστημα χάρηκε μόνο λίγους μήνες ελευθερίας. Τα τελευταία χρόνια όμως η διαγωγή του είχε επιτρέψει να παίρνει άδειες, όπως τον Ιανουάριο του 2021.

Τελευταία φορά που ο Αλκέτ Ριζάι είχε περάσει το κατώφλι των Δικαστηρίων Λαμίας ήταν πριν ένα χρόνο, προκειμένου να δικαστεί από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Λαμίας για αυτοσχέδια σουβλιά (οπλοκατοχή) και κινητά που είχαν βρεθεί στο κελί του. Τότε είχε κριθεί αθώος.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα