Ανακλήθηκε μπιφτέκι πουλερικών λόγω σαλμονέλας – Τι αναφέρει η εταιρεία παραγωγής

Ανακλήθηκε μπιφτέκι πουλερικών λόγω σαλμονέλας – Τι αναφέρει η εταιρεία παραγωγής
Shutterstock

Σύμφωνα με τον ΕΦΕΤ, βρέθηκε σαλμονέλα σε παρτίδα μπιφτεκιού από κοτόπουλο και γαλοπούλα με ημερομηνία κατανάλωσης κατά προτίμηση πριν από 20-07-2022. Η εταιρεία παραγωγής εμφανίζεται καθησυχαστική.

Στην ανάκληση παρτίδας μπιφτεκιού πουλερικών που περιείχε σαλμονέλα προχώρησε ο ΕΦΕΤ. Πρόκειται για το μπιφτέκι από κοτόπουλο και γαλοπούλα με όνομα «THE BURGER Μπιφτέκι πουλερικών με κακάο, κουρκουμά & πιπερόριζα» το οποίο παράγεται από τη «Φάρμα Μητσόπουλος».

Σύμφωνα με τον ΕΦΕΤ, βρέθηκε σαλμονέλα στην παρτίδα με αριθμό L210720 και ημερομηνία ανάλωσης κατά προτίμηση πριν από 20-07-2022.

Η εταιρεία «Φάρμα Μητσόπουλος» καθησυχάζει λέγοντας ότι έχει προβεί σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες απόσυρσης της παρτίδας. Παρ’ όλα αυτά, υποστηρίζει ότι μόνο ένα δείγμα βρέθηκε θετικό, κάτι που «κινείται στα όρια των στατιστικών πιθανοτήτων», ενώ σε δικούς της μικροβιολογικούς ελέγχους όλα τα άλλα δείγματα βρέθηκαν αρνητικά σε σαλμονέλα.

«Η σημερινή εξέλιξη υπογραμμίζει τη σημασία της διαρκούς επαγρύπνησης και η Φάρμα Μητσόπουλος θα επεκτείνει, αυστηροποιήσει και εντατικοποιήσει με το τμήμα Ποιοτικού Ελέγχου τους ελέγχους πρώτων υλών, προϊόντων και προμηθευτών, ώστε να αποφευχθούν παρόμοια συμβάντα» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Σε κάθε περίπτωση η εταιρεία καλεί όσους προμηθεύτηκαν το συγκεκριμένο προϊόν να μην το καταναλώσουν.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα