Αμαλιάδα: Σε πταισματοδίκη η υπόθεση διερεύνησης των νεκρών βρεφών

Διαβάζεται σε 2'
Βρέφος (φωτογραφία αρχείου)
Βρέφος (φωτογραφία αρχείου) iStock

Σε πταισματοδίκη και όχι στην Ασφάλεια η διερεύνηση των αιτιών θανάτου των βρεφών στην Αμαλιάδα. Η 24χρονη με τη φίλη της παρουσιάστηκαν αυτοβούλως σήμερα στο Τμήμα Ασφαλείας Αμαλιάδας για συμπληρωματική κατάθεση.

Σε πταισματοδίκη δόθηκε η διερεύνηση των αιτιών θανάτου των βρεφών στην Αμαλιάδα, που έχουν δει το φως της δημοσιότητας και όχι στην Ασφάλεια.

Ως προς τους θανάτους των βρεφών, το 2022 και το 2023 είχαν αποβιώσει τα βρέφη της 24χρονης και τον Αύγουστο του 2024 το βρέφος της φίλης της και συγκατοίκου της. Μία ακόμη κοπέλα έχασε το μωρό της το 2021 την χρονική στιγμή που το φυλούσε η 24χρονη, όπως ανέφερε η μητέρα του.

Για τα δύο βρέφη της 24χρονης είχαν γίνει προανακριτικές πράξεις και νεκροψία –νεκροτομή μαζί με ιστολογικές και τοξικολογικές εξετάσεις που είχαν βγει καθαρές, ενώ ως αίτιο θανάτου είχε αποδοθεί πνευμονίτιδα. Το δεύτερο μωρό αντιμετώπιζε και από την γέννησή του επιληπτικές κρίσεις.

Για το βρέφος του Αυγούστου, η νεκροψία-νεκροτομή είχε καταλήξει επίσης σε αιφνίδιο θάνατο με πιθανά παθολογικά αίτια, εκκρεμούν για αυτή την περίπτωση όμως τα αποτελέσματα των τοξικολογικών και ιστολογικών εξετάσεων. Η 24χρονη με την φίλη της παρουσιάστηκαν αυτοβούλως σήμερα στο Τμήμα Ασφαλείας Αμαλιάδας για συμπληρωματική κατάθεση που ζήτησε η 24χρονη, όπου επιβεβαίωσε όσα είχε ισχυριστεί στην παλιά της κατάθεση και τόνισε πως όταν το βρέφος της φίλης της έφυγε για το νοσοκομείο ήταν ακόμη ζωντανό.

Η μητέρα του βρέφους που έχασε την ζωή του το 2021 θεωρεί ότι μπορεί να μην υπήρξε και σωστή ιατρική αντιμετώπιση στο παιδί της το οποίο έπαιρνε φάρμακα καθώς είχε αναπνευστική λοίμωξη, κάτι που επιβεβαίωσε και η 24χρονη που το φυλούσε εκείνη την ημέρα.

Σε κάθε περίπτωση οι νεκροψίες που έχουν προηγηθεί έχουν αποκλείσει την εγκληματική ενέργεια, ωστόσο ο νέος κύκλος δικαστικής έρευνας ίσως δώσει και τις τελικές απαντήσεις για αυτή την υπόθεση.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα