Αμοργός: Αυτός είναι ο 59χρονος τουρίστας που εξαφανίστηκε – Άκαρπες οι έρευνες

Διαβάζεται σε 2'
Αμοργός
Αμοργός (Φωτογραφία αρχείου) iStock

Που επικεντρώνονται οι έρευνες των Αρχών για τον εντοπισμό του 59χρονου Αμερικανού τουρίστα που εξαφανίστηκε στην Αμοργό.

Αγνοούμενος παραμένει για τρίτη ημέρα ο 59χρονος Αμερικανός τουρίστας, ο οποίος το πρωί της Τρίτης (11/6) πήγε για πεζοπορία σε δύσβατη περιοχή στην Αμοργό και έκτοτε εξαφανίστηκε.

Οι έρευνες των Αρχών βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη και έχουν επικεντρωθεί στην αναζήτηση στίγματος από τα δύο κινητά του τηλέφωνα.

Παράλληλα, ο Δήμος Αμοργού δημοσίευσε χτες μία φωτογραφία του 59χρονου τουρίστα, ώστε οποιοσδήποτε τον έχει δει να επικοινωνήσει με τις αρμόδιες Αρχές.

“Αυτή είναι η φωτογραφία του 59χρονου Αμερικάνου που αγνοείται από χθες το μεσημέρι. Ακολουθούσε την διαδρομή από την περιοχή του Ασφοντυλιτη με κατεύθυνση προς Κατάπολα. Φορούσε σκουρόχρωμη μπλούζα & βερμούδα .

Όποιος γνωρίζει ή έχει κάποια πληροφορία παρακαλούμε πολύ να επικοινωνήσει άμεσα με τον Αστυνομικό Σταθμό Αμοργού στο τηλέφωνο
2285071210″ αναφέρεται στη σχετική ανάρτηση.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο δήμαρχος του νησιού, Ελευθέριος Καραϊσκος, περιέγραψε την πιθανή διαδρομή που ακολούθησε ο 59χρονος, αποκαλύπτοντας ότι οι αρχές από χθες το μεσημέρι “εστιάζουν σε μια περιοχή που είναι αρκετά μεγάλη περιοχή και καλύπτει σχεδόν το ένα τέταρτο του νησιού”.

Στη συνέχεια δήλωσε ότι η διαδρομή που φέρεται να ακολούθησε ο Αμερικανός τουρίστας είναι ένα πολυσύχναστο σημείο με χαμηλό βαθμό δυσκολίας. Ο ίδιος εκτίμησε ότι ο 59χρονος άλλαξε διαδρομή και επέλεξε μια άλλη διαδρομή, πιθανότατα πιο δύσβατη.

Μάλιστα, όπως επισήμανε, πρόκειται για έναν άνθρωπο που γνώριζε το νησί καθώς είχε ξαναέλθει.

Το χρονικό της εξαφάνισης

Ο άνδρας ξεκίνησε στις 7.05 το πρωί της Τρίτης πεζοπορία από την Αιγιάλη ακολουθώντας ένα χαρακτηρισμένο μονοπάτι με τελικό προορισμό τα Κατάπολα, με ενδεικτικό χρόνο διαδρομής, σύμφωνα με πινακίδα, τις 4 ώρες και 5 λεπτά.

Οι ώρες περνούσαν δίχως ο άνδρας να δώσει σημάδια ζωής με αποτέλεσμα ο φίλος του να σπεύσει στο πλησιέστερο αστυνομικό τμήμα για να δηλώσει την εξαφάνισή του.

Αστυνομικοί του Α.Σ. Αμοργού σε συνεργασία με κλιμάκιο της Πυροσβεστικής και Εθελοντών Διασωστών ξεκίνησαν άμεσα έρευνες, ενώ από το Α.Τ. Νάξου εστάλη αίτημα προς εταιρίες κινητής τηλεφωνίας για τον εντοπισμό των δυο κινητών τηλεφώνων που είχε στην κατοχή του ο 59χρονος.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα