Αναβλήθηκε… επ’ αόριστον η δίκη για τους Σπαρτιάτες

Διαβάζεται σε 2'
Δίκη στο Γ' Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων της Αθήνας, των 11 βουλευτών του κόμματος "Σπαρτιάτες" (νυν και ανεξάρτητοι) και του καταδικασμένου, Ηλία Κασιδιάρη για εξαπάτηση εκλογικού σώματος στις εθνικές εκλογές του Ιουνίου 2023
Δίκη στο Γ' Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων της Αθήνας, των 11 βουλευτών του κόμματος "Σπαρτιάτες" (νυν και ανεξάρτητοι) και του καταδικασμένου, Ηλία Κασιδιάρη για εξαπάτηση εκλογικού σώματος στις εθνικές εκλογές του Ιουνίου 2023 (ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI)

Η δίκη σε βάρος 13 Σπαρτιατών για εξαπάτηση του εκλογικού σώματος αναβλήθηκε επ’ αόριστον. Ο λόγος.

Στην αναβολή της δίκης σχετικά με το κόμμα των Σπαρτιατών και το αδίκημα της εξαπάτησης του εκλογικού σώματος, προχώρησε το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων της Αθήνας.

Λόγω κωλύματος στο πρόσωπο συνηγόρων τριών κατηγορούμενων, το δικαστήριο ανέβαλε αορίστως, καθώς με τις αλλαγές στον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας πλέον η υπόθεση είναι αρμοδιότητας του νεοσύστατου Μονομελούς Εφετείου Πλημμελημάτων, στο πλαίσιο του νέου Δικαστικού Χάρτη.

Στο εδώλιο κάθονται 13 κατηγορούμενοι ανάμεσα τους, ο Ηλίας Κασιδιάρης ως ηθικός αυτουργός σε εξαπάτηση του εκλογικού σώματος, 11 πρώην και νυν βουλευτές του κόμματος των Σπαρτιατών και ένας δικηγόρος, ο οποίος κατηγορείται για συνεργεία στο πιο πάνω αδίκημα.

Υπενθυμίζεται ότι αφορμή για την εισαγγελική έρευνα ήταν οι δημόσιες δηλώσεις του επικεφαλής του κόμματος, Βασίλης Στίγκα, ο οποίος κατήγγειλε “Greek Mafia” και “Koza Nostra”, καθώς όπως είχε πει, τελέστηκαν παρασκηνιακές πρακτικές παράνομου τύπου στο κόμμα του, με υπαινιγμούς για τον ρόλο του έγκλειστου της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη.

Ο Β. Στίγκας μάλιστα πέρασε το εισαγγελικό κατώφλι δυο φορές προκειμένου να καταθέσει ενώπιον της Γεωργίας Αδειλινη. Στη συνέχεια ακολούθησαν οι εγγραφές εξηγήσεις του Ηλ. Κασιδιάρη και των βουλευτών οι οποίοι κλήθηκαν ως ύποπτοι τέλεσης αξιόποινων πράξεων. Οι ίδιοι φέρονται ότι αρνήθηκαν τα αποδιδόμενα σε αυτούς, ωστόσο φαίνεται πως οι εισαγγελικές αρχές είχαν διαφορετική άποψη.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα