Αμοργός: Τι λέει ο δήμαρχος για τον αγνοούμενο Αμερικανό

Διαβάζεται σε 2'
Αμοργός
Αμοργός Aris Oikonomou/ SOOC

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του 59χρονου Αμερικανού τουρίστα στην Αμοργό. Τι είπε ο δήμαρχος του νησιού.

Για 11η ημέρα αγνοείται ο 59χρονος Αμερικανός τουρίστας στην Αμοργό, με τον δήμαρχο του νησιού, Ελευθέριο Καραΐσκο, να αναφέρει ότι οι έρευνες για τον εντοπισμό του βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

Σύμφωνα με όσα είπε μιλώντας στην ΕΡΤ, ο κ. Καραΐσκος ανέφερε ότι επιχειρούν δύο κλιμάκια για τον εντοπισμό του 59χρονου, ένα της τοπικής αστυνομίας και ένα από τη Νάξο ενώ υπάρχει ένας πραγματογνώμονας και δύο σκυλιά που βοηθούν στις έρευνες. Μαζί και εθελοντές από την οικογένεια του αγνοούμενου.

Έρχεται χρόνια [σ.σ. ο 59χρονος] στο νησί και τα ξέρει τα μονοπάτια, στα οποία υπάρχει σήμανση και βατότητα, ενώ σχεδιάζονται και αναβαθμίσεις για μεγαλύτερη ασφάλεια” σημείωσε επίσης.

“Ένα μεγάλο ερωτηματικό το οποίο το έχουμε κι εμείς και είναι κάτι το οποίο έχουμε ξεκινήσει και δουλεύουμε προκειμένου να παρέχουμε μεγαλύτερη ασφάλεια στους επισκέπτες μας, είναι το θέμα με τα κινητά. Όταν το κινητό δίνει στίγμα, πιστεύω ότι θα πρέπει τη σήμερον ημέρα να ξέρουμε ακριβώς που εντοπίζεται το άτομο που έχει το κινητό. Αντ’ αυτού είχαμε μια μεγάλη περιοχή στην οποία γίνονται έρευνες. Εμείς έχουμε ξεκινήσει εδώ και κάποιες μέρες ένα προγραμματισμό ώστε να παρέχουμε μέσω κινητού τηλεφώνου μια εφαρμογή ώστε να εντοπίζονται άμεσα είτε με τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας, με το δίκτυο είτε με δορυφόρο. Πιστεύω ότι είναι κάτι που η τεχνολογία μας το προσφέρει”, είπε ο Ελευθέριος Καραΐσκος.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα