Αναποδογύρισαν αυτοκίνητα στην Ξάνθη λόγω της κακοκαιρίας – Πού υπάρχουν προβλήματα

Διαβάζεται σε 3'
Κακοκαιρία στην Ξάνθη
Κακοκαιρία στην Ξάνθη Xanthinea / youtube / printscreen

Καταστροφές προκάλεσε το πέρασμα της κακοκαιρίας από την Ξάνθη, με την έντονη καταιγίδα να συνοδεύεται από χαλαζόπτωση και ισχυρούς ανέμους. Πού αλλού εντοπίζονται προβλήματα.

Προβλήματα σε αρκετές περιοχές της χώρας έχει προκαλέσει η κακοκαιρία που έχει κύρια χαρακτηριστικά τους θυελλώδεις ανέμους, τις ισχυρές βροχοπτώσεις και τις χαλαζοπτώσεις.

Μέχρι στιγμής, οι Αρχές έχουν προχωρήσει στην προληπτική εκκένωση του οικισμού Βιλιβινιώτικα, στον Δήμο Αιγιαλείας, ώστε να μην υπάρξει κίνδυνος για τους κατοίκους από ενδεχόμενες κατολισθήσεις εξαιτίας της κακοκαιρίας.

Στο μεταξύ, μέσω αμφιδρόμησης του ρεύματος κυκλοφορίας προς Πάτρα εξακολουθεί να διεξάγεται η κυκλοφορία προς Αθήνα στον αυτοκινητόδρομο Πατρών – Αθηνών, στο ύψος του Ελαιώνα της Αιγιάλειας, λόγω κατολίσθησης που καταγράφηκε προχθές το πρωί μετά την εκδήλωση έντονων καιρικών φαινομένων. Επίσης, κλειστή παραμένει η παλαιά Εθνική Οδός Πατρών – Αθηνών στο ύψος των διοδίων Ελαιώνα και στην περιοχή Μετόχι, λόγω κατολίσθησης φερτών υλικών έπειτα από έντονη βροχόπτωση.

Σοβαρά προβλήματα προκάλεσε η ισχυρή βροχόπτωση και στα ορεινά της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων, με αποτέλεσμα το επαρχιακό δίκτυο σε κάποια χωριά να έχει υποστεί ζημιές. Σύμφωνα με τις αρμόδιες αρχές, καθίσταται αδύνατη η προσπέλαση των οχημάτων στο επαρχιακό δίκτυο ορισμένων χωριών, ενώ έχουν σημειωθεί και προβλήματα ηλεκτροδότησης στα ορεινά και τα πεδινά της περιοχής.

Οπως αναφέρει ο αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων, Χρήστος Μιχαλάκης, στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, καταπτώσεις βράχων και αρκετή λάσπη είναι το αποτέλεσμα των ισχυρών βροχοπτώσεων των τελευταίων ωρών στα ορεινά της Π.Ε. Τρικάλων, με 12 μηχανήματά της να επιχειρούν προκειμένου να αποκαταστήσουν τις καταστροφές. Σε τέσσερα χωριά της ορεινής Καλαμπάκας η οδική σύνδεση γίνεται από την πλευρά της Πύλης, καθώς η οδική σύνδεση από την πλευρά της Καλαμπάκας έχει διακοπεί.

Την ίδια στιγμή, κατολισθήσεις σημειώνονται σε πολλά σημεία του ορεινού επαρχιακού δικτύου στον νομό Ιωαννίνων λόγω των ισχυρών βροχοπτώσεων που πλήττουν την περιοχή από τη νύχτα. Ειδικότερα, προβλήματα κατολισθήσεων δημιουργήθηκαν στα Τζουμέρκα, στον επαρχιακό δρόμο από το γεφύρι της Πλάκας μέχρι τα Πράμαντα, στην Κόνιτσα στην εθνική οδό πριν από τα Μαστοροχώρια και το Πωγώνι και στον δρόμο Δελβινάκι-Πωγωνιανή.

Λόγω των έντονων φαινομένων, απαγορευτικό απόπλου έχει τεθεί σε ισχύ για ορισμένα λιμάνια της χώρας, με τους ανέμους να φτάνουν κατά τόπους στο Αιγαίο τα 9 μποφόρ.

Αναποδογύρισαν αυτοκίνητα στην Ξάνθη

Στιγμές αγωνίας, λόγω της κακοκαιρίας, οι κάτοικοι της Ξάνθης όταν, από ανεμοστρόβιλο ο οποίος προκλήθηκε από τους θυελλώδεις ανέμους που έπνεαν στην περιοχή, είδαν αυτοκίνητα να αναποδογυρίζουν στη μέση του δρόμου.

Η κακοκαιρία που εκδηλώθηκε στην Ξάνθη με έντονη καταιγίδα, χαλαζόπτωση και ισχυρούς ανέμους, προκάλεσε μεγάλες καταστροφές.

Κοντά στην ανατολική είσοδο της πόλης, βίντεο του xanthinea.gr καταγράφει αναποδογυρισμένα ΙΧ αυτοκίνητα, που βρίσκονταν σταθμευμένα.

Δεκάδες ήταν και οι πτώσεις δέντρων μέσα στην πόλη, ενώ μεγάλα κλαδιά έπεσαν στην οδό Γ. Κονδύλη, λίγο πριν το Αμοιρίδειο, με αποτέλεσμα να ακινητοποιηθεί ένα λεωφορείο και να χρειαστεί η επέμβαση της αστυνομίας και της πυροσβεστικής για τον απεγκλωβισμό του.

Ανεμοστρόβιλος σημείωσε, επίσης, καταστροφές και στην Ολυμπιάδα Χαλκιδικής. Ο ισχυρός αέρας έριξε δένδρα, μια κολώνα της ΔΕΗ, ενώ παρασύρθηκε και μία στέγη. Προβλήματα υπήρξαν, δε, και στην ηλεκτροδότηση της περιοχής.

Στο Γομάτι ζημιές προκλήθηκαν σε κτηνοτροφική μονάδα, ενώ δέντρα έπεσαν και στην περιοχή του Βατοπεδίου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα