Ανατροπή στην υπόθεση του μητροκτόνου της Κέρκυρας. Καλύπτει τον πραγματικό δράστη ο 17χρονος;

Ανατροπή στην υπόθεση του μητροκτόνου της Κέρκυρας. Καλύπτει τον πραγματικό δράστη ο 17χρονος;

Ο ιατροδικαστής δεν έχει πειστεί από την εξέταση που τον υπέβαλε πως εκείνος είναι υπεύθυνος για το έγκλημα

Ανατροπή στην υπόθεση θανάτου της πολύτεκνης 53χρονης μητέρας από το Περιβόλι της Κέρκυρας,  η οποία πέθανε από εσωτερική αιμορραγία και ρήξη ύπατος και σπλήνας, απόρροια των χτυπημάτων που δέχτηκε με γροθιές.

Ο 17χρονος γιος της οικογένειας ομολόγησε, πως εκείνος χτύπησε στην κοιλιά την μητέρα του και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του για πρόκληση θανατηφόρας σωματικής βλάβης. Ο νεαρός έχει έναν ακόμη μεγαλύτερο αδελφό και δύο μικρότερες αδελφές.

Ο ιατροδικαστής κ. Γιάννης Αϊβατίδης πήρε την πρωτοβουλία και σε συνεννόηση με την εισαγγελία εξέτασε τον ανήλικο φερόμενο ως δράστη. Ο ιατροδικαστής δεν έχει πειστεί από την εξέταση που τον υπέβαλε πως εκείνος είναι υπεύθυνος για το έγκλημα, καθώς τον περιγράφει ως έναν ήρεμο, ψιλόλιγνο νέο που δύσκολα θα μπορούσε να επιφέρει τόσο ισχυρά πλήγματα όμοια με γνώστη του αντικειμένου.

Συγκεκριμένα τρία πλήγματα, ένα ισχυρότατο αριστερό στο ήπαρ ένα δεξιό στη σπλήνα και ένα δεξί λάκτισμα στην κνήμη. Ο μικρός αν και είχε γάντια του μποξ στο σπίτι δεν ήταν γνώστης τέτοιων χτυπημάτων, ούτε φάνηκε να περιγράφει τα χτυπήματα που δέχτηκε η μάνα του πειστικά έναντι του ιατροδικαστή, ο οποίος είναι πεπεισμένος πως κάποιος πιο γεροδεμένος και πιο καταρτισμένος θα μπορούσε να τα επιφέρει. Αξίζει να σημειωθεί πως ο μεγαλύτερος γιος της οικογένειας που επίσης εξετάστηκε από τον ιατροδικαστή είχε πρησμένα χέρια, τα οποία όπως προέκυψε όμως ήταν από γροθιές σε τοίχο όταν έμαθε την είδηση θανάτου της μητέρας του.

Ο ιατροδικαστής έχει εισηγηθεί την εξέταση του 17χρονου από δικαστικό ψυχίατρο ή παιδοψυχίατρο και πλέον όλες οι εισηγήσεις βρίσκονται στα χέρια της εισαγγελίας, καθώς εκφράζονται σοβαροί φόβοι ότι ενδεχομένως ο 17χρονος να καλύπτει τον πραγματικό δράστη.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα