Αμετάκλητη η καταδίκη του ζεύγους Παπαντωνίου

Αμετάκλητη η καταδίκη του ζεύγους Παπαντωνίου
Δίκη του Άκη Τσοχατζόπουλου για τα εξοπλιστικά την Τετάρτη 20 Μαΐου 2015. Οι Γιάννος Παπαντωνίου(φωτό) και Βάσω Παπανδρέου κατέθεσαν στο δικαστήριο, καθώς ήταν μέλη του ΚΥΣΕΑ της περιόδου 1998-1999, και κλητεύτηκαν μετά από το αίτημα του Άκη Τσοχατζόπουλου που δικάζεται σε δεύτερο βαθμό για ξέπλυμα βρόμικου χρήματος από μίζες εξοπλιστικών προγραμμάτων, αδίκημα για το οποίο το πρωτοβάθμιο δικαστήριο του επέβαλε την ανώτατη ποινή κάθειρξης 20 ετών. (EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ) Eurokinissi

Επικυρώθηκε η καταδικαστική απόφαση του πρώην υπουργού Γιάννου Παπαντωνίου και της συζύγου του Σταυρούλα Κουράκη σε ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών για ανακριβή δήλωση πόθεν έσχες για το έτος 2009

Τελεσίδικη είναι πλέον η απόφαση καταδίκη του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ, Γιάννου Παπαντωνίου, και της συζύγου του, Σταυρούλας Κουράκη, για την υπόθεση της ανακριβούς δήλωσης πόθεν έσχες για το έτος 2009, για την οποία καθένας καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών, μετατρέψιμη προς 10 ευρώ ημερησίως, και χρηματική ποινή ύψους 10.000 ευρώ.

Το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου απέρριψε την αίτηση του πρώην υπουργού, Γιάννου Παπαντωνίου, και της συζύγου του, Σταυρούλας Κουράκου, με την οποία ζητούσαν να αναιρεθεί η εφετειακή απόφαση. Σύμφωνα με το σκεπτικό του ανώτατου δικαστηρίου, η ετυμηγορία του Εφετείου Πλημμελημάτων έχει πλήρη και επαρκεί αιτιολογία όπως απαιτεί το Σύνταγμα και η ποινική νομοθεσία.

Υπενθυμίζεται ότι το ζεύγος Παπαντωνίου καταδικάστηκε σε ποινή τεσσάρων χρόνων για το αδίκημα της ανακριβούς δήλωσης πόθεν έσχες σε βαθμό πλημμελήματος για το έτος 2009, μετά το ξέσπασμα της υποθεσης για τη λίστα Λαγκάρντ, όπου εντοπίστηκε λογαριασμός της Σταυρούλας Κουράκου ύψους 1,3 εκατομμυρίων ευρώ. Πριν μερικές εβδομάδες το ανώτατο δικαστήριο είχε επικυρώσει αντίστοιχη απόφαση για ποινή φυλάκισης δύο ετών σε βάρος των καταδικασθέντων για την ίδια αξιόποινη πράξη, αλλά για το έτος 2008.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα