Άνδρος: Ελεύθερος ο πλοίαρχος για το περιστατικό με το ΙΧ

Διαβάζεται σε 2'
Άνδρος: Ελεύθερος ο πλοίαρχος για το περιστατικό με το ΙΧ
Στιγμιότυπο από το περιστατικό στην Άνδρο Glomex

Μετά την απολογία του ελεύθερος αφέθηκε ο πλοίαρχος του «ΣΑΟΝΗΣΟΣ» για τον επεισοδιακό απόπλου από την Άνδρο.

Ελεύθερος με τον ορισμό τακτικής δικάσιμου αφέθηκε, μετά την απολογία στην εισαγγελία της Σύρου, ο πλοίαρχος του επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου «ΣΑΟΝΗΣΟΣ» που κατηγορείτο για παράβαση του άρθρου 291 του Π.Κ. (Διατάραξη της ασφάλειας σιδηροδρόμων, πλοίων και αεροσκαφών).

Σημειώνεται ότι το βράδυ της Πέμπτης κατά τη διαδικασία της επιβίβασης επιβατών και οχημάτων επί του Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου, επικρατούσαν έντονα καιρικά φαινόμενα στο λιμάνι του Γαυρίου στην Ανδρο με έντονο κυματισμό, με αποτέλεσμα να ανυψωθεί το μπροστινό τμήμα του καταπέλτη και να προκληθούν υλικές ζημιές σε ένα Ι.Χ.Ε. όχημα που επιχειρούσε να επιβιβασθεί.

Το Ι.Χ.Ε. παρέμεινε ακινητοποιημένο στην προβλήτα και ακολούθως, ο πλοίαρχος του «ΣΑΟΝΗΣΟΣ» δήλωσε ότι, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών αδυνατούσε να ολοκληρώσει την επιβίβαση των επιβατών και οχημάτων και έκρινε επισφαλή την παραμονή του πλοίου στο λιμάνι του Γαυρίου.

Η οδηγός του οχήματος που υπέστη υλικές ζημιές είχε υποβάλει μήνυση στο Λιμεναρχείο Άνδρου κατά του πλοιάρχου και κατά παντός υπευθύνου.

Σημειώνεται ότι για το θέμα το υπουργείο Ναυτιλίας έχει διατάξει έρευνα για το συμβάν, ενώ η πλοιοκτήτρια εταιρεία ανακοίνωσε την απόλυση του πλοιάρχου και την προσωρινή αναστολή των δρομολογίων του πλοίου.

Το βίντεο με τους χειρισμούς του πλοιάρχου

«Με χτύπησε ο καταπέλτης, μπλόκαρε το κιβώτιο ταχυτήτων»

Τις στιγμές αγωνίας και άγχους περιέγραψε η οδηγός του αυτοκινήτου που βρέθηκε στο χείλος της προβλήτας κατά την επιβίβαση στο πλοίο.

«Ήμασταν τρία αυτοκίνητα που περίμεναν στην ούρα. Έρχεται και η σειρά μου, μου κάνουν νόημα ‘έλα’, το πλήρωμα μου δίνει οδηγίες. Προσπαθώ να ανέβω, δεν μπορώ, βάζω όπισθεν. Η μία ρόδα μου είναι στον αέρα. Με χτυπάει ο καταπέλτης και μπλοκάρει το κιβώτιο του αυτοκινήτου, παθαίνει βλάβη και ακινητοποιούμαι. Είχαν φρακάρει οι τροχοί» είπε η οδηγός του αυτοκινήτου στο MEGA.

«Επειδή το πλοίο δεν είχε δέσει καλά, έλυσε. Ευτυχώς δεν ήμουν πιασμένη στον καταπέλτη, ο οποίος σύρθηκε από κάτω μου και έφυγε το πλοίο. Φοβηθήκαμε για τη ζωή μας, πιστεύω ότι δεν έπρεπε να μας βάλουν στο πλοίο» συμπλήρωσε η οδηγός.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα