Αγωνία για οκτώ εγκλωβισμένους Έλληνες στη Λωρίδα της Γάζας

Διαβάζεται σε 2'
Βομβαρδισμένη περιοχή στη Γάζα
Βομβαρδισμένη περιοχή στη Γάζα AP Photo/Mohammed Dahman

Οκτώ Έλληνες έχουν εγκλωβιστεί σε μοναστήρι στη Λωρίδα της Γάζας, απευθύνοντας έκκληση στο ΥΠΕΞ. Τι λένε οι ελληνικές Αρχές.

Οκτώ Έλληνες είναι εγκλωβισμένοι σε μοναστήρι στη Λωρίδα της Γάζας, όπου μαίνεται ο πόλεμος μεταξύ Χαμάς και Ισραήλ.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε αρχικά το MEGA αρχικά, οι Έλληνες φοβούνται για τη ζωή τους, ενώ είναι χωρίς φαγητό και δεν μπορούν να επικοινωνήσουν με κανέναν, καθώς έχει κοπεί το ίντερνετ.

Απευθύνουν έκκληση για τον απεγκλωβισμό τους και ζητούν την παρέμβαση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών, ενώ, μέχρι στιγμής, είναι άγνωστο πόσες ημέρες παραμένουν εγκλωβισμένοι στο σημείο.

Σε επικοινωνία με το ΥΠΕΞ

Όπως αναφέρουν πληροφορίες, οι οκτώ Έλληνες επέλεξαν να μην μεταβούν στο μεθοριακό πέρασμα της Ράφα την προηγούμενη εβδομάδα. Υπενθυμίζεται πως προ ημερών 16 Έλληνες έφυγαν με ασφάλεια από τη Γάζα, εκ των οποίων οι 11 έχουν επιστρέψει ήδη στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, το ελληνικό ΥΠΕΞ βρίσκεται σε επικοινωνία μαζί τους και, όταν ανοίξει ξανά το πέρασμα, θα ενημερωθούν σχετικώς εάν θέλουν να φύγουν από την περιοχή και να μεταβούν στην Αίγυπτο.

Διπλωματικές πηγές επισημαίνουν πως το Υπουργείο Εξωτερικών μέσω του Γενικού Προξενείου Ιεροσολύμων είναι συνεχώς σε επαφή με τους Έλληνες που έχουν παραμείνει στο μοναστήρι του Αγίου Πορφυρίου μέσα στην πόλη της Γάζας. Τα ονόματα και των οκτώ, οι οποίοι παρέμειναν στο μοναστήρι, έχουν δοθεί τόσο στις Ισραηλινές όσο και στις Αιγυπτιακές Αρχές, ενώ έχουν ενημερωθεί οι Ισραηλινές Αρχές για την παραμονή Ελλήνων πολιτών στο μοναστήρι.

Σφοδρές μάχες

Οι σφοδρές μάχες συνεχίζονται εντός και γύρω από την πόλη της Γάζας, καθώς ο ισραηλινός στρατός περικυκλώνει την πόλη.

Σημειώνεται ότι περίπου 1.000 Χριστιανοί είχαν καταφύγει προ εβδομάδων, και ενώ μαίνονταν οι ισραηλινοί βομβαρδισμοί στο ιστορικό μοναστήρι του Αγίου Πορφυρίου.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση, οι δυνάμεις του Ισραήλ επιχειρούν σε βάθος στην πόλη της Γάζας, όπου νωρίτερα υπήρχε η πληροφορία ότι τανκς ήταν τοποθετημένα περιμετρικά για μια πιθανή έφοδο στην αστική καρδιά της Γάζας.

«Για πρώτη φορά εδώ και δεκαετίες, οι IDF πολεμούν στην καρδιά της πόλης της Γάζας. Στην καρδιά της τρομοκρατίας» είπε ο υποστράτηγος Γιαρόν Φίνκελμαν, διοικητής της Νότιας Διοίκησης των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων. «Κάθε μέρα και κάθε ώρα οι δυνάμεις μας σκοτώνουν μαχητές, καταστρέφουν σήραγγες και όπλα. Προχωράμε προς τα εχθρικά κέντρα» πρόσθεσε.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα